ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η ιπτάμενη μαλαματίνα και το χέρι του Μακ

Η ιπτάμενη μαλαματίνα και το χέρι του Μακ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η μαλαματίνα που πέρασε ξυστά από το κεφάλι του Σιόβα, το χέρι του Μακ, η πρόθεση του Ολυμπιακού να μη μηδενισθεί ο ΠΑΟΚ, ο ειρηνοποιός Τζαβέλας, η κλωτσιά του Τούντορ στον Παπά και οι δηλώσεις Σαββίδη, τα θέματα συζήτησης στην επιστροφή του Ολυμπιακού.

Φριχτά παράπονα για τη φιλοξενία που υποσχέθηκε ο Ιβάν Σαββίδης, είχε η αποστολή του Ολυμπιακού κατά την επιστροφή στο "Ελ Βενιζέλος", ενώ στο τσάρτερ κύριο θέμα συζήτησης ήταν η μαλαματίνα που για ελάχιστα εκατοστά δεν βρήκε τον Σιόβα στο κεφάλι. Φυσικά, όλοι σχολίαζαν και τα διαπιστευτήρια (φωτό) της επίμαχης φάση που προηγήθηκε της διακοπής, όταν η μπάλα χτύπησε αρχικά στο χέρι του Μακ.

Πάμε λοιπόν από την αρχή και στη στάση του Ιβάν Σαββίδη. Οπως σχολίαζαν "παραπονέθηκε για τη φιλοξενία στον Πειραιά επειδή έβριζε η εξέδρα τον Τζαβέλα, υποσχέθηκε άψογη φιλοξενία στην Τούμπα, αλλά αυτό που ζήσαμε ήταν ζούγκλα". Παράπονα υπήρχαν αρχικά για το ποτήρι νερό που βρήκε στην πλάτη τον Σίλβα και βάση των κανονισμών, έπρεπε να διακοπεί το ματς. Έγινε σύγκριση με το χάρτινο κύπελλο με κοκα κόλα που πετάχτηκε προ διετίας στον Αναστασίου, τον βρήκε στο στήθος και έπεσε κάτω πιάνοντας το κεφάλι, ενώ αργότερα φωτογραφήθηκε με μπανταρισμένο το μάτι.

Αντίθετα με τον πρώην προπονητή του Παναθηναϊκού, ο Πορτογάλος μόλις συνήλθε από το σοκ, σηκώθηκε έκανε νεύμα στο διαιτητή "όλα καλά" και συνεχίσθηκε το ματς, παρότι σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς, έπρεπε να διακοπεί. Ο Σίλβα δεν κλαψούρισε ποτέ και όταν τον ρωτήσαμε στο πούλμαν που μετέφερε την ομάδα στο αεροπλάνο αρκέστηκε να πει: "Όλα καλά. Ξαφνιάστηκα, πόνεσα στην πλάτη, αλλά δεν έδωσα συνέχεια. Όλα καλά".

Το δεύτερο σημείο που στάθηκαν οι παίκτες του Ολυμπιακού ήταν τα δυο πέναλτι που δεν δόθηκαν στον Φορτούνη. Το πρώτο, πριν από το γκολ του Καμπιάσο, αφού η ανατροπή ήταν μέσα στη μεγάλη περιοχή και το δεύτερο μετά το 1-1, όταν τον πέταξε κάτω ο Βίτορ. Μεγάλη κουβέντα έγινε και για τη φάση που ζήτησε ο ΠΑΟΚ πέναλτι, αφού ο Καπίνο έλεγε ότι η μπάλα βρήκε το χέρι του Μακ, πριν συμβεί οτιδήποτε και τον επιβεβαίωσε η φωτογραφία που στάλθηκε σε κινητό και έδειχνε σε παγωμένη εικόνα του ΟΤΕ ΤV, τη μπάλα σε επαφή με το χέρι του παίκτη του ΠΑΟΚ.

Η ιπτάμενη μαλαματίνα και το χέρι του Μακ

Αυτό που έκανε μεγαλύτερη εντύπωση ήταν οι ρετσίνες που πετάχτηκαν προς τους παίκτες του Ολυμπιακού και άπαντες έμειναν άφωνοι όταν έδειξαν στον Σιόβα μια φωτογραφία, όπου ένα γυάλινο μπουκάλι ίπταται δίπλα από το κεφάλι του. Μάλιστα άλλοι υπερθεμάτισαν ότι πετάχτηκαν πολλά μπουκάλια, ένα Ούζο 12, αλλά και μια δίλιτρη νταμιτζάνα. Κι όλα αυτά από τον χώρο, όπου υποτίθεται κάθονται οι επίσημοι του ΠΑΟΚ. Κάποιοι μάλιστα επισήμαναν ότι κατά την πρώτη αποχώρηση ο Τούντορ πλησίασε τον διαιτητή Παπά, του είπε με οργίλο ύφος "πρέπει να ντρέπεσαι" και τον κλώτσησε στο πόδι. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, στο πρώτο μέρος αμφισβητούσε όλα τα σφυρίγματα του ρέφερι, ξεσήκωνε με χειρονομίες τον κόσμο, αλλά στο δεύτερο ηρέμησε, μέχρι βέβαια το προαναφερθέν ξέσπασμα και την κλωτσιά στον Παπά.

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε και η στάση του υιού Σαββίδη, που έβριζε χυδαία τους ανθρώπους του Ολυμπιακού στη διπλανή σουίτα, ενώ διαφορετική ήταν η στάση του Τζαβέλα. Σε σχέση με προηγούμενα ματς ήταν... κύριος και μάλιστα παρακαλούσε τους παίκτες του Ολυμπιακού να ξαναβγούν στον αγωνιστικό χώρο για να μη μηδενισθεί ο ΠΑΟΚ. Το πειραϊκό κλαμπ είχε την πρόθεση να βοηθήσει τους γηπεδούχους , οι ποδοσφαιριστές επέστρεψαν στον αγωνιστικό χώρο, αλλά η δεύτερη εισβολή προκάλεσε την οριστική διακοπή του αγώνα.

Βέβαια όταν πληροφορήθηκαν στη συνέχεια τις δηλώσεις Σαββίδη, οι άνθρωποι του Ολυμπιακού έγιναν έξαλλοι. Οχι μόνο επειδή δεν εκτίμησε τη στάση τους, αλλά προκάλεσε περισσότερο. Ακούσθηκαν μάλιστα ποικίλα απαξιωτικά σχόλια με την πιθανή πρόθεση του ΠΑΟΚ να παίξει στον Πειραιά με την ομάδα Κ20, για να μη μηδενισθεί.

Με το που αποχώρησαν οι παίκτες του Ολυμπιακού στα αποδυτήρια, δεν υπήρξε άλλη πρόκληση, αλλά έβλεπαν να περνούν από μπροστά τους ένας - ένας οι συλληφθέντες (oι περισσότεροι ανήλικοι, αλλά και ένας ασπρομάλλης) , ενώ ένας άνδρας των ΜΑΤ σφάδαζε από τους πόνους, γιατί έσπασε το πόδι του. Αμέσως έτρεξαν και του πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες ο μασέρ Άρης Χειλιουδάκης και ο γιατρός του Ολυμπιακού, Θέος, του έβαλε γύψο.

Και η συνέντευξη Τύπου όμως ήταν επεισοδιακή γιατί ο Σίλβα δεν πρόλαβε να αρθρώσει λέξη. Οταν αρνήθηκε να σχολιάσει τα ειρωνικά χειροκροτήματα των οπαδών του ΠΑΟΚ προς τον διαιτητή Παπά ("δεν με αφορούν, ρωτήστε με για το παιχνίδι"), αντιμετώπισε οχλαγωγία με φράσεις: "εδώ δεν είναι Πειραιάς, είναι το δικό μας καράβι. Να μας απαντήσει, έτσι κάνει στο εξωτερικό". Εν συνεχεία, υπήρξε παρέμβαση του Κώστα Καραπαπά: "απαντάει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό μόνο σε αγωνιστικά θέματα" και ο Πορτογάλος αποχώρησε από τη αίθουσα Τύπου.

Όσον αφορά την ατμόσφαιρα στην Τούμπα, υπήρξε προκατάληψη από το πρώτο σφύριγμα του Παπά, εξαιτίας των δημοσιευμάτων που προηγήθηκαν, αλλά και τις εμπρηστικές δηλώσεις του Ιβάν Σαββίδη. Ακόμη και αποφάσεις του ρέφερι υπέρ του Ολυμπιακού που ήταν ξεκάθαρες και δεν σήκωναν αμφισβήτηση, αντιμετωπίσθηκαν με αγανάκτηση και οργή. Και μετά το 1-2, κι αφού ο ΠΑΟΚ δεν έκανε ούτε μια φάση για να απειλήσει την εστία του Καπίνο, ο κόσμος χειροκροτούσε ειρωνικά κάθε σφύριγμα υπέρ του Ολυμπιακού, αποδοκίμαζε τις αποφάσεις υπέρ του ΠΑΟΚ και προέτρεπε τους παίκτες του δικεφάλου: "φύγετε - φύγετε"

Όταν εκτονώθηκε η κατάσταση, γύρω στις 11.30 και απομακρύνθηκαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ από την Τούμπα, αποχώρησε και ο Ολυμπιακός με συνοδεία αστυνομικών, ενώ ο Βαγγέλης Μαρινάκης παρακολουθούσε μέσω face time την επιβίβαση των παικτών στο λεωφορείο.

Στο τσάρτερ της επιστροφής σχολιάστηκαν, όπως προαναφέραμε, το χέρι του Μακ στην επίμαχη φάση, η ιπτάμενη μαλαματίνα, αλλά και το γκολ του Καμπιάσο " τι γκολ έβαλε η γριά. Ήταν καταπληκτικός".

Και ο επίλογος σε μονόλογο βασικού παίκτη του Ολυμπιακού "ποιο κύπελλο και ποιος ΠΑΟΚ. Μπορούμε να ρίξουμε τρία γκολ στον Παναθηναϊκό και να κάνουμε καλές διακοπές; Αυτή είναι όλη η ουσία".

Photo Credits: Action Images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ