ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η ΑΕΚ "καθάρισε" την πρόκριση, 4-0 τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Με σούπερ εμφάνιση η ΑΕΚ συνέτριψε με σκορ 4-0 τον Παναιτωλικό μέσα στο Αγρίνιο και εξασφάλισε από σήμερα (20/12) την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ούτε επηρεάστηκε από το στραβοπάτημα του περασμένου Σαββάτου (16/12) με τον Απόλλωνα, ούτε το μυαλό των παικτών της "έτρεχε" στις χριστουγεννιάτικες διακοπές και η ΑΕΚ έκανε… περίπατο στο Αγρίνιο.

Με εξαιρετική εμφάνιση, η Ένωση κέρδισε πανεύκολα τον Παναιτωλικό με 4-0 και ήδη εξασφάλισε θέση στην επόμενη φάση του κυπέλλου, πριν καν την ρεβάνς στο ΟΑΚΑ. Οι παίκτες του Χιμένεθ ήταν πειθαρχημένοι και προσηλωμένοι από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Έβαλαν εύκολα τέσσερα γκολ και θα μπορούσαν να είχαν πετύχει πολλά περισσότερα, απέναντι σ’ έναν Παναιτωλικό που δεν βρήκε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού, τρόπο αντίδρασης.

Η διάταξη του Παναιτωλικού στον αγωνιστικό χώρο:

Η ΑΕΚ "καθάρισε" την πρόκριση, 4-0 τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο

Η διάταξη της ΑΕΚ στο ξεκίνημα της αναμέτρησης:

Η ΑΕΚ "καθάρισε" την πρόκριση, 4-0 τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο

Περίπατος στο Αγρίνιο

Γήπεδο: Παναιτωλικού

Διαιτητής:

Βοηθοί:

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Χάβος): Κυριακίδης, Μιχάι, Ρόσα, Μοράρ, Μάρκος Πάουλο, Μάσουρεκ, Τσοκάνης, Ντίας, Κλέσιο (74’ Μαρινάκης), Χαντάκιας (52’ Ροντρίγκες), Μόρας (61’ Ρόσα).

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Μπάρκας, Τσιγκρίνσκι, Λαμπρόπουλος, Γκάλο, Μπακάκης, Κονέ, Γαλανόπουλος, Λόπες (80’ Κλωναρίδης), Μπακασέτας, Αραούχο (86’ Αϊντάρεβιτς), Χριστοδουλόπουλος (70’ Γιακουμάκης).

Γκολ: - / 44’ Χριστοδουλόπουλος, 46’ Μπακασέτας, 65’ Γκάλο, 88’ Γιακουμάκης.

Κάρτες: 7’ Κονέ, 10’ Ρότσα, 22’ Λόπες, 44' Μάρκος Πάουλο, 57’ Γκάλο, 67’ Μιχάι

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Η αλήθεια είναι πως με εξαίρεση τα πρώτα πέντε λεπτά, η ΑΕΚ μπήκε στο γήπεδο με πρόθεση να ελέγξει το ματς. Άλλωστε ο Παναιτωλικός από την αρχή έδωσε χώρο στην Ένωση μ’ ένα σχήμα με τριάδα στην άμυνα και την περίμενε πίσω από την σέντρα. Όμως είτε με τα ανεβάσματα του Λόπες και του Μπακάκη από τα αριστερά, ήταν απ’ αυτά του Γκάλο από τα δεξιά, η ΑΕΚ έβρισκε τρόπους να αναπτύσσεται σωστά και να φτάνει έξω από την περιοχή του Παναιτωλικού.

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ

Αλλά οι απειλές που έβγαλαν οι «κιτρινόμαυροι» στο πρώτο ημίχρονο, ήρθαν από τις συνεργασίες του Αραούχο με τον Χριστοδουλόπουλο. Στο 20λεπτό σε αντεπίθεση της ΑΕΚ, ο Αργεντινός κουβάλησε την μπάλα μέχρι και τα όρια της περιοχής, άνοιξε την μπάλα στον Λάζαρο, αλλά αυτός δεν κατάφερε να «νικήσει» τον Κυριακίδη. Περίπου κάτι αντίστοιχο έγινε επτά λεπτά αργότερα. Ο Αραούχο με εντυπωσιακή κάθετη πάσα, έβγαλε και πάλι τον Χριστοδουλόπουλο απέναντι στον τερματοφύλακα του Παναιτωλικού.

Όμως και πάλι ο Κυριακίδης απέκρουσε και μάλιστα πήρε και τα εύσημα από τον ίδιο τον Λάζαρο. Παρόλα αυτά, η ΑΕΚ βρήκε το γκολ και το βρήκε και από τον Χριστοδουλόπουλο. Στο 44’ ο Λάζαρος εκτέλεσε φάουλ και έστειλε την μπάλα συστημένη στο κεφάλι του Κονέ. Ο Μάρκος Πάουλο προκειμένου να εμποδίσει τον μέσο της ΑΕΚ να σκοράρει, τον τράβηξε από την φανέλα και τον «γκρέμισε».

Ο Ζαχαριάδης καταλόγισε αμέσως το καθαρό πέναλτι. Και ο Χριστοδουλόπουλος ευστόχησε για να ανοίξει το σκορ για την ΑΕΚ. Σκορ που έδειχνε την εικόνα που είχε το πρώτο ημίχρονο, με την Ένωση να κρατά τον απόλυτο έλεγχο και τον Παναιτωλικό να απειλεί μόνο μια φορά, με σουτ του Κλέσιο μέσα από την περιοχή στο 40’, το οποίο πέρασε άουτ.

ΒΡΗΚΕ ΚΑΙ ΕΥΣΤΟΧΙΑ

Η ΑΕΚ στο πρώτο 45άλεπτο είχε την απόλυτη κυριαρχία στο ματς, είχε ευκαιρίες, αλλά δεν είχε αποτελεσματικότητα. Υπό την έννοια πως δεν έκανε γκολ, τις φάσεις που έφτιαξε. Το ακριβώς αντίθετο συνέβη στο δεύτερο ημίχρονο που και πάλι η ΑΕΚ ήταν φουριόζα και εξαιρετική.

Μόλις στο 46ολεπτό ο Λόπες έκανε κούρσα από τα αριστερά, έβγαλε την σέντρα και ο Μπακασέτας από την καρδιά της άμυνας του Παναιτωλικού, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

Και συνέχισε και με το πόδι στο… γκάζι. Μπορεί ο Χάβος να άλλαξε το σύστημα σε τετράδα ψάχνοντας αλλαγή εικόνας, όμως η ΑΕΚ ήταν αυτή που και πίεζε και βρήκε και τρίτο γκολ. Αυτή την φορά από στημένη φάση. Με εκτέλεση φάουλ έξω από την περιοχή, ο Γκάλο βρήκε και αυτός δίχτυα και μάλιστα απέναντι στην πρώην ομάδα του. Εξ ου και δεν πανηγύρισε.

Προφανώς κάπου εκεί τελείωσαν όλα. Ο Χιμένεθ ακολούθησε τον Χάβο αλλάζοντας το σχήμα από 3-5-2, σε 4-2-3-1 και έριξε στο ματς και τον Γιακουμάκη για την κορυφή της επίθεσης. Και ο νεαρός επιθετικός αφού πρώτα έχασε μια ευκαιρία στο 77’, όταν διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή πέρασε άουτ, στο 88’ πέτυχε το πρώτο του γκολ με τα κιτρινόμαυρα.

Ο Κλωναρίδης, που επίσης είχε μπει ως αλλαγή, έβγαλε την σέντρα και ο Γιακουμάκης με προβολή εξ επαφής, διαμόρφωση το τελικό 4-0. Όσο για τον Παναιτωλικό, απείλησε ουσιαστικά μόνο στο 84’, αλλά ο Μπακάκης έκοψε την πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα, σε σουτ του Μοράρ. Αλλά αυτή την ήταν η μοναδική αντίδραση των γηπεδούχων, απέναντι στην εξαιρετική εμφάνιση της ΑΕΚ.

Photo credits: EUROKINISSI

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ