ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Φωκικός - ΑΕΚ 0-1

Φωκικός - ΑΕΚ 0-1
Ανάκογλου INTIME SPORTS

Η ΑΕΚ νίκησε με 1-0 τον Φωκικό στην Άμφισσα και πέρασε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου με τον Φαγέ να σκοράρει στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα. Εκπληκτική εμφάνιση από τον τερματοφύλακα Τσεκρέζι.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την ομάδα της ΑΕΚ να μπαίνει με αρκετή όρεξη στο γήπεδο, ένα γήπεδο που ήταν γεμάτο με φιλάθλους του Φωκικού (είχε και αρκετό κόσμο της ΑΕΚ) οι οποίοι δημιούργησαν όμορφη ατμόσφαιρα, και να χάνει αρκετές ευκαιρίες για να πετύχει ένα γκολ στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης.

Κύριος εκφραστής των επιθετικών ενεργειών της ΑΕΚ ο Έλντερ Μπαρμπόζα. Στο 12ο λεπτό έκανε ένα σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, όμως είδε τη μπάλα να καταλήγει στο κάθετο δοκάρι, ενώ επτά λεπτά αργότερα δυνατό σουτ του έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο τερματοφύλακας του Φωκικού Τσεκρέζι.

Νωρίτερα ο γκολκίπερ των γηπεδούχων είχε διώξει με τον ίδιο τρόπο προβολή του Μπακάκη. Μετά το 25' η Ένωση έριξε ρυθμούς και το παιχνίδι άρχισε να χαλάει.

Πάντως το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με μία μεγάλη χαμένη ευκαιρία για την ΑΕΚ να ανοίξει το σκορ. Ο Μάνταλος με ατομική ενέργεια βρέθηκε σε καλή θέση, αντί να δώσει στον ολομόναχο Αραβίδη, όμως, εκτέλεσε δίχως αποτέλεσμα.

Και πάλι ΑΕΚ

Η εικόνα δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο μέρος. Η ΑΕΚ ήταν εκείνη που πίεζε και στο 52ο λεπτό έχασε άλλη μία ευκαιρία. Ο Μπαρμπόζα έκανε το γύρισμα στην περιοχή, όμως ο Αραβίδης δεν μπόρεσε με προβολή να σκοράρει. Ο Πορτογάλος, όπως είπαμε και νωρίτερα, ήταν όλα τα λεφτά για τους κίτρινους και δέκα λεπτά αργότερα έχασε μία ακόμα ευκαιρία όταν σούταρε και ο εκπληκτικός Τσεκρέζι έδιωξε εκ νέου σε κόρνερ (το δέκατο στο ματς).

Πρώτη φάση για τον Φωκικό

Έπρεπε να φτάσουμε στο 67ο λεπτό για να κάνει την πρώτη του επίσκεψη στην περιοχή της ΑΕΚ ο Φωκικός. Μετά από λάθος του Ανάκογλου ο Ντάμπου έγινε κάτοχος της μπάλας και έκανε αμέσως το σουτ, όμως ο Ανέστης ήταν σε ετοιμότητα και μάζεψε τη μπάλα.

Το παιχνίδι έφτανε προς το τέλος του με την ΑΕΚ να χάνει μία ακόμα μεγάλη ευκαιρία. Ο Ντούνης γύρισε από τα δεξιά στην περιοχή, ο Πλατέλλας έκανε το κοντρόλ και το σουτ, όμως ο Τσεκρέζι με νέα φοβερή απόκρουση κράτησε το μηδέν (είχε δέκα επεμβάσεις στο ματς).

Τελικά το γκολ για την ΑΕΚ ήρθε στις καθυστερήσεις του αγώνα. Ο Μάνταλος εκτέλεσε το φάουλ και ο Φαγέ, που μόλις είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο, πρόλαβε τον Τσεκρέζι σκοράροντας στο 92ο λεπτό.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων

Φωκικός: Τσεκρέζι, Μουστάκης, Καντούτσης, Παπαδόπουλος, Σαϊνέ (Ντάμπου 57'), Σκαρίμπας, Γκασέκα, Καλλέργης (Δημητρίου 85'), Καρυπιάδης, Χαριτίδης, Ρεβυθόπουλος (Πολυχρονάκης 72').

ΑΕΚ: Ανέστης, Γροντής, Μπακάκης, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Ρόβας (Φαγέ 89'), Ανάκογλου, Μάνταλος, Πλατέλλας, Μπαρμπόζα (Ντούνης 83'), Αραβίδης (Ντακόλ 71').

Κάρτες: Γκασέκα (10' κίτρινη), Μάνταλος (17' κίτρινη), Καντούτσης (27' κίτρινη), Χαριτίδης (45' κίτρινη), Καλλέργης (74' κίτρινη).

Γκολ: Φαγιέ (με τον ώμο στο 92')

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ