ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Έτοιμος για τελικό ο Ολυμπιακός, 2-1 με ανατροπή τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα

Έτοιμος για τελικό ο Ολυμπιακός, 2-1 με ανατροπή τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Για 89 λεπτά υπήρξε αγώνας. Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά και προηγήθηκε με τον Μακ στο 9', όμως με τους Καμπιάσο (27'), Φουστέρ (57') ο Ολυμπιακός έφτασε στην ανατροπή και το 2-1. Οι φάσεις που έφεραν διαμαρτυρίες και αυτή που είχε ως αποτέλεσμα την διακοπή του αγώνα.

Ο ΠΑΟΚ υποδέχθηκε τον Ολυμπιακό στην Τούμπα για τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, με το τελικό σκορ να δίνει προβάδισμα πρόκρισης στους Πειραιώτες ενόψει της ρεβάνς στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

Ο "Δικέφαλος" παρατάχθηκε με 3-5-2 και μπήκε ορμητικά στο παιχνίδι, παίρνοντας γρήγορα προβάδισμα στο σκορ με τέρμα του Μακ μόλις στο 9ο λεπτό. Με το συνηθισμένο 4-2-3-1 ο Ολυμπιακός, κατάφερε σταδιακά να ισορροπήσει στον αγωνιστικό χώρο και έφτασε στην ισοφάριση με κεφαλιά του Καμπιάσο στο 27'.

Με την έναρξη της επανάληψης οι φιλοξενούμενοι πήραν το πάνω χέρι στο παιχνίδι και με τον Φουστέρ να σκοράρει στο 57ο λεπτό, προηγήθηκαν με 2-1.

Μετά το γκολ του Ολυμπιακού υπήρξε διακοπή για ποτήρι με νερό που δέχτηκε ο Μάρκο Σίλβα στην πλάτη, ενώ λίγο πριν τα 90', σε φάση που ο ΠΑΟΚ φωνάζει για πέναλτι, υπήρξε νέα διακοπή του αγώνα μετά την αποβολή του Μακ για ανάρμοστη συμπεριφορά στον επόπτη.

Παρά τις διαβεβαιώσεις της Αστυνομίας και τον χρόνο που έδωσε ο Παππάς για να εξομαλυνθεί η κατάσταση, με την επιστροφή των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο, υπήρξαν νέες ρίψεις φωτοβολίδων και εισβολή οπαδών στον αγωνιστικό χώρο, με αποτέλεσμα τις συγκρούσεις με άνδρες των ΜΑΤ. Γεγονός που έφερε την οριστική διακοπή του ημιτελικού της Τούμπας.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Τούμπας

Διαιτητής: Ανδρέας Παππάς (ΕΠΣ Αθηνών)

Βοηθοί: Τρύφων Πετρόπουλος (ΕΠΣ Αρκαδίας), Δημήτριος Τάτσης (ΕΠΣ Ηπείρου)

ΠΑΟΚ (Τούντορ): Βελλίδης, Βίτορ, Χατζηισαΐας, Τζαβέλλας, Μυστακίδης (81' Αθανασιάδης), Λέοβατς, Χαρίσης (62' Κάτσε), Άντονις (73' Κίτσιου), Τσίμιροτ, Πέλκας, Μακ.

Ολυμπιακός (Σίλβα): Καπίνο, Βούρος, Μποτία, Ντα Κόστα, Σαλίνο, Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο, Φορτούνης (88' Ντομίνγκες), Φουστέρ (75' Πουλίδο), Σεμπά, Ιντέγε.

Γκολ: 9' Μακ / 27' Καμπιάσο, 57' Φουστέρ

Κάρτες: 48' Άντονις, 53' Λέοβατς, 67' Κάτσε, 74' Μακ, 77' Βίτορ, 87' Τζαβέλλας / 20' Μιλιβόγεβιτς, 80' Ιντέγε, 83' Σαλίνο, 88' Σεμπά

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Ανατροπή και προβάδισμα για Ολυμπιακό

Ο ΠΑΟΚ ορμώμενος από την γεμάτη Τούμπα μπήκε φορτσάτος στο παιχνίδι, με τον Ολυμπιακό να μην πατάει καλά στο ξεκίνημα, δείχνοντας εκτός κλίματος αγώνα.

Να παίξουν γρήγορα και στον χώρο ήθελαν οι γηπεδούχοι, εκμεταλλευόμενοι τον έξτρα παίκτη που τους έδινε στην μεσαία γραμμή το 3-5-2 που είχε επιλέξει ο Τούντορ.

Μόλις στο 3' ο Πέλκας από θέση μέσα δεξιά αστόχησε, εκτελώντας από δύσκολη γωνία, με τους φιλοξενούμενους να απαντούν στην ευκαιρία δύο λεπτά αργότερα. Ο Φορτούνης εκτέλεσε το κόρνερ, ο Ντα Κόστα έμεινε ανέλπιστα μόνος στην περιοχή αλλά το σουτ στην κίνηση έφυγε ψηλά άουτ.

"Χτύπησε" με Μακ ο ΠΑΟΚ

Είχε την εδαφική υπεροχή στα πρώτα λεπτά ο ΠΑΟΚ και την εξαργύρωσε παίρνοντας κεφάλι στο σκορ μόλις στο 9'. Κακή τοποθέτηση του Μποτία, ο Βούρος δεν πρόλαβε να κλείσει και ο Μακ εκμεταλλεύθηκε την ευκαιρία πλασάροντας τον εξερχόμενο Καπίνο για το 1-0, με την Τούμπα να ξεσπά σε πανηγυρισμούς.

Ήταν ένα ερωτηματικό η αντίδραση του Ολυμπιακού, που βρέθηκε γρήγορα γρήγορα στο καναβάτσο, ενώ η ψυχολογία ήταν ξεκάθαρα στο μέρος του ΠΑΟΚ. Ακολούθησε ένα 15λεπτο με πολλά λάθη στην μεσαία γραμμή για τις δύο ομάδες, χωρίς καλό ρυθμό και με δυνατές προσωπικές μονομαχίες, ώσπου οι "ερυθρόλευκοι" κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση.

Στα ίσα με Καμπιάσο ο Ολυμπιακός

Η άμυνα του "Δικεφάλου" σάστισε σε μια ακόμη στημένη φάση, με τον Καμπιάσο ολομόναχο στην καρδιά της περιοχής να πιάνει φαλτσαριστή κεφαλιά μετά το φάουλ του Φορτούνη (οι Πειραιώτες φώναξαν για πέναλτι στην ανατροπή του Έλληνα μέσου στην αρχή της φάσης από τον Χατζηισαΐα), στέλνοντας την μπάλα στην αριστερή γωνία του Βελλίδη για το 1-1 στο 27'. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Χατζηισαΐας πρόλαβε την ύστατη στιγμή τον Φουστέρ και το ματς ξαναγύρισε στα λάθη και τον εκνευρισμό. Στο μισάωρο ο ΠΑΟΚ είχε 2 τελικές (1 εντός στόχου) και ο Ολυμπιακός 7 (2 εντός στόχου).

Ωραίο σλάλομ και γύρισμα του Μακ έκοψε σωτήρια ο Καμπιάσο στο 39', ενώ ο Σεμπά στην εκπνοή του ημιχρόνου σπατάλησε καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό, κάνοντας τη χειρότερη επιλογή ενώ είχε δύο στηρίγματα μέσα στην περιοχή.

Ολική ανατροπή του σκηνικού

Με σπουδαία χαμένη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, όταν από Ιντέγε από αριστερά έκανε το γύρισμα και ο Φουστέρ με προβολή στο πρώτο δοκάρι έστειλε την μπάλα άουτ. Αντίθετα με το ξεκίνημα του αγώνα, ο Ολυμπιακός μπήκε στο παιχνίδι με περισσότερη συγκέντρωση και ο ΠΑΟΚ νευρικός.

Οι γηπεδούχοι το πλήρωσαν τοις μετρητοίς, αφού στο 57ο λεπτό ο Φουστέρ εκμεταλλεύθηκε το γύρισμα του Σεμπά από αριστερά και με ξερό σουτ πάνω στην κίνηση δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Βελλίδη για την πλήρη ανατροπή του σκηνικού στην Τούμπα.

Ο Ολυμπιακός ήταν μπροστά στο σκορ πλέον με 2-1 και λίγο πριν συμπληρωθεί μια ώρα αγώνα, ο Παππάς διέκοψε το παιχνίδι καθώς ο Μάρκο Σίλβα δέχθηκε ένα πλαστικό ποτήρι γεμάτο νερό στην πλάτη.

Το ματς άρχισε ξανά μετά από λίγα λεπτά, με τους Πειραιώτες πλέον να έχουν το μομέντουμ της αναμέτρησης. Ένα καλό σουτ του Κάτσε στο 66' πέρασε άουτ, με τον ΠΑΟΚ να δυσκολεύεται στην δημιουργία και τους "ερυθρόλευκους" να διαχειρίζονται το προβάδισμα τους. Στο 81' μάλιστα, ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά σε τρίτο γκολ, αλλά ο Καμπιάσο δεν μπόρεσε να σημαδέψει σωστά μετά το λάθος του Τσίμιροτ.

Η φάση του 86ου λεπτού, η αποβολή του Μακ και οριστική διακοπή

Στο 86ο λεπτό ο Τζαβέλλας βρήκε τον Μακ στον κενό χώρο, ο Σλοβάκος προσπάθησε περάσει τον Καπίνο, υπήρξε επαφή χαμηλά των δύο παικτών, όμως ο Παππάς αφού συμβουλεύτηκε και τον επόπτη έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Άναψαν τα αίματα, βγήκαν δύο κίτρινες κάρτες και κόκκινη στον Μακ για ανάρμοστη συμπεριφορά στον επόπτη, φωτοβολίδες έπεσαν στο γήπεδο, μπήκαν οπαδοί στον αγωνιστικό χώρο και ο Παππάς έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Παρά τις προσπάθειες των γηπεδούχων, της Αστυνομίας και την αναμονή του Παππά, δεν κατέστη δυνατό να συνεχιστεί το παιχνίδι, καθώς οι δύο ομάδες μετά από 20 λεπτά βγήκαν ξανά στο γήπεδο αλλά γρήγορα επέστρεψαν στα αποδυτήρια, καθώς υπήρξε νέα ρίψη φωτοβολίδων αλλά και εισβολή οπαδών στον αγωνιστικό χώρο. Κάτι που σήμανε και την οριστική διακοπή της αναμέτρησης.

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η φάση του αγώνα

Στα ελληνικά γήπεδα έχουμε δει απ' όλα. Επομένως δεν συνέβη κάτι στην Τούμπα, αγωνιστικό ή μη, που να προκάλεσε έκπληξη. Δεν ήταν κακό το θέαμα, είχε κάποιες ποιοτικές φάσεις, έστω κι αν τα δύο από τα τρία γκολ ήταν κυρίως προϊόν λαθών. Σουρεάλ σκηνικό το γεγονός ότι μετά την διακοπή στο 89' και την επανέναρξη του αγώνα, ο Σιόβας μπήκε στην θέση του Σεμπά, η μπάλα δεν κύλησε στο χόρτο δευτερόλεπτο και το μόνο σπριντ που έκανε ο Έλληνας στόπερ ήταν μαζί με συμπαίκτες και αντιπάλους για να φύγουν εκ νέου με προορισμό τα αποδυτήρια. Αυτή τη φάση σίγουρα την συναντάς σπάνια...

Ο διαιτητής

Ήταν δεδομένο ότι το έργο του Παππά θα ήταν δύσκολο στην Τούμπα. Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός φωνάζει για δύο περιπτώσεις πέναλτι. Μια στο 26', όπου ο Φορτούνης ανατρέπεται εντός περιοχής από τον Χατζηισαΐα, πέφτει έξω και ο Αθηναίος ρέφερι δίνει μεν την παράβαση αλλά υποδεικνύοντας φάουλ εκτός περιοχής. Οι Πειραιώτες διαμαρτύρονται και για την φάση του 33ου λεπτού, όπου ο Τσίμιροτ βγάζει εκτός πορείας τον Φορτούνη με το αριστερό χέρι αλλά ο Παππάς θεωρεί ότι δεν υπάρχει παράβαση. Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του φωνάζει για την φάση του 86ου λεπτού, όπου ο Μακ τσιμπάει την μπάλα στην έξοδο του Καπίνο που τον βρίσκει χαμηλά στο πόδι (υπάρχει επαφή - οι "ερυθρόλευκοι" υποστηρίζουν ότι προηγείται χέρι του Μακ), ο Σλοβάκος βρίσκεται στο έδαφος αλλά ο Παππάς δείχνει ξανά να συνεχιστεί το παιχνίδι, αφού συμβουλεύτηκε και τον επόπτη. Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ διαμαρτύρονται επίσης για κάποιες κάρτες που δεν βγήκαν, ενώ ο Μακ σωστά είδε την κόκκινη κάρτα από την στιγμή που είχε συμπεριφορά εκτός ορίων προς τον επόπτη. Φανερά εκτεθειμένος ο Πέλκας στη φάση του 70ου λεπτού, ορθώς ακυρώθηκε το γκολ του ως οφσάιντ. Διέκοψε το παιχνίδι αρχικά στο 51' προκειμένου να γίνουν συστάσεις (για ρίψη φωτοβολίδας), εν συνεχεία στο 58' για το πλαστικό ποτήρι με νερό που προσγειώθηκε στην πλάτη του Σίλβα, στο 89' μετά τις φωτοβολίδες και την εισβολή οπαδών και οριστικά για τον ίδιο λόγο, παρά την προσπάθεια επανέναρξης του ημιτελικού.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Στα 89 λεπτά που είχαμε ματς στην Τούμπα, ο Εστέμπαν Καμπιάσο ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου. Όχι μόνο γιατί έδωσε ψυχολογία στον Ολυμπιακό με το γκολ της ισοφάρισης, αλλά διότι ήταν μάλλον ο μοναδικός ποδοσφαιριστής του γηπέδου που είχε "κρύο" κεφάλι και καθαρή σκέψη σε κάθε δευτερόλεπτο του αγώνα. Μοίρασε σωστά την μπάλα, καθοδήγησε τους συμπαίκτες του, είχε καθοριστικές επεμβάσεις ανασταλτικά, ενώ με την εμπειρία και την ποιότητα του μπόρεσε να διαχειριστεί κάθε κατάσταση που δημιουργήθηκε μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Μας άρεσε

Η αντίδραση του Ολυμπιακού στον αγωνιστικό χώρο από τη στιγμή που βρέθηκε να χάνει από τον ΠΑΟΚ, δεχόμενος γκολ μόλις στο 9ο λεπτό. Δεν πανικοβλήθηκε η ομάδα του Σίλβα και χωρίς να κάνει κάτι σπέσιαλ, κατάφερε να ανακτήσει τη συγκέντρωση της, φτάνοντας αρχικά στην ισοφάριση και εν συνεχεία σε ένα δεύτερο τέρμα και την ανατροπή του σκορ.

Δεν μας άρεσε

Ο ΠΑΟΚ βγήκε στο δεύτερο ημίχρονο χωρίς να έχει την ένταση και την ενέργεια που εμφάνισε στα πρώτα λεπτά του αγώνα, όταν και πήρε προβάδισμα στο σκορ. Οι γηπεδούχοι λες και έμειναν στα αποδυτήρια, δεν είχαν ξεκάθαρο στόχο στο παιχνίδι τους και μοιραία βρέθηκαν να χάνουν. Ο Τούντορ προσπάθησε από τον πάγκο να αλλάξει την κατάσταση κάνοντας αλλαγές προσώπων, όμως το πρόβλημα του ΠΑΟΚ ήταν στην συνολική επιθετική του λειτουργία και στην αδυναμία να βάλει σωστά την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή. Οι όποιες καλές στιγμές στην επανάληψη για τον ΠΑΟΚ ήρθαν περισσότερο από λάθη των αντιπάλων του παρά από συνδυασμένες προσπάθειες.

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ