ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Έρχεται βαρύς πέλεκυς για ΠΑΟΚ

Έρχεται βαρύς πέλεκυς για ΠΑΟΚ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου, άσκησε πειθαρχική δίωξη σε βάρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τα επεισόδια στο ματς Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό και κινδυνεύει με τουλάχιστον -3 βαθμούς, μεγάλο πρόστιμο και κεκλεισμένων των θυρών.

Βαριά θα πληρώσει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ τα επεισόδια στον αγώνα Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στο γήπεδο της Τούμπας, που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ λόγω εισβολής των οπαδών του στον αγωνιστικό χώρο. Ο Υπεύθυνος Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου, άσκησε σε βάρος του "Δικέφαλου" πειθαρχική δίωξη για όσα έγιναν στο ματς.

Μεταξύ άλλων, η αφαίρεση τριών βαθμών πρέπει να θεωρείται δεδομένη για την εισβολή στον αγωνιστικό χώρο και την διακοπή της αναμέτρησης, ενώ μένει να δούμε πόσες αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών θα αγωνιστεί η ομάδα της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, θα είναι σίγουρα εξαψήφιο το πρόστιμο που θα πληρώσει η "ασπρόμαυρη" ΠΑΕ.

Ο "Δικέφαλος" κινδυνεύει παράλληλα και με -3 για την διακοπή του αγώνα με το άρθρο 42 του ΚΑΠ ως υπαίτιος για την διακοπή του αγώνα, γεγονός που ίσως σημαίνει, όπως έχει γράψει το Sport24.gr από την αρχή, ότι η αφαίρεση βαθμών μπορεί να ξεπεράσει τους τρεις.

Αναλυτικά:

Σας ενημερώνουμε ότι ο Υπεύθυνος Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων κ. Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου άσκησε σε βάρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, νόμιμα εκπροσωπουμένης, πειθαρχική δίωξη για αδικήματα που τελέσθηκαν στον ποδοσφαιρικό αγώνα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός (2/3/2016, Κύπελλο Ελλάδας, 5η φάση) και τα οποία προβλέπονται και τιμωρούνται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3, 14, 15 παρ. 1, παρ. 2 εδ. α, β, παρ. 3 Α, παρ.3 Β εδ. α, β, γ, παρ. 4, παρ. 6 εδ. α, γ, δ, παρ. 7 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ.

Το κατηγορητήριο

Στην δίωξη του ΠΑΟΚ έχει συμπεριληφθεί σχεδόν όλο το άρθρο 15 του πειθαρχικού κώδικα "ποινές σε βάρος των ομάδων για επεισόδια κατά τους αγώνες". Μόνο για μεμονωμένα επεισόδια δεν έχει ασκηθεί δίωξη.

ΤοSport24σας παρουσιάζει αναλυτικά τις ποινές που προβλέπονται ανά άρθρο. Η ποινή στο τέλος θα είναι σωρευτική.

Το άρθρο 15, παράγραφος 1αφορά "απρεπή συνθήματα και λέϊζερ" και προβλέπει πρόστιμο 3.000 - 6.000 και 3.000 - 8.000 ευρώ αντίστοιχα. Αν μάλιστα, παρά τις προειδοποιήσεις οι παραβάσεις συνεχίζονται τότε το πρόστιμο ανεβαίνει στις 15.000 ευρώ.

Η παράγραφος 2 εδάφιο α' και β'αναφέρεται σε άναμμα πυρσών, φωτοβολίδων, κροτίδων, χωρίς ρίψη στον αγωνιστικό χώρο και προβλέπει πρόστιμο 2.000-10.000 ευρώ που διπλασιάζεται επειδή ο ΠΑΟΚ είναι υπότροπος.

Η παράγραφος 3ααφορά "ρίψη πάσης φύσεως αντικειμένου στον αγωνιστικό χώρο πριν την έναρξη ή μετά την λήξη του αγώνα" και προβλέπει πρόστιμο 8.000-20.000 ευρώ και μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών.

Στην παράγραφο 3β' το εδάφιο α'αφορά "ρίψη αντικειμένων τα οποία κατά την κοινή πείρα δεν είναι πρόσφορα να προκαλέσουν σωματική βλάβη προσώπου που νόμιμα βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο" στην διάρκεια του αγώνα και τιμωρείται με πρόστιμο 9.000 - 25.000 ευρώ. Το εδάφιο β'αφορά "ρίψη φωτοβολίδας καμπύλης τροχιάς" και όπως τονίζεται "τότε ο διαιτητής διακόπτει προσωρινά τον αγώνα και σε βάρος της υπαίτιας ομάδας επιβάλλεται χρηματική ποινή από 10..000 ευρώ έως 30.000 ευρώ.

Η είσοδος των οπαδών

Η παράγραφος 4 αφορά "είσοδο οπαδών στον αγωνιστικό χώρο"και προβλέπει αφαίρεση τριών βαθμών, ποινή έδρας που μπορεί να φτάσει και τις τέσσερις αγωνιστικές και πρόστιμο που μπορεί να φτάσει τις 150.000 ευρώ.

Αναλυτικά.

β) Η είσοδος οπαδών κατά τη διάρκεια του αγώνα έχει ως άμεσο αποτέλεσμα την οριστική διακοπή του αγώνα χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση. Εάν η είσοδος δεν συνδέεται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορά ξένης ιδιοκτησίας η υπαίτια ομάδα τιμωρείται με χρηματική ποινή από 50.000 ευρώ έως 90.000 ευρώ και ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές από 1 έως 2 αγωνιστικές. Ο αγώνας που δεν άρχισε ή διακόπηκε κατακυρώνεται υπέρ της ανυπαίτιας ομάδας και από την υπαίτια ομάδα αφαιρούνται 3 βαθμοί από τον βαθμολογικό πίνακα.

γ) Εάν από την είσοδο σημειώθηκαν βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή

φθορά ξένης ιδιοκτησίας τότε επιβάλλεται χρηματική ποινή από 70.000 ευρώ έως 150.000 ευρώ και ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές από 2 έως 4 αγωνιστικές. Ο αγώνας κατακυρώνεται υπέρ της ανυπαίτιας ομάδας και από την υπαίτια αφαιρούνται τρεις (3) βαθμοί από τον βαθμολογικό πίνακα

Τα εκτεταμένα επεισόδια

Η δίωξη έχει γίνει και για εκτεταμένα επεισόδια. Η παράγραφος 6, εδάφιο α'αφορά τον εν γένει χώρο του γηπέδου και τιμωρείται με πρόστιμο 40-100.000 ευρώ και 1-2 αγωνιστικές χωρίς θεατές.

Το εδάφιο "δ"για το οποίο είχε τιμωρηθεί και ο Παναθηναϊκός στο ντέρμπι των "αιωνίων" που δεν έγινε ποτέ, προβλέπει... "χρηματική ποινή 70.000 έως 150.000 και ποινή διεξαγωγής 2 έως 3 αγώνες χωρίς θεατές και αφαίρεση τριών (3) βαθμών

από τον βαθμολογικό πίνακα, εάν τα επεισόδια έγιναν μέσα στον αγωνιστικό χώρο".

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ