ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ένα ημίχρονο ήταν αρκετό για τον Ατρόμητο, 4-0 την Σπάρτη

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΣΠΑΡΤΗ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΣΠΑΡΤΗ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Με πρωταγωνιστή τον Ουάρντα που πέτυχε δύο γκολ (τα άλλα οι Μάντσον και Μενσά) ο Ατρόμητος επιβλήθηκε εκτός έδρας με 4-0 επί της Σπάρτης και προκρίθηκε στην Γ' φάση του Κυπέλλου.

Το ένα από τα δύο εισιτήρια που οδηγούν στην τρίτη φάση του Κυπέλλου από τον τέταρτο όμιλο εξασφάλισε ο Ατρόμητος. Οι Περιστεριώτες ήθελαν τη νίκη απέναντι στην Σπάρτη για να μην περιμένουν συνδυασμό αποτελεσμάτων και το έκαναν με το εμφατικό 4-0.

Οι παίκτες του Κάναντι μπήκαν από την αρχή συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι και το "καθάρισαν" από το πρώτο ημίχρονο.

Ο Ατρόμητος από την αρχή του ματς δημιουργούσε προϋποθέσεις για καλές στιγμές μπροστά στην εστία του Γιακουμή, αλλά οι παίκτες του τα χαλούσαν στην τελική προσπάθεια. Τελικά τη λύση έδωσε ο Μάντσον με τον Βραζιλιάνο με σουτ έξω από την περιοχή να ανοίγει το σκορ στο 17'. Ο Ουάρντα ήταν από τους πιο δραστήριους παίκτες της ομάδας του και στο 21' δοκίμασε να πετύχει ένα εντυπωσιακό τέρμα με τον Γιακουμή να μπλοκάρει την μπάλα.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΣΠΑΡΤΗ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΣΠΑΡΤΗ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

* Ούμπιδες και Ουάρντα πανηγυρίζουν το τέρμα του δεύτερου από ασίστ του πρώτου

Ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων όμως δεν είχε απάντηση και στο σουτ του Αιγύπτιου στο 28' με τους φιλοξενούμενους να κάνουν έτσι το 2-0. Οι Περιστεριώτες συνέχισαν να πιέζουν και για άλλο γκολ και το πέτυχαν λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου. Στο 38' έπειτα από κόρνερ του Ούμπιδες ο Ουάρντα με κεφαλιά έκανε το 3-0.

ΕΠΕΣΕ Ο ΡΥΘΜΟΣ, ΕΓΡΑΨΕ ΙΣΤΟΡΙΑ Ο ΜΑΝΔΑΣ

Με το σκορ του πρώτου ημιχρόνου να είναι ιδιαίτερα βαρύ ο Παναγιώτης Τζαναβάρας παρέταξε την ομάδα του με τρία στόπερ στο δεύτερο ημίχρονο προσπαθώντας να βάλει ένα τέλος στην επιθετική πολιορκία του Ατρομήτου.

Κάτι που τελικά κατάφερε αφού οι φιλοξενούμενοι δυσκολεύτηκαν στο δεύτερο ημίχρονο να διασπάσουν την άμυνα των γηπεδούχων και έτσι οι καλές στιγμές ήταν ελάχιστες. Εκείνο όμως στο οποίο πρέπει να σταθούμε είναι η συμμετοχή του Χρήστου Μανδά στο παιχνίδι. Σε ηλικία 16 ετών, 2 μηνών και 10 ημερών ο τερματοφύλακας του Ατρομήτου μπήκε στον αγωνιστικό χώρο στο 65' και έγινε ο νεότερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του Ατρομήτου που αγωνίζεται σε επίσημο ματς και ξεπέρασε τον Δημήτρη Λημνιό που είχε μέχρι τώρα το σχετικό ρεκόρ.

Δέκα λεπτά μετά τη συγκεκριμένη αλλαγή ο Ατρόμητος πέτυχε και τέταρτο τέρμα. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ουμπίδες από αριστερά, ο Μενσά έπιασε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και σκόραρε κάνοντας το 4-0 και παράλληλα πέτυχε το πρώτο του τέρμα με τη φανέλα του Ατρομητου.

Το 4-0 ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης αφού στη συνέχεια δεν υπήρξε καν υποψία φάσης με τις δύο ομάδες να περιμένουν το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

Θυμηθείτε το LIVE του αγώνα

Οι συνθέσεις

ΣΠΑΡΤΗ (Παναγιώτης Τζαναβάρας): Γιακουμής, Ζουλιώτης (46' Μάγκας), Βοσνακιδης, Σάββα, Γραικός, Παναγιώτου, Οικονομόπουλος, Νιάρος, Τριανταφυλλάκος (78' Ντοράγκι), Μπαρέττας (61' Κατσίκης), Φουρτάδο.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι): Μίρκοβιτς (65' Μανδάς), Χατζηϊσαίας, Ρισβάνης, Γιαννούλης, Νάτσος, Λαζαρίδης, Μάντσον (46' Καρασαλίδης), Ούμπιδες, Ουάρντα, Ντάουντα (57' Μενσά), Ντιγκινί.

Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής

28/11, Σπάρτη - Ατρόμητος 0-3

29/11, 17.15 Τρίκαλα - Κέρκυρα

Η βαθμολογία του τέταρτου ομίλου

1. Ατρόμητος 7

2. Τρίκαλα 4

3. Κέρκυρα 3

4. Σπάρτη 0

* Τρίκαλα και Κέρκυρα αγωνίζονται την Τετάρτη 29/11. Εάν υπάρξει νικητής αυτός θα πάρει και την πρόκριση μαζί με τον Ατρόμητο, σε περίπτωση ισοπαλίας περνά η ομάδα των Τρικάλων.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ