ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Εκτός Ευρώπης όποια ομάδα δεν κατέβει στον τελικό!

Εκτός Ευρώπης όποια ομάδα δεν κατέβει στον τελικό!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Σύμφωνα με το άρθρο 42 παρ. 5α του ΚΑΠ, όποια ομάδα δεν κατέβει στον τελικό Κυπέλλου, τότε αυτόματα χάνει το εισιτήριο για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Διαβάστε αναλυτικά τι αναφέρει.

Ο τελικός Κυπέλλου Ελλάδας είναι στον "αέρα" και κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί. Από τη μια η ΕΠΟ έχει ορίσει την τέλεσή του την ερχόμενη Κυριακή (15/5) με τους ίδιους όρους που ίσχυαν την προηγούμενη φορά, ενώ ο Σταύρος Κοντονής δεν προτίθεται να αφήσει την διεξαγωγή του, αφενός γιατί εγείρει ενστάσεις για τους βοηθούς του Τάσου Σιδηρόπουλου και αφετέρου γιατί δεν θα έχει παρέλθει το δεκαήμερο που έχει ζητήσει.

Μέσα σε όλα αυτά, έχουμε τη NOVA να απειλεί με κυρώσεις σε περίπτωση αλλαγής του προγράμματος των πλέι οφ που ξεκινούν την Τετάρτη (11/5), επομένως έτσι και αλλιώς υπάρχει κόλλημα για το Κύπελλο ακόμα και αν τα βρει η Πολιτεία με την Ομοσπονδία, ενώ τις αντιρρήσεις του έχει εκφράσει και ο Παναθηναϊκός. Ένα μπάχαλο δίχως τέλος και η κάθε πλευρά θέλει να επικρατήσει για λόγους ουσίας και εντυπώσεων.

Επιπροσθέτως, η ΕΠΟ είναι έτοιμη να "μπλοκάρει" τα πλέι οφ, αν ο υφυπουργός Αθλητισμού δεν επιτρέψει να γίνει ο τελικός και τον ματαιώσει, με τις δυο πλευρές να είναι διατεθειμένες να πάνε στα άκρα και τις διεθνείς συνομοσπονδίες να περιμένουν στη γωνία, διότι ο κίνδυνος Grexit προφανώς και υπάρχει, όσο δεν γίνεται το ματς του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ και διαφαίνεται παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ.

Από 'κει και πέρα, ένα άλλο θέμα που θα πρέπει να διευκρινιστεί, αφορά τις ομάδες που συμμετέχουν στον τελικό και τι ισχύει σε περίπτωση που κάποια εκ των δυο δεν κατέβει να αγωνιστεί. Η μεν ΑΕΚ έχει εκφράσει την θέση πως αν δεν διευθύνει το παιχνίδι ο Σιδηρόπουλος με τους βοηθούς του, δεν θα δώσει το παρών, ενώ ο Ολυμπιακός δεν δέχεται να υπάρξει αλλαγή προσώπων σε σχέση με αυτούς που αποφάσισε η ΚΕΔ τη προηγούμενη φορά.

Ο ΚΑΠ είναι ξεκάθαρος. Όποια ομάδα δεν κατέβει να παίξει, αυτόματα χάνει την δυνατότητα να αγωνιστεί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Άρα, καταλαβαίνει ο οποιοσδήποτε πως είναι πολύ μεγάλο το κόστος και δύσκολα η απειλή αυτή μπορεί να γίνει πράξη από τις ομάδες.

Το άρθρο 42 παρ. 5α των Κανονισμών Αγώνων Ποδοσφαίρου αναφέρει πως "Ομάδα που παραιτείται από τον Τελικό αγώνα του Κυπέλλου, αφενός χάνει το δικαίωμα να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε διασυλλογική διοργάνωση της UEFA, αφετέρου της επιβάλλεται, πλην των άλλων προβλεπόμενων ποινών και χρηματική ποινή τουλάχιστον πενήντα χιλιάδες (50.000) ευρώ".

Εκτός Ευρώπης όποια ομάδα δεν κατέβει στον τελικό!

Photo Credits: Action Images

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ