ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

"Εξαιρετικά σκληρή η ΕΠΟ"

"Εξαιρετικά σκληρή η ΕΠΟ"

Τι αναφέρει η επιστολή της ΕΠΟ προς τους Υπουργούς Δημοσίας Τάξης και Πολιτισμού για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν στον τελικό Κυπέλλου. Τι δήλωσε ο Γιάννης Ανδριανός

«Προς κ. Νικόλαο Δένδια, Υπουργό Δημόσιας Τάξης
Κ. Ιωάννη Ανδριανό, Υφυπουργό Πολιτισμού

ΘΕΜΑ: Τελικός αγώνας Κυπέλλου Επαγγελματικών Ομάδων / ΠΑΕ ΠΑΟΚ-ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ΟΑΚΑ Σαββάτο 26 Απριλίου 2014.

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

Η διεξαγωγή το Σαββάτο στις 16 Απριλίου 2014 στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας του τελικού αγώνα Κυπέλλου Επαγγελματικών ομάδων μεταξύ των ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού δημιουργεί μια σειρά ζητημάτων που άπτονται της ασφαλούς, για διαγωνιζόμενες ομάδες, παράγοντες του αγώνα και θεατές, οργάνωσης και ολοκλήρωσής του.

Σε συνέχεια των θετικών καταρχήν καταλήξεων της σημερινής σύσκεψης για τα μέτρα τάξης και οργάνωσης, επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε ότι η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία είναι στην διάθεση σας για την μέγιστη δυνατή συνεργασία σε όλους τους τομείς με μοναδικό στόχο την ασφαλέστερη διεξαγωγή και την διασφάλιση κανονικών όρων εξέλιξης και ολοκλήρωσης του αγώνα.

Στο πλαίσιο αυτό η ΕΠΟ θα ανταποκριθεί με όλες της δυνάμεις της και με θετικό πνεύμα σε τυχόν εντολές ή υποδείξεις της αστυνομίας και της πολιτικής ηγεσίας ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες να υπάρξουν γεγονότα που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο της σωματική ακεραιότητα των διαγωνιζομένων, των παραγόντων του αγώνα η των θεατών.

Οποιαδήποτε απαίτηση της αστυνομίας τεθεί στην ΕΠΟ, σχετικώς με τα θέματα ασφαλούς οργάνωσης του Τελικού αγώνα (τόπος διεξαγωγής, ώρα έναρξης, αριθμός θεατών κτλ), θα υλοποιηθεί στο μέτρο του δυνατού αμέσως και με την ομοσπονδία να θέτει στην διάθεση των αρχών όλες τις δυνατότητες επιβολής απόψεων, που διαθέτει, προειδοποιώντας με όλα τα διαθέσιμα μέτρα τις ομάδες για τις πειθαρχικές επιπτώσεις, όποιων μη νόμιμων ενεργειών.

Στο σημείο αυτό επιθυμούμε να σας γνωρίσουμε ότι η ΕΠΟ θα είναι εξαιρετικά σκληρή προς τις διαγωνιζόμενες ΠΑΕ για την συμπεριφορά των οπαδών τους και τις συνέπειες που αυτές θα έχουν αν διαπιστωθεί η παραμικρή παρεκτροπή πριν, κατά την διάρκεια και μετά το τέλος του αγώνα. Την απόφαση της αυτή θα την δημοσιοποιήσει με κάθε τρόπο τόσο προς τις δύο ομάδες, όσο και προς την φίλαθλη κοινή γνώμη σε έγκαιρο χρόνο και με όλα τα διαθέσιμα μέσα».

"Σύσκεψη με τους προέδρους των ΠΑΕ"
Ο Υφυπουργός Πολιτισμού προέβη στην παρακάτω δήλωση για τον ημιτελικό Κυπέλλου της Τούμπας:
Αναλυτικά η δήλωση του Γιάννη Ανδριανού:

«Τα όσα συνέβησαν στον αγώνα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού είναι ντροπή για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η δική μου θέση είναι δεδομένη και την έχω εκφράσει επανειλημμένα στο παρελθόν: Υπάρχουν οι κανονισμοί της διοργανώτριας αρχής, τους οποίους όλοι οφείλουν να εφαρμόζουν. Η ΕΠΟ έχει κατηρτισμένους κανονισμούς, και πρέπει να τηρούνται οι προβλέψεις, όπως να μην ξεκινάει ο αγώνας υπό τέτοιες συνθήκες και σε κάθε περίπτωση να διακόπτεται οριστικά ή να εκκενώνονται οι κερκίδες, όταν συμβαίνουν επεισόδια

» Η Δικαιοσύνη και η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, όπως είναι αυτονόητο, θα προχωρήσουν άμεσα σε έρευνα για το πώς μπήκαν μέσα στο γήπεδο κροτίδες, καπνογόνα και άλλα αντικείμενα.

» Αμέσως μετά το Πάσχα θα συγκαλέσω σύσκεψη με τους Προέδρους των ΠΑΕ και τους εκπροσώπους των εμπλεκόμενων φορέων, ώστε όλοι να τεθούν προ των ευθυνών τους. Πρέπει όλοι να καθίσουμε σε ένα τραπέζι και να μη σηκωθούμε, πριν συμφωνήσουμε σε ένα κοινό πλαίσιο δράσης.

» Και θέλω εδώ να επαναλάβω για μια ακόμη φορά πως ο νέος Αθλητικός Νόμος θα αντιμετωπίζει τα θέματα οπαδικής βίας με μεγάλη αυστηρότητα.

» Σε κάθε περίπτωση είναι απαράδεκτο το φαινόμενο Έλληνες ποδοσφαιριστές να εκδηλώνουν απαράδεκτες συμπεριφορές, όταν μάλιστα αποτελούν μέλη της Εθνικής μας ομάδας. Τι μηνύματα περνάνε στην ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα στα νέα παιδιά που τους θεωρούν πρότυπά τους».

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ