ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Έφτασε στην πηγή αλλά δεν ήπιε νερό η Ξάνθη, 2-0 την ΑΕΛ

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΞΑΝΘΗ - ΛΑΡΙΣΑ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΞΑΝΘΗ - ΛΑΡΙΣΑ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η Ξάνθη επικράτησε με 2-0 της ΑΕΛ και δεν μπόρεσε να φτάσει στην ολική ανατροπή και την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος. Με εννιά τελείωσε το ματς η ομάδα της Λάρισας.

Η Ξάνθη το πάλεψε μέχρι τέλους, νίκησε με 2-0 την ΑΕΛ, αλλά δεν μπόρεσε να καλύψει το 3-0 του πρώτου παιχνιδιού και έτσι η ομάδα της Λάρισας ήταν αυτή που πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.

Οι γηπεδούχοι έψαξαν μετά το 2-0 και ένα τρίτο γκολ αλλά παρά τις φάσεις που δημιούργησαν δεν μπόρεσαν να πετύχουν και ένα τρίτο τέρμα που θα πήγαινε το ματς τουλάχιστον στην παράταση.

Η ΑΕΛ ολοκλήρωσε το ματς με εννιά παίκτες μετά τις αποβολές των Ντέλετιτς και Καρατάσιου ενώ η Ξάνθη με δέκα παίκτες αφού αποβλήθηκε ο Τζουρίτσκοβιτς.

ΤΑ ΠΛΑΝΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

Τόσο ο Ράσταβατς όσο και ο Ανδρέας Λαυδαριάς, βοηθός του Ηλία Φυντάνη, επέλεξαν να κάνουν αλλαγές στο αρχικό σχήμα των ομάδων τους δίνοντας χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν είχαν παίξει αρκετά έως τώρα.

Για τους γηπεδούχους στο αρχικό σχήμα βρέθηκαν οι Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Σβαρνάς, Μελιόπουλος, Σιλά, Καμαρά, Μεχία, Φασίδης, Τζουρίτσκοβιτς, Κίκε και Κάστρο.

Έφτασε στην πηγή αλλά δεν ήπιε νερό η Ξάνθη, 2-0 την ΑΕΛ

Ενώ για την ΑΕΛ που είχε αρκετές αλλαγές σε σχέση με την ενδεκάδα κόντρα στον Ολυμπιακό στο αρχικό σχήμα ήταν οι Θεοδωρόπουλος, Καρατάσιος, Ζίζιτς, Γιοβάνοβιτς, Γουάλας, Λαγός, Φατιόν, Κριζμάν, Λεοζίνιο, Ντέλετιτς, Περόνε.

Έφτασε στην πηγή αλλά δεν ήπιε νερό η Ξάνθη, 2-0 την ΑΕΛ

Έφτασε κοντά στην ανατροπή η Ξάνθη

Γήπεδο: "Xanthi Arena"

Διαιτητής: Αθανάσιος Σέζος (Κιλκίς)

Βοηθοί: Π. Πάτρας (Μακεδονίας), Γ. Κελάζογλου (Χαλκιδικής)

4ος: Κ. Κοτσάνης (Δράμας)

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς):Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Σβαρνάς, Μελιόπουλος, Σιλά, Καμαρά (46' Ντε Λούκας), Μεχία, Φασίδης (62' Τριάδης), Τζουρίτσκοβιτς, Κίκε (54' Γέντρισεκ), Κάστρο.
ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης):Θεοδωρόπουλος, Καρατάσιος, Ζίζιτς, Γιοβάνοβιτς, Γουάλας, Λαγός, Φατιόν, Κριζμάν (65' Ρέντζας), Λεοζίνιο (56' Μιλοσάβλιεφ), Ντέλετιτς, Περόνε (69' Ναζλίδης).

Γκολ: 27' Μελιόπουλος, 62' Σιλά

Κίτρινες: 31' Μεχία, 45' Τζουρίτσκοβιτς/31' Λαγός, 41' Κριζμάν, 41' Ντέλετιτς, 70' Φατιόν, 78' Καρατάσιος, 87' Θεοδωρόπουλος.

Κόκκινες: 66' Τζουρίτσκοβιτς/61' Ντέλετιτς, 85' Καρατάσιος

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Η Ξάνθη ήταν αυτή που μπήκε στην αναμέτρηση θέλοντας να έχει την υπεροχή ενώ από την πλευρά της η ΑΕΛ έδωσε χώρο στον αντίπαλο της και προσπαθούσε να χτυπήσει στην αντεπίθεση.

Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι στο πρώτο δεκάλεπτο και συγκεκριμένα στο 4' και το 9' βγήκαν δυο φορές στην επίθεση με τους Λαγό και Κριζμάν αλλά και οι δυο δεν μπορούσαν να τελειώσουν σωστά τις φάσεις.

Η ΑΕΛ είχε και την πρώτη σπουδαία ευκαιρία στο ματς στο 18' όταν ο Γουάλας εκτέλεσε φάουλ με τη μπάλα να περνάει μόλις έξω από την εστία του Ζίβκοβιτς.

ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΣΚΟΡ Ο ΜΕΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

Η Ξάνθη που ναι μεν είχε την υπεροχή αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει ουσιαστικά μέχρι εκείνο το σημείο απείλησε ουσιαστικά στο 27'. Ο Μεχία βρήκε τον Κίκε μέσα στην περιοχή, αυτός έκανε το σουτ με το δεξί και ο Θεοδωρόπουλος έδιωξε σε κόρνερ.

Στην εκτέλεση του κόρνερ ήρθε και το γκολ για τους Ακρίτες. Ο Τζουρίτσκοβιτς ήταν ο εκτελεστής από τα δεξιά με τον Μελιόπουλο να πηδάει ψηλότερα απ' όλους και να ανοίγει το σκορ για την ομάδα του.

Το γκολ αυτό έδωσε και άλλο αέρα στους γηπεδούχους που συνέχισαν να πιέζουν ώστε να πετύχουν ένα ακόμη τέρμα πριν φύγει το πρώτο 45λεπτο χωρίς όμως αποτέλεσμα.

ΑΛΛΑΓΗ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Ράσταβατς έβγαλε τον Καμαρά και πέρασε στη θέση του τον Ντε Λούκας. Η Ξάνθη συνέχισε να πιέζει και είχε δυο καλές στιγμές στο 51' και στο 52' με τον Σιλά και τον Ντε Λούκας αντίστοιχα.

Στο 54΄ο Ράσταβατς έριξε στο ματς και τον Γέντρισεκ και έπαιξε με δυο επιθετικούς προκειμένου να φτάσει η ομάδα του και σε άλλα τέρματα.

Επτά λεπτά αργότερα η ΑΕΛ έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ντέλετιτς και στο επόμενο λεπτό η Ξάνθη πέτυχε και δεύτερο γκολ. Η μπάλα έφτασε αριστερά στον Σιλά που έπιασε ένα ωραίο αριστερό σουτ και νίκησε τον Θεοδωρόπουλο κάνοντας το 2-0.

Στο 66' όμως η ΑΕΛ παρότι είχε τα ηνία του αγώνα και αριθμητικό πλεονέκτημα είδε τον Τζουρίτσκοβιτς να βλέπει και αυτός την δεύτερη κίτρινη του διαιτητή και αποβλήθηκε και αυτός.

Στη συνέχεια του αγώνα η Ξάνθη παρότι είχε την μπάλα στα πόδια της και την υπεροχή στο ματς δεν μπορούσε να απειλήσει ουσιαστικά και όλες οι ψηλές μπάλες κοβόντουσαν από τους αμυντικούς της ΑΕΛ.

Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι έμειναν με εννιά παίκτες στο 85' όταν ο Καρατάσιος είδε και αυτός δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε την ομάδα του να παλεύει με εννιά ποδοσφαιριστές. Ο Τριάδης ήταν αυτός που ανέλαβε την εκτέλεση του φάουλ αναγκάζοντας τον Θεοδωρόπουλο να διώχνει σε κόρνερ.

Στα λεπτά που απέμεναν η Ξάνθη απείλησε ξανά από στημένες φάσεις αλλά η ΑΕΛ μπόρεσε να κρατήσει το 2-0 και να πάρει στο τέλος την πρόκριση.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η αποβολή του Τζουρίτσκοβιτς στο 66'. Με την Ξάνθη να είναι μπροστά στο σκορ με 2-0 και με παίκτη παραπάνω ο νεοαποκτηθείς ποδοσφαιριστής αποβλήθηκε και για είκοσι λεπτά οι δυο ομάδες έπαιζαν με δέκα ποδοσφαιριστές. Αν δεν είχε αποβληθεί η Ξάνθη ίσως να μπορούσε να απειλήσει ακόμα περισσότερο.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Αθανάσιος Σέζος από το Κιλκίς. Οι Ακρίτες έχουν κάποια παράπονα από τον ρέφερι της αναμέτρησης καθώς ζητούν τουλάχιστον ένα πέναλτι στο πρώτο μέρος. Ο Σέζος μοίρασε πολλές κάρτες σωστά αφού υπήρξαν πολλά σκληρά μαρκαρίσματα.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Σιλά. Πολύ καλό παιχνίδι από τον Σιλά και ένα υπέροχο γκολ που έφερε την Ξάνθη κοντά στην ανατροπή παρότι αυτή τελικά δεν επετεύχθη.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο Μελιόπουλος. Πολύ καλό παιχνίδι από το νεαρό αμυντικό. Άνοιξε το σκορ για την ομάδα του και μάλιστα σε εκείνο το σημείο πήγε και πήρε την μπάλα για να αρχίσει ξανά το παιχνίδι και έδειξε πως ο ίδιος πίστευε στην πρόκριση.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Τα πολλά σκληρά μαρκαρίσματα. Χωρίς λόγο οι παίκτες των δυο ομάδων επιδόθηκαν σε ένα αρκετά σκληρό παιχνίδι με δυνατά τάκλιν και αρκετές κάρτες ενώ είχαμε και αποβολές για τις δυο ομάδες.

Photo credits: EUROKINISSI

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ