ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Διπλό... πρόκρισης για Τρίκαλα στη Σπάρτη

ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ // ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ
(EUROKINISSI / ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ)
ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ // ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ (EUROKINISSI / ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ) EUROKINISSI

Τα Τρίκαλα πήραν τη νίκη με 3-1 μέσα στη Σπάρτη για τον 4ο όμιλο του Κυπέλλου Ελλάδας και "φλερτάρουν" με την πρόκριση. Πανέμορφο γκολ με γυριστό ο Σιαλμάς (video).

Τα Τρίκαλα πραγματοποίησαν αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στη φάση των 16 του Κυπέλλου Ελλάδας, αφού νίκησαν με 3-1 τη Σπάρτη μέσα στην πρωτεύουσα της Λακωνίας για την πρεμιέρα του 4ου ομίλου.

Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι είχαν την ουσία στις φάσεις που δημιούργησαν και δίκαια έφτασαν στη νίκη.

Μόλις στο 2' πήραν προβάδισμα με τον Ανδρέα Τσίπρα και παρά την ισοφάριση του Αντώνη Ράνου και το δοκάρι του Αργύρη Μπαρέττα, με μια κοντινή προσπάθεια του Βασίλη Γκόλια κι ένα φανταστικό γυριστό του Δημήτρη Σιαλμά έφτασαν στη νίκη.

Γήπεδο: Σπάρτης

Διαιτητής: Μανούχος (Αργολίδας)

Βοηθοί: Κύριος (Αρκαδίας), Μπορτζοβίτης (Κορινθίας)

ΣΠΑΡΤΗ (Παναγιώτης Τζαναβάρας): Γιακουμής, Ζουλιώτης, Σάββα, Μάγκας (67' Τριανταφυλλάκος), Νιάρος, Οικονομόπουλος, Τσιμότζι, Μπέλης, Μπαρέττας, Ράνος (73' Φουρτάδο), Γουόρντεν

ΤΡΙΚΑΛΑ (Σωτήρης Αντωνίου): Αποστολίδης, Πάνος, Βέρτζος, Γιαννίτσης, Κοτσώνης, Γκόλιας, Τεγούσης, Τσιάρας (46' Γιόκιτς), Μίλιεβιτς (82' Τόμιτς), Τσίπρας, Κάπος (60' Σιαλμάς)

Γκολ: 37' Ράνος / 2' Τσίπρας, 62' Γκόλιας, 87' Σιαλμάς

Κίτρινες κάρτες: 27' Ζουλιώτης, 79' Φουρτάδο / 56' Τεγούσης

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Ο αγώνας άρχισε με ιδανικό τρόπο για τα Τρίκαλα, που έκαναν σεφτέ στα γκολ της σεζόν μόλις στο 2ο λεπτό. Ο Ανδρέας Τσίπρας έπιασε κεφαλιά μετά από κόρνερ και έδωσε προβάδισμα στους φιλοξενούμενους.

Οι γηπεδούχοι πίεσαν για την άμεση ισοφάριση, είχαν κάποιες τελικές προσπάθειες, αλλά η επόμενη μεγάλη στιγμή ήταν ξανά για τα Τρίκαλα, με διαγώνιο σουτ του Κρίστιαν Μίλιεβιτς. Στο 37ο λεπτό, πάντως, ήρθε η ισοφάριση, όταν μετά από σέντρα από δεξιά, ο Αντώνης Ράνος έπιασε την κεφαλιά και με τη βοήθεια κόντρας έκανε το 1-1.

Τα Τρίκαλα ισορρόπησαν τον αγώνα μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, ωστόσο η μεγαλύτερη ευκαιρία σε αυτό το διάστημα ήταν για τη Σπάρτη (43'), όταν ο Αργύρης Μπαρέττας εκμεταλλεύτηκε λάθος του Βασίλη Γκόλια, αλλά το πλασέ του χτυπάει στο δεξί δοκάρι του Μανώλη Αποστολίδη.

Στο 2ο ημίχρονο, οι Τρικαλινοί άρχισαν με μία αλλαγή, τον Μίλος Γιόκιτς, λόγω τραυματισμού του Αντώνη Τσιάρα. Το παιχνίδι ήταν πιο ισορροπημένο, με τελικές εκατέρωθεν, αλλά χωρίς την πολύ μεγάλη στιγμή.

Όλα έδειχναν ότι ο αγώνας θα κρινόταν στο γκολ και αυτό το πέτυχαν οι φιλοξενούμενοι. Στο 62ο λεπτό, μετά από σέντρα, η μπάλα έφτασε στον Γκόλια που παραμόνευε έξω από τη μικρή περιοχή και με κοντινό σουτ έκανε το 2-1.

Οι παίκτες του Παναγιώτη Τζαναβάρα δεν είχαν ουσιαστική αντίδραση σε αυτό το γκολ. Μάλιστα, ο Δημήτρης Σιαλμάς που είχε περάσει στον αγώνα, έχασε τετ α τετ λίγα λεπτά αργότερα. Η είσοδος πρώτα του Βασίλη Τριανταφυλλάκου και στη συνέχεια του Φουρτάδο δεν έφερε αποτελέσματα για τους Λάκωνες.

Αντιθέτως, ο Σιαλμάς, αφού έχασε ένα ακόμα τετ α τετ στο 86', αξιοποίησε την τρίτη ευκαιρία που του παρουσιάστηκε, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ με ένα φανταστικό εναέριο γυριστό.

Τα στατιστικά της αναμέτρησης:

Διπλό... πρόκρισης για Τρίκαλα στη Σπάρτη






Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ