ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Διαβολικές συμπτώσεις πριν τον τελικό

Διαβολικές συμπτώσεις πριν τον τελικό

Τελευταία φορά που έπαιξαν στον τελικό Κυπέλλου Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ η Λίβερπουλ και Ατλέτικο Μαδρίτης πήραν το πρωτάθλημα. Το Spor24.gr θυμάται (βίντεο).

"Η ιστορία επαναλαμβάνεται", λένε οι σοφοί και δεν έχουμε κανένα λόγο να μην τους πιστέψουμε. Βλέποντας μάλιστα τι συμβαίνει σε Ελλάδα - Αγγλία - Ισπανία τη φετινή περίοδο στο ποδόσφαιρο, ε, λογικά κάτι παραπάνω θα γνωρίζουν.

Τι σχέση έχουν όμως αυτές οι τρεις χώρες και γιατί μας ενδιαφέρει ενόψει του τελικού Κυπέλλου; Τα πράγματα είναι απλά...

Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ (ή ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός αν προτιμάτε) βρίσκονται στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας μετά 37 ολόκληρα χρόνια.

Τη σεζόν 1976-1977, λοιπόν, οι πράσινοι νίκησαν με 2-1 τον δικέφαλο του βορρά με τους Παπαδημητρίου (29'), Βακάλη (83') και Γκλέζο (90') να σκοράρουν. Τι συνέβη όμως στην Ευρώπη εκείνη την περίοδο;

Διαβολεμένη σύμπτωση

Η Λίβερπουλ κατέκτησε το πρωτάθλημα Αγγλίας με ένα πόντο διαφορά αφήνοντας στη δεύτερη θέση την Μάντσεστερ Σίτι. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τερμάτισε τελικά στην 6η θέση, με την πορεία της να μοιάζει λίγο με την εφετινή.

Στην Ισπανία η Ατλέτικο Μαδρίτης κατέκτησε την κορυφή της Πριμέρα για 8η φορά (ακολούθησε άλλη μία το 1995-1996), αφήνοντας στη δεύτερη θέση με ένα πόντο λιγότερο την Μπαρτσελόνα.

Λέτε να συμβούν τα ίδια ακριβώς πράγματα και φέτος;

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ