ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δεν σταματά πουθενά η ΑΕΚ, 1-0 τον Ηρακλή

Δεν σταματά πουθενά η ΑΕΚ, 1-0 τον Ηρακλή
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Την ένατη συνεχόμενη νίκη της σ' όλες τις διοργανώσεις πέτυχε η ΑΕΚ στο "Καυτανζόγλειο" απέναντι στον Ηρακλή (1-0) και πήρε εύκολα το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. (VIDEO)

Με την προίκα του 4-1 από το πρώτο ματς στο ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ δεν χρειαζόταν τη νίκη και στο Καυτανζόγλειο επί του Ηρακλή, για να προκριθεί στα ημιτελικά του κυπέλλου. Όμως οι «κιτρινόμαυροι» με… φόρα από τις οκτώ συνεχόμενες νίκες, πήραν και μια… ένατη. Η ΑΕΚ κέρδισε με 1-0 τον Ηρακλή, παίζοντας έξυπνα και δίνοντας (για άλλη μια φορά) ρεσιτάλ αποτελεσματικότητας. Ενώ αν κρατάει κάτι ο Πογέτ, εκτός από τη νίκη και την πρόκριση, είναι το θετικό ντεμπούτο του Μπρούνο Σουκουλίνι. Όσο για τον Ηρακλή, το πάλεψε το παιχνίδι, έκανε ευκαιρίες, αλλά ήταν και άστοχος στην τελική προσπάθεια.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Καυτανζόγλειο

Διαιτητής: Θάνος (Γρεβενών)

Βοηθοί: Γεωργιάδης-Χαρίσης

ΗΡΑΚΛΗΣ (Παπαδόπουλος): Χουάντερσον (14’ Περνίς), Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς, Ζιαμπάρης, Καρασαλίδης, Ιντζόγλου, Πουρτουλίδης (68’ Πασάς), Μπουλούτ (77’ Λουκίνας), Τσιλιανίδης, Βέλλιος, Κυριακίδης.

ΑΕΚ (Πογέτ): Μπαρόχα, Σοϊλέδης (4’ Γκάλο), Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης, Σιμόες, Σουκουλίνι (67’ Κορδέρο), Μπουονανότε, Τζεμπούρ, Πλατέλλας (67’ Πέκχαρτ)

Γκολ: 50’ Μάνταλος

Κάρτες:35’ Σουκουλίνι

Άνοιξε το ματς, αλλά χωρίς γκολ

Είναι αλήθεια πάντως πως στα πρώτα 45 λεπτά, το παιχνίδι και ρυθμό είχε, αλλά και φάσεις μπροστά στις δυο εστίες. Άλλωστε από την μια μεριά ήταν ο Ηρακλής που ήθελε να βρει ένα γκολ όσο το δυνατόν πιο γρήγορα προκειμένου να αποκτήσει ελπίδες και ως εκ τούτου άνοιξε το παιχνίδι του. Και από την άλλη μεριά ήταν η ΑΕΚ που έχει και τους παίκτες και την ταχύτητα να εκμεταλλευτεί κενά στην άμυνα του αντιπάλου. Γι αυτό και το ματς πήγε σ’ ολόκληρο το πρώτο 45άλεπτο, με σχετικά γρήγορο ρυθμό. Ο Ηρακλής πατούσε πιο πολλές φορές περιοχή και πότε λόγω της ικανότητας του Βελλιου, πότε λόγω λαθών στην άμυνα της ΑΕΚ, δημιουργούσε κινδύνους. Όμως την πρώτη μεγάλη ευκαιρία, την είχε η ΑΕΚ. Ο Σουκουλίνι (που μετά το πρώτο αναγνωριστικό 20άλεπτο, ανέβηκε πολύ) στο 35’ κάλυψε μισό γήπεδο με την μπάλα στα πόδια, έφτασε στην περιοχή του Ηρακλή, αλλά το πλάσέ του το έσωσε ο Περνίς. Ενώ την δική τους ευκαιρία να σκοράρουν, την είχαν οι γηπεδούχοι στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου, όταν ο Τσιλιανίδης βρέθηκε ουσιαστικά απέναντι στον Μπαρόχα, αλλά σούταρε ψηλά άουτ. Και έτσι οι δυο ομάδες πήγαν με λευκή ισοπαλία στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου

Αποτελεσματική ΑΕΚ, αναποτελεσματικός Ηρακλής

Ήταν αναμενόμενο στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου να ανοίξει ακόμα περισσότερο ο Ηρακλής το παιχνίδι του, ψάχνοντας για ένα γκολ. Όμως η ΑΕΚ, όπως και σ’ όλα τα προηγούμενα παιχνίδια, έτσι και σ’ αυτό, είχε θαυμαστή αποτελεσματικότητα. Στο 55λεπτό, ο Μπουονανότε βρήκε χώρο, άνοιξε στον Τζεμπούρ και εκείνος πέρασε όμορφη κάθετη στον Μάνταλο εντός περιοχής. Ο αρχηγός της ΑΕΚ απέναντι στον τερματοφύλακα του Ηρακλή δεν λάθεψε και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Και μ’ αυτό το γκολ η Ένωση πάτησε ακόμα πιο γερά στην τετράδα του κυπέλλου. Ωστόσο ο Ηρακλής δεν το παράτησε το ματς, ούτε την προσπάθεια του να πετύχει τουλάχιστον ένα γκολ. Μάλιστα ο Παπαδόπουλος γύρισε ακόμα και το σχήμα σε 4-4-2 για να το κάνει πιο επιθετικό. Αν ωστόσο η ΑΕΚ είναι παράδειγμα προς… μίμηση ως προς την αποτελεσματικότητα της, ο Ηρακλής ήταν παράδειγμα προς… αποφυγή. Οι γηπεδούχοι πίεσαν τους φιλοξενούμενους και έκαναν πολλές τελικές προσπάθειες. Αλλά καμία εξ αυτών δεν κατάφεραν να τελειώσουν σωστά. Δυο φορές ο Μπουλούτ και μια ο Βέλλιος βρέθηκαν σε εξαιρετική θέση βολής, αλλά δεν βρήκαν στόχο. Όσο για την ΑΕΚ, έκανε διαχείριση του παιχνιδιού. Ενώ ο Πογέτ έριξε στο ματς και το δεύτερο χειμερινό μεταγραφικό απόκτημα. Ο Πέκχαρτ έπαιξε στην κορυφή της επίθεσης, με τον Τζεμπούρ να πηγαίνει στο αριστερό άκρο. Όμως έτσι όπως πήγε το ματς, ο Τσέχος φορ, δεν μπόρεσε να έχει μεγάλη συμμετοχή στο παιχνίδι. Πάντως η ΑΕΚ έφυγε τελικά (και) από την Θεσσαλονίκη, με ακόμα μια νίκη.

Η φάση του αγώνα

Με δεδομένο πως ο Ηρακλής κουβαλούσε την βαριά ήττα με 4-1 από το πρώτο ματς στο ΟΑΚΑ, είχε ανάγκη από ένα γκολ, τουλάχιστον στο πρώτο ημίχρονο. Και στην φάση του 45λεπτού, είχε την ευκαιρία να το πετύχει, αλλά το τετ α τετ πήγε χαμένο. Εκεί χάθηκαν οι περισσότερες από τις έτσι κι αλλιώς λίγες ελπίδες του Ηρακλή για πρόκριση.

Ο διαιτητής

Στο πρώτο ημίχρονο ο Θάνος ίσως θα έπρεπε να είχε βγάλει κάποιες παραπάνω κίτρινες κάρτες. Και στις δυο ομάδες. Στην φάση του 45ου λεπτού ο Ηρακλής ζήτησε πέναλτι καθώς ο Λαμπρόπουλος βάζει το χέρι του πάνω στον Τσιλιανίδη. Όμως την ώρα που ο παίκτης του γηπεδούχου εκτελεί, ο αμυντικός της ΑΕΚ δεν τον παρεμποδίζει.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Για ένα ακόμα παιχνίδι της ΑΕΚ, ο Πέτρος Μάνταλος τα έκανε όλα. Αυτή την φορά και κυριολεκτικά, καθώς εκτός από την συμμετοχή του στο δημιουργικό κομμάτι, ήταν ο εκτελεστής της ομάδας. Ήταν ο παίκτης που πέτυχε το γκολ.

Μας άρεσε

Το ντεμπούτο του Μπρούνο Σουκουλίνι. Ο Αργεντινός μέσος ξεκίνησε στην βασική ενδεκάδα ως εσωτερικός μέσος στο 4-3-3. Χρειάστηκε σχεδόν ένα 20αλεπτο για να μπορέσει να βρει τα πατήματα του, καθώς είχε κάνει μόλις δυο προπονήσεις με την ΑΕΚ. Ωστόσο όταν άρχισε να βρίσκει ρυθμό, έδειξε εξαιρετικά δείγματα. Μέσος από περιοχή σε περιοχή, με καλή κατάρτιση, αλλά και ταχύτητα στις αντιδράσεις του.

Δεν μας άρεσε

Η αδυναμία του Ηρακλή να τελειώσει σωστά τις φάσεις. Οι γηπεδούχοι έκαναν και στο πρώτο αλλά κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο έκαναν πολλές τελικές προσπάθειες. Αλλά καμία εξ αυτών δεν την τελείωσαν σωστά, δηλαδή με γκολ.

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ