ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δέλλας σε Τζεμπούρ: "Εμάς βρήκες;"

Δέλλας σε Τζεμπούρ: "Εμάς βρήκες;"
Τζεμπούρ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο επαναληπτικός ημιτελικός του Κυπέλλου μεταξύ του Ατρομήτου και της ΑΕΚ έχει ολοκληρωθεί στο Περιστέρι με την "Ένωση" να έχει προκριθεί. Το Sport24.gr όμως... δεν έλεγε να φύγει μέχρι την αποχώρηση των δύο αποστολών.

Το γκολ του Ραφίκ Τζεμπούρ στο 88΄ διαμόρφωσε το τελικό 1-1 στο Περιστέρι στέλνοντας την ΑΕΚ στον τελικό της 7ης Μαϊου στο ΟΑΚΑ και αφήνοντας τον Ατρόμητο με τη δίψα της πρόκρισης. Το παιχνίδι έχει τελειώσει, τα φώτα έχουν σβήσει, οι τεχνικοί του ΟΤΕ TV μαζεύουν τα καλώδιά τους μετά το πέρας και του post game αλλά οι εικόνες στα αποδυτήρια έχουν το δικό τους ενδιαφέρον. Το Sport24.gr ήταν εκεί και τις κατέγραψε.

* Ο επαναληπτικός διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών όπως και αυτός της περασμένης εβδομάδας στο ΟΑΚΑ. Ωστόσο αυτό δεν εμποδίζει τους φιλάθλους του Ατρομήτου να είναι στον περιβάλλοντα χώρο και να φωνάζουν τα συνθήματά τους υπέρ της ομάδας τους.

* Στις κερκίδες μεταξύ των παρευρισκομένων και ο τεχνικός του Ολυμπιακού Μάρκο Σίλβα για να τσεκάρει τον υποψήφιο αντίπαλο της ομάδας του στο τελικό του θεσμού.

* Λίγες σειρές πιο κάτω του το δεξί χέρι του Γερμανού ομοσπονδιακού τεχνικού Μίχαελ Σκίμπε, ο Κώστας Τσάνας (σ.σ. τα μάτια του σίγουρα κυρίως κολλημένα στον ελπιδοφόρο τερματοφύλακα του Ατρόμητου Βασίλη Μπάρκα) και δύο θέσεις στα δεξιά του ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κυπέλλου, Μάνος Γαβριηλίδης που είχε κάθε λόγο να είναι παρών.

* Παρών στην πρώτη σειρά της θύρας των επισήμων ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ατρόμητος Γιώργος Σπανός και λίγες θέσεις δεξιά του ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης.

* Πρώτο ημίχρονο, 0-0. Στην ανάπαυλα, όμως, δεν θα μπορούσε να συζητείται το ενδεχόμενο της παράτασης στην περίπτωση που ο Ατρόμητος παραβίαζε την εστία του Μπαρόχα και ισοφάριζε το σκορ του πρώτου παιχνιδιού της ημιτελικής φάσης.

* Το δεύτερο ημίχρονο ξεκινά με τον Ατρόμητο να είναι πιο δραστήριος από την ΑΕΚ και να χάνει την πρώτη ευκαιρία του στο 51΄ με τον Χαβιέ Ούμπιδες. Κάπου εκεί ακούγεται από την εξέδρα το "Μπράβο ρε κοντέ!", και λίγο πιο δίπλα: "Κάντο άλλη μία".

* Ακολουθεί η χαμένη ευκαιρία του Μίλος Στόϊτσεφ στο 54΄ που κερδίζει το χειροκρότημα και η ανακούφιση στο παραλίγο αυτογκόλ του στην προσπάθειά του να απομακρύνει σε κόρνερ στο 57΄ μετά από εκτέλεση φάουλ του Έλντερ Μπαρμπόσα.

* Οι Ανδρέας Δημάτος και Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς παρακολουθούν το παιχνίδι με τη δική τους αγωνία σχολιάζοντας την εξέλιξη του επαναληπτικού.

* Η ώρα για την πρώτη αλλαγή του Στέλιου Μανωλά στο παιχνίδι έχει να κάνει με την απόφασή του να περάσει στο 59΄ τον Ραφίκ Τζεμπούρ στη θέση του Ρόναλντ Βάργκας που βγαίνει αργά και ο λόγος περνάει στην κερκίδα. "Βγάλ' του κάρτα!", ζητάνε από τον διαιτητή Κύζα όπως και λίγο αργότερα στον Χρήστο Αραβίδη για το φάουλ που έκανε.

* Φωνές του Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς πριν την εκτέλεση του φάουλ για την επιτήρηση του Πολ Κεϊτά από τον Ραφίκ Τζεμπούρ και ακολούθως φωνές από την κερκίδα και τον πάγκο του Ατρομήτου στον διαιτητή Κύζα για υπόδειξη κόκκινης κάρτας στον Βασίλη Λαμπρόπουλο που βρήκε τη μπάλα με το χέρι στη φάση του 64΄.

* Ο Κύζας υποδεικνύει το πέναλτι, ο Εμάνουελ Μπρίτο είναι έτοιμος απέναντι στον Αλάιν Μπαρόχα κάνει το 1-0 στο 66΄ για να ακολουθήσουν πανηγυρισμοί εντός εκτός του γηπέδου. Εκτός γηπέδου φεύγει και ένα καπνογόνο που καταλήγει ψηλά στο πέταλο πίσω από την εστία της ΑΕΚ.

* Ο Χαβιέ Ούμπιδες είναι έτοιμος να εκτελέσει φάουλ για τον Ατρόμητο στο 85΄. "Κάντο καλό να γράψει αγόρι μου", ακούγεται από την κερκίδα αλλά το αποτέλεσμα δεν είναι το επιθυμητό.

* Η ώρα της ισοφάρισης είναι γεγονός για την ΑΕΚ στο 88' με τον Ραφίκ Τζεμπούρ να στέλνει τη μπάλα στο βάθος της άδειας εστίας του Ατρόμητου διαμορφώνοντας το 1-1 που έδωσε την πρόκριση στην ΑΕΚ. Πανηγύρια εντός του αγωνιστικού χώρου, έξαλλα πανηγύρια και στον πάγκο από τους Στέλιο Μανωλά και Βασίλη Δημητριάδη, πανηγύρια και στις κερκίδες από τους ιθύνοντες της "Ένωσης".

* "Τώρα μπορούμε να πάμε Ισπανία", λέει - ή του ξεφεύγει, θα δείξει - ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς αποκαλύπτοντας ουσιαστικά το προγραμματισμένο του ταξίδι για τις μέρες του Πάσχα. Επαγγελματικό ή οικογενειακό ή και τα δύο; Θα φανεί μέσα στα επόμενα 24ωρα.

* Το γκολ του Ραφίκ Τζεμπούρ στέλνει την ΑΕΚ στο τελικό του ΟΑΚΑ και η ώρα της αποχώρησης του τεχνικού του Ολυμπιακού Μάρκο Σίλβα έφθασε.

* Από τους πρώτους που αποχωρούν από τη θύρα των επισήμων είναι ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ ΑΕΚ Δημήτρης Μελισσανίδης που αρνείται ευγενικά να σχολιάσει το παραμικρό όπως και στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ Βαγγέλης Ασλανίδης που ήταν παρών σε όλες τις κληρώσεις του θεσμού στον δρόμο προς το τελικό.

* Κι αν ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου του Ατρόμητου έχει αδειάσει, οι εικόνες στα αποδυτήρια είναι εξίσου ενδιαφέρουσες με πρωταγωνιστές τους Ντούσαν Μπάγεβιτς και Ραφίκ Τζεμπούρ.

* Η πρώτη εικόνα που κλέβει την προσοχή είναι αυτή της χειραψίας του Ντούσαν Μπάγεβιτς με τον Σουμπίνιο. Μία εικόνα που λόγω του χρονικού της σημείου ίσως να γεννήσει και μεταγραφικό σενάριο.

* Ο τεχνικός της ΑΕΚ Στέλιος Μανωλάς λίγο πριν πάρει τον δρόμο για τη συνέντευξη Τύπου σχολιάζοντας την έκρηξή του στο γκολ της ισοφάρισης του Ραφίκ Τζεμπούρ απαρίθμησε χαρακτηριστικά τις πέντε ευκαιρίες (όπως έλεγε ο ίδιος) της ΑΕΚ πριν από το "χρυσό" γκολ.

* Ακολουθεί ένα γνώριμο τετ α τετ. Όπως λέμε: "Κρατάει χρόνια αυτή η κολώνια". Πρόκειται για το τετ α τετ που υπήρξε στη φυσούνα των αποδυτηρίων μεταξύ "Ντούσκο" και Δημήτρη Μπουρουτζίκα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον ωστόσο είχε και η μίνι στιχομυθία των δύο για την εξέλιξη της ρεβάνς. "Άμα πηγαίναμε στην παράταση θα χάνατε", είπε χαρακτηριστικά ο "Μπούρου" στον Ντούσκο για να κάνει μπάσιμο στο πηγαδάκι ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς που πήγαινε μέσα έξω μιλώντας συνεχώς στο κινητό του.

* Ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς όταν του ζητήθηκε να κάνει ένα σχόλιο για την πρόκριση της ΑΕΚ στο τελικό του Κυπέλλου αρνήθηκε ευγενικά λέγοντας: "Στο τέλος φίλε".

* Λίγο πριν από την αποχώρησή του ο Ντούσαν Μπάγεβιτς έδωσε τα εύσημα στον Χρήστο Αραβίδη και καθώς άρχισε να περπατάει προς την έξοδο είχε χειραψία με τον άλλοτε ποδοσφαιριστή του, Νίκο Λαζαρίδη.

* Κεντρικό πρόσωπο στον διάδρομο των αποδυτηρίων από τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον σκόρερ του γκολ της πρόκρισης της ΑΕΚ. Τον Ραφίκ Τζεμπούρ. Μάλιστα του ζητήθηκε μέχρι και η φανέλα του αλλά την είχε ήδη δώσει. Οταν του ζητήθηκε να τοποθετηθεί, απάντησε ευγενικά στα ελληνικά: "Δεν θα ξαναμιλήσω μέχρι να τελειώσει η χρονιά. Ένας μήνας έμεινε". Νωρίτερα δε ο Ανδρέας Δημάτος είχε προβλέψει στην κερκίδα με την είσοδό του στο παιχνίδι πως ο Αλγερινός χρωστούσε ένα μεγάλο γκολ στη φετινή χρονιά με τη φανέλα της ΑΕΚ...

* Το καλύτερο στιγμιότυπο ωστόσο έγινε στο τέλος. Λίγο πριν αποχωρήσουν οι δύο αποστολές. Τη στιγμή που ο τεχνικός του Ατρόμητου, και πρώην της ΑΕΚ Τραϊανός Δέλλας, έχοντας ολοκληρώσει τις δηλώσεις του στη Συνέντευξη Τύπου φθάνει στη φυσούνα των αποδυτηρίων. Εκεί όπου βρισκόταν ο Ραφίκ Τζεμπούρ. Τον πλησιάζει και του λέει: "Εμάς βρήκες;", εννοώντας το γκολ που σημείωσε και έσβησε το όνειρο της πρόκρισης που υπήρχε στις τάξεις του Ατρομήτου για πρόκριση στο τελικό του Κυπέλλου. Μπήκαν αγκαλιασμένοι στα αποδυτήρια, ο ένας πικραμένος, ο άλλος χαρούμενος...

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ