ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δέκα με… τόνο και γκρίνια

Δέκα με… τόνο και γκρίνια
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η ΑΕΚ ήταν εξαιρετική και κέρδισε με δέκα παίκτες τον Ηρακλή, φτάνοντας σε σκορ πρόκρισης– «Θάλασσα» τα έκανε ο διαιτητής Δελφάκης

Πράγματα και θαύματα συνεχίζει να κάνει η ΑΕΚ μέσα στο 2016, αλλά και στον θεσμό του κυπέλλου. Η Ένωση επικράτησε με 4-1 του Ηρακλή στο ΟΑΚΑ, έβαλε γερές βάσεις για πρόκριση στην τετράδα, πέτυχε την έβδομη συνεχόμενη νίκη της από τις αρχές Γενάρη και παρέμεινε η μοναδική ομάδα στο κύπελλο που έχει κερδίσει όλα τα ματς από την αρχή του θεσμού.

Όλα αυτά τα πέτυχε η ΑΕΚ σ' ένα παιχνίδι, που για 60 λεπτά χρειάστηκε να παίξει με δέκα παίκτες. Και σ' ένα ματς, που ο διαιτητής Δελφάκης τα έκανε σαλάτα με πολλά και δικαιολογημένα παράπονα και από γηπεδούχους και από φιλοξενούμενους.

Θυμηθείτε το LIVE του αγώνα.

Απόλυτη κυριαρχία

Η αλήθεια είναι πάντως, πως η ΑΕΚ ειδικά όταν έμεινε με δέκα παίκτες, κυριάρχησε απόλυτα στο ματς, απέναντι σ' έναν Ηρακλή που φαίνεται πως φέτος κάτι παθαίνει όταν μπαίνει στο ΟΑΚΑ (έχει δεχθεί συνολικά εννέα γκολ σε δυο ματς). Άλλωστε είναι χαρακτηριστικό πως πέτυχε ακόμα τρια γκολ, είχε τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού και απειλήθηκε από τον Ηρακλή μόνο στο 90ο λεπτό, όταν και ο Βέλλιος πέτυχε το 4-1. Οι παίκτες της ΑΕΚ, ειδικά μετά την αποβολή του Μπακάκη στο 32ο λεπτό, έβγαλαν στο γήπεδο και (τρομερό) πάθος αλλά και εντυπωσιακή προσήλωση στο εξαιρετικό κοουτσάρισμα από τον Πογέτ. Ίσως μάλιστα, κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, να έκανε περισσότερο καλό παρά ζημιά στην ΑΕΚ, η αποβολή του Μπακάκη. Και αυτό διότι παρόλο που η ΑΕΚ είχε προηγηθεί μόλις στο 7’ με αυτογκόλ του Ζιάμπαρη και είχε χάσει μια σούπερ ευκαιρία με τον Τζεμπούρ στο 19’, ο Ηρακλής είχε βρει πατήματα και είχε ισορροπήσει το ματς. Μάλιστα έψαχνε δειλά – δειλά και τρόπους να απειλήσει. Όμως από το 32ο λεπτό που ο Μπακάκης αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη, ήταν σαν να κτύπησε… ηλεκτρικό ρεύμα τους παίκτες της ΑΕΚ και υπνωτική ένεση τους αντίστοιχους του Ηρακλή. Η Ένωση πήρε ξανά τον απόλυτο έλεγχο και δεν τον έχασε ποτέ. Ο Πογέτ έβαλε στο γήπεδο τον Γκάλο και έστειλε τον Μάνταλο στο αριστερό άκρο. Αλλά ο Σιμόες και ο Γιόχανσον που έμειναν οι δυο τους στην μεσαία γραμμή, «κατάπιαν» τους αντιπάλους τους. Ενώ ο Μάνταλος αλλά και ο Πλατέλλας από τα δυο άκρα έβαζαν δύσκολα στην άμυνα του Ηρακλή, με την βοήθεια και του Γκάλο και του Σοίλέδη που ανέβαιναν. Όσο για τους φιλοξενούμενους, παρότι με παίκτη παραπάνω, δεν είχαν τρόπους και καθαρό μυαλό για σωστή ανάπτυξη του παιχνιδιού και είχαν και τεράστια κενά στην άμυνα.

Ένα εξ αυτών εκμεταλλεύτηκε ο Κολοβέτσιος για να σκοράρει εξ επαφής μετά από κεφαλιά – πάσα του Γιόχανσον πριν κλείσει το ημίχρονο. Στο 72’ ο Πλατέλλας για πολλοστή φορά ταλαιπώρησε την άμυνα του Ηρακλή, βρήκε χώρο για σουτ, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα. Και στο 83’, ο Αραβίδης που είχε αντικαταστήσει τον αρνητικό Τζεμπούρ, έφτασε πρώτος στην μπάλα σε διεκδίκηση στον κενό χώρο και ο Χουάντερσον έκανε ένα αχρείαστο πέναλτι. Με τον διεθνή επιθετικό να «γράφει το 4-0. Στο τελευταίο λεπτό του ματς, ο Βέλλιος έσωσε κάπως την κατάσταση για τον Ηρακλή, καθώς πήρε το «ριμπάουντ» μετά από δύσκολη απόκρουση του Ανέστη και μείωσε σε 4-1.

Παράπονα για Δελφάκη, "καρφιά" από Μελισσανίδη και Πογέτ

Κυρίως όλα αυτά έγιναν σ' ένα ματς που ο διαιτητής Δελφάκης τα έκανε… «σαλάτα». Στην ΑΕΚ φωνάζουν για ανύπαρκτη πρώτη κίτρινη στον Μπακάκη (που κατόπιν αποβλήθηκε σωστά με δεύτερη κίτρινη), για πέναλτι που δεν δόθηκε σε ανατροπή του Πλατέλλα στην περιοχή στο 49’ και για κάρτες που δεν δόθηκαν στους παίκτες του Ηρακλή τόσο σε σκληρά μαρκαρίσματα, όσο και σε παιχνίδι της μπάλας με το χέρι.

Ο Γκουστάβο Πογέτ ήταν έξαλλος στην ανάπαυλα του ημιχρόνου και έλεγε πως «κάτι συμβαίνει με τους διαιτητές. Κάτι παράξενο. Δεν μπορεί να εξηγηθεί αυτό που γίνεται συνέχεια». Πάντως παράπονα από τον Δελφάκη έχει και ο Ηρακλής, καθώς «φωνάζει» δικαίως για χέρι του Λαμπρόπουλου μέσα στην περιοχή σε κεφαλιά του Βέλλιου στο 21ο λεπτό και μάλιστα με το σκορ ακόμα στο 1-0.

ΑΕΚ: Ανέστης, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Σοΐλέδης, Μάνταλος, Σιμόες, Γιόχανσον, Πλατέλλας (77’ Ντίντακ), Μπουονανότε (35’ Γκάλο), Τζεμπούρ (67’ Αραβίδης).

Ηρακλής: Χουάντερσον, Σαραμαντάς, Ζιάμπαρης, Μπαρτολίνι, Μπουκουβάλας, Ιντζόγλου (46’ Μπουλούτ), Καρασαλίδης, Πασάς, Τσιλιανίδης (60’ Λουκίνας), Κυριακίδης, Βέλλιος.

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα της αναμέτρησης.

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ