ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δέκα λόγοι για να δεις τον τελικό Κυπέλλου

Δέκα λόγοι για να δεις τον τελικό Κυπέλλου

Στις 20:30 το βράδυ του Σαββάτου (23/5), ο Μιχάλης Κουκουλάκης θα σφυρίξει την σέντρα του τελικού Κυπέλλου ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Ξάνθη. Το Sport24.gr παρουσιάζει δέκα λόγους, για τους οποίους δεν πρέπει να χάσεις το ματς.

Δεν παίζουν δυο παραδοσιακοί αντίπαλοι, το γήπεδο δεν θα είναι γεμάτο όπως θα άρμοζε σε έναν τελικό Κυπέλλου, τα εισιτήρια δεν είναι ισόποσα κατανεμημένα, ενώ υπάρχει φαβορί, άρα η πλάστιγγα γέρνει προς τη μια μεριά.

Την στιγμή βέβαια, που όλα τα προαναφερθέντα ισχύουν, υπάρχουν πολλοί (και πειστικοί) λόγοι για να μην χάσεις την αναμέτρηση ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Ξάνθη το βράδυ του Σαββάτου (23/5, 20:30) στο ΟΑΚΑ.

Το Sport24.gr παρουσιάζει δέκα λόγους για τους οποίους θα πρέπει να δεις τον αγώνα που κρίνει το δεύτερο τη τάξει τρόπαιο. Μπορεί να μην υπάρχει η προσμονή άλλων τελικών, όμως αξίζει να παρακολουθήσεις ένα τέτοιο ματς. Τελικός είναι, διαφοροποιείται από οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι.

Δέκα λόγοι για να δεις τον τελικό Κυπέλλου
INTIME SPORTS

Γιατί να δεις τον τελικό...

  • Γιατί είναι ένα ματς "μια και έξω" και κρίνει ένα τρόπαιο. Ξέρεις ότι όλα μπορούν να συμβούν σε ένα ματς, έστω και αν υπάρχει μεγάλο φαβορί, διότι αυτή είναι η φύση του Κυπέλλου. Ειδικά όσοι δεν είναι Ολυμπιακοί, θέλουν πολύ να δουν την ομάδα της Θράκης να σηκώνει το Κύπελλο στον ουρανό του Αμαρουσίου.
  • Γιατί είναι μια ευκαιρία να μαζευτείς με τους φίλους σου (όχι απαραίτητα "ομοϊδεάτες"), να έχετε τα απαραίτητα... συνοδευτικά και να περάσετε ένα δίωρο ζάχαρη. Αν βοηθήσει και το ματς, τότε θα γίνει ωραία κατάσταση, ενώ μην ξεχνάτε ότι μετά μπορείτε να δείτε και Eurovision (παραγγείλετε ξανά!). Όρεξη και καλή θέληση να υπάρχουν και τα άλλα βρίσκονται.
  • Γιατί αν είσαι Ολυμπιακός, περιμένεις καλή μπάλα, νίκη και το νταμπλ, ώστε να κλείσει καλά η σεζόν. Αν πάλι είσαι Ξάνθη, γιατί έχεις την ιστορική ευκαιρία να γευτείς κάτι που πιθανότατα θα αργήσεις πολύ να το βιώσεις ξανά. Αν είσαι άλλη ομάδα, πάλι την Ξάνθη υποστηρίζεις, μην κοροϊδευόμαστε.
  • Γιατί πάντα περιμένεις μήπως και επαναληφθεί ένας τελικός όπως εκείνος του 2009 ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ, που είχε οκτώ γκολ, ανατροπές και έληξε 15-14 στα πέναλτι. Αλήθεια, υπάρχει κάποιος που τον έχει ξεχάσει;
  • Γιατί έχεις την περιέργεια για το αν η "σταχτοπούτα" του τελικού είναι σε θέση να πετύχει ό,τι δεν κατάφερε το 2012 ο Ατρόμητος που έχασε στο 119' με γκολ του Φουστέρ και το 2013 ο Αστέρας Τρίπολης που "έπεσε" μαχόμενος και παραπονεμένος στην παράταση.
Δέκα λόγοι για να δεις τον τελικό Κυπέλλου
INTIME SPORTS
  • Γιατί θέλεις να δεις την διαιτησία του Μιχάλη Κουκουλάκη, ξέροντας ότι στο παραμικρό "παραστράτημά" του η ανακοίνωση της Skoda Ξάνθης είναι θέμα χρόνου. Ακόμα και στην ανάπαυλα του ημιχρόνου και με τον Χρήστο Πανόπουλο να κάθεται στα επίσημα και να την υπαγορεύει στο γραφείο Τύπου, δεν έχει τέτοια κολλήματα. Άλλωστε, δεν βγαίνουν όλες από την Ελλάδα.
  • Γιατί θα το έχεις παίξει στο στοίχημα και περιμένεις να δεις αν θα πιάσει τόπο το ποντάρισμά σου. Εδώ βλέπεις Ίντερ Τούρκου - Κουόπιο στην Φινλανδία και αγώνες Β' Πολωνίας, το Ολυμπιακός - Ξάνθη δεν θα δεις; Με τα λεφτά του δεν παίζει κανείς.
  • Γιατί πάντα έχει μια ιδιαίτερη "ατμόσφαιρα" ένας αγώνας που κρίνει τίτλο. Θα δεις τόσους οπαδούς της Ξάνθης μαζεμένους, όσους πιθανότατα δεν έχεις ξαναδεί και από την άλλη κοντά 30.000 Ολυμπιακούς να "κοκκινίζουν" το μισό ΟΑΚΑ. Έχει άλλη αίγλη ένας τελικός, έχει και ένα τελετουργικό πριν και μετά που τον διαφοροποιεί από οποιοδήποτε άλλο ματς.
  • Γιατί έχεις την δυνατότητα, αν δεν θέλεις να καθίσεις μπροστά από την τηλεόραση, να πας στο γήπεδο και να ζήσεις από κοντά το γεγονός. Ξέρεις ότι δεν υπάρχει αντιπαλότητα, άρα και φόβος για επεισόδια και επίσης το "από μέσα" είναι άλλη φάση.
  • Γιατί είναι ποδόσφαιρο, ο "Βασιλιάς των σπορ". Νομίζουμε ότι επαρκεί ως λόγος για να δεις τον τελικό Κυπέλλου της χώρας σου, ακόμα και αν δεν αγωνίζονται παραδοσιακοί αντίπαλοι. Όταν έχει μπάλα, βάζεις και την βλέπεις, τόσο απλά. Προτιμάς τα δελτία των "20:00"; Έχεις χρόνο να βγεις μετά, Σαββατόβραδο είναι...
Δέκα λόγοι για να δεις τον τελικό Κυπέλλου
INTIME SPORTS
TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ