ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ασυγκράτητος ο Ολυμπιακός, σκόρπισε τον Αστέρα στο 5-0 του Φαλήρου

Ασυγκράτητος ο Ολυμπιακός, σκόρπισε τον Αστέρα στο 5-0 του Φαλήρου
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Με μαέστρο τον Ντουρμάζ, "εκτελεστές" τους Φορτούνη, Ιντέγε και ανίκητο τον Καπίνο, ο Ολυμπιακός μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία της ρεβάνς στην Τρίπολη, συντρίβοντας τον Αστέρα με σκορ 5-0. Τρομερή μπάλα από τους Πειραιώτες (video).

Ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε τον Αστέρα στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", στον πρώτο προημιτελικό των δύο ομάδων για το Κύπελλο Ελλάδας, με τη ρεβάνς προγραμματισμένη για τις 3 Φλεβάρη (19:30) στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης".

Τι έψαχναν οι δύο αντίαπλοι στο Φάληρο; Μα το φυσικά το αυτονόητο. Ο Ολυμπιακός μια νίκη με σκορ που θα του επέτρεπε να πάει χωρίς πίεση στον επαναληπτικό και ο Αστέρας ένα αποτέλεσμα που θα του έδινε τη δυνατότητα να παίξει την πρόκριση στην Τρίπολη.

Ο Μάρκο Σίλβα δεν είχε στην διάθεση του τους τραυματίες Καμπιάσο, Ερνάνι και Ντα Κόστα, την στιγμή που ο Πορτογάλος τεχνικός είχε αφήσει εκτός αποστολής παίκτες όπως οι Ντομίνγκες, Κασάμι, Σαλίνο, Σεμπά αλλά και τους Αυλωνίτη, Μπουχαλάκη (ανέτοιμος).

Από την πλευρά του, ο Στάικος Βεργέτης δεν μπορούσε να υπολογίζει στις υπηρεσίες των Φούντα, Δημούτσο, Κοσίσκι, Αλόκο, ενώ δεν συμπεριέλαβε στα πλάνα του τους Μπαντή, Τριανταφυλλόπουλο.

Ο Ολυμπιακός ήταν σε μεγάλα κέφια στο ματς. Επιθετικά οι Ντουρμάζ, Ιντέγε, Φορτούνης... οργίασαν, την στιγμή που ο Καπίνο έμοιαζε ανίκητος κάτω από την εστία του. Οι "ερυθρόλευκοι" συνδυάζοντας την αποτελεσματικά με πολύ υψηλό θέαμα, συνέτριψαν τους Αρκάδες, "κλειδώνοντας" ουσιαστικά την πρόκριση στα ημιτελικά από το πρώτο παιχνίδι.

Ο Ντουρμάζ ευθύνεται για τα 4 από τα 5 γκολ του Ολυμπιακού, ο Ιντέγε με τον Φορτούνη πέτυχαν από δύο τέρματα, με τον Πάρντο να βάζει το κερασάκι στην τούρτα. Στα μετόπισθεν, ο Καπίνο βροντοφώναξε "παρών" σε τρεις περιπτώσεις, στερώντας το γκολ από τους φιλοξενούμενους.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"

Διαιτητής: Χρήστος Μήτσιος (ΕΠΣ Ηπείρου)

Βοηθοί: Γεώργιος Σταυρουλάκης (ΕΠΣ Ρεθύμνου), Θεόδωρος Νταλούκας (ΕΠΣ Τρικάλων)

Ολυμπιακός (Σίλβα): Καπίνο, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Ζντιέλαρ (74' Μανιάτης), Φορτούνης (71' Φουστέρ), Πάρντο, Ντουρμάζ (80' Κολοβός), Ιντέγε.

Αστέρας (Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Λούι (67' Κιτόκο), Σανκαρέ, Γκοϊάν (57' Ζησόπουλος), Γιαννούλης, Χαμντανί, Κουρμπέλης, Ιγκλέσιας, Μάσα, Στανισάβλιεβτς (46' Μπερτόγλιο), Γιάννου.

Γκολ: 13' & 41' Ιντέγε, 50' & 64' Φορτούνης, 79' Πάρντο / -

Κάρτες: 59' Μαζουακού / 44' Γκοϊάν

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Είδε.... αστεράκια ο Αστέρας

Με το Κύπελλο Ελλάδας να... σοβαρεύει πλέον, ο Σίλβα επέλεξε ένα σχήμα με πολλούς βασικούς, διατηρώντας πάντως στην ενδεκάδα τους Καπίνο και Ζντιέλαρ. Ανάλογη ήταν η διαχείριση και από τον Βεργέτη, με δεδομένα και τα προβλήματα τραυματισμών που είχε να αντιμετωπίσει, προτιμώντας τον Θεοδωρόπουλο αντί του Μπαντή κάτω από τα γκολπόστ.

Οι Πειραιώτες μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, με το πρώτο τέταρτο να τους ανήκει ολοκληρωτικά. Επιλέγοντας να επιτεθούν κυρίως από τα άκρα, με συχνά ανεβάσματα των δύο μπακ, οι γηπεδούχοι προειδοποίησαν δις τον Αστέρα πριν φτάσουν στο γκολ.

Την αρχή ο Ιντέγε

Ο Θεοδωρόπουλος έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ την κεφαλιά του Φορτούνη στο 10', ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Ζντιέλαρ δεν έκανε την προβολή όπως θα ήθελε λίγο έξω από τη μικρή περιοχή. Φάσεις που έφτιαξε ο Ελαμπντελαουί για τον Ολυμπιακό, πριν έρθει η σειρά του Μαζουακού να τρυπήσει την αντίπαλη άμυνα στο 13', τροφοδοτώντας τον Ιντέγε στο ύψος του πρώτου δοκαριού για το 1-0.

Κέρβερος ο Καπίνο

Οι φιλοξενούμενοι ανασυντάχθηκαν, έκλεισαν καλύτερα τους χώρους και δειλά δειλά βγήκαν στην επίθεση. Απείλησαν ευθέως με την ισοφάριση, όμως έπεσαν επάνω στον Καπίνο. Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού ύψωσε απαγορευτικό τόσο στο ευθύβολο σουτ του Χαμντανί στο 25', όσο και σε αυτό του Ιγκλέσιας τρία λεπτά αργότερα, επίσης εκτός περιοχής.

Δεν του άρεσε του Σίλβα αυτό που έβλεπε και δικαίως, με τον Πορτογάλο να δίνει εντολή για πρέσινγκ ψηλά προκειμένου να βάλει ένα τέλος στον επιθετικό οίστρο του Αστέρα. Έπιασαν τόπο τα γκάζια του Σίλβα, καθώς ο Ντουρμάζ έκλεψε την μπάλα στον χώρο της μεσαίας γραμμής και ήταν αυτός που πάσαρε σε σωστό χρόνο για τον Ιντέγε, με τον Νιγηριανό να πλασάρει άψογα τον Θεοδωρόπουλο κάνοντας δύο τα προσωπικά του τέρματα και αυτά των "ερυθρολεύκων". Με το σκορ στο 2-0 πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια μετά τα πρώτα 45 λεπτά.

Σόου Ντουρμάζ, γκολάρες Φορτούνης, Πάρντο

Με τον τρόπο που τελείωσε το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε το δεύτερο. Ταχύτατη αντεπίθεση του Ολυμπιακού από τον άξονα, ο Ντουρμάζ και πάλι σε ρόλο δημιουργού πέρασε κάθετα στον Φορτούνη, με τον Έλληνα μεσοεπιθετικό να ολοκληρώνει ιδανικά τη φάση για το 3-0 στο 50'

Ο Αστέρας έψαχνε πλέον ένα γκολ που θα του δώσει μια ελπίδα ενόψει της ρεβάνς, ωστόσο ο Καπίνο ήταν ξανά αυτός που του χάλασε τα σχέδια. Στο 54' ο Μπερτόγλιο βρέθηκε ολομόναχος στο ύψος του δεύτερου δοκαριού, έκανε την κεφαλιά αλλά ο γκολκίπερ των Πειραιωτών με τη βοήθεια και το δοκαριού είπε "όχι", για τρίτη φορά στους φιλοξενούμενους.

Οι γηπεδούχοι είχαν καλό ρυθμό, ψυχολογία στα ύψη αλλά και φαντασία στο παιχνίδι τους. Κάπως έτσι έφτασαν στο 4-0 στο 64ο λεπτό. Ο Ντουρμάζ σήκωσε καταπληκτικά στον Φορτούνη, που με μονοκόμματο σουτ εκτός περιοχής άφησε άναυδο τον Θεοδωρόπουλο, σκοράροντας ένα πανέμορφο γκολ.

Ο Ολυμπιακός είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, συνέχισε να ψάχνει γκολ και βρήκε ένα ακόμη στο 79ο λεπτό. Από μια ακόμη επέλαση του Ντουρμάζ από αριστερά η μπάλα έφτασε στον Πάρντο και ο Κολομβιανός με εκπληκτικό βολ πλανέ έστειλε την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι της εστίας του Θεοδωρόπουλο για το 5-0! Σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", μετατρέποντας σε τυπική διαδικασία τη ρεβάνς στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης".

Η φάση του αγώνα

Χωρίς αμφιβολία αυτή του 64ου λεπτού. Τρομερό γκολ σε εκτέλεση και δημιουργία. Τεχνική, φαντασία και αποτελεσματικότητα από τον εμπνευστή Ντουρμάζ και τον σκόρερ Φορτούνη. Φάση για να την βλέπεις ξανά και ξανά.

Ο διαιτητής

Κανένα πρόβλημα για τον Μήτσιο, έβγαλε άνετα το παιχνίδι, τον βοήθησε σε αυτό και η εξέλιξη του αγώνα. Είχε λίγα λάθη εκατέρωθεν που δεν επηρέασαν την ροή της αναμέτρησης, χάρισε μια κάρτα στον Κουρμπέλη. Μια λάθος υπόδειξη του πρώτου βοηθού για οφσάιντ του Χαμντανί και μια του δεύτερου σε ίδια περίπτωση με τον Πάρντο.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Ιντέγε έκανε την αρχή, ο Φορτούνης ανέλαβε στη συνέχεια, ο Καπίνο είχε υψώσει τείχος, όμως αυτός που ήταν απολαυστικός άκουσε στο όνομα Τζίμι Ντουρμάζ. Συνδύασε το θέαμα με την ουσία, μοίραζε την μια ασίστ πίσω από την άλλη, έκανε τους αντιπάλους του να πονοκεφαλιάζουν όποτε ακουμπούσε τη μπάλα. Τρομερό ματς από τον Σουηδό εξτρέμ.

Μας άρεσε

Ο Στέφανος Καπίνο. Εναλλακτική λύση του Ρομπέρτο σε πρωτάθλημα και Ευρώπη, βασικός στο Κύπελλο, δεν είναι και τόσο εύκολο όταν παίζεις μια στο τόσο να βρίσκεσαι σε κατάσταση απόλυτης ετοιμότητας. Μπορεί οι Ιντέγε, Ντουρμάζ, Φορτούνης να οργίασαν επιθετικά, όμως ο Καπίνο έβαλε και αυτός τη... χεράκλα του για το συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Τρεις σωτήριες επεμβάσεις, οι δύο μάλιστα με το σκορ ακόμη στο 1-0. Έκοψε τα πόδια και τις ορέξεις των φιλοξενούμενων ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού, κρατώντας απαραβίαστη την εστία του.

Δεν μας άρεσε

Ο Βεργέτης με το σκορ στο 4-0 αποφάσισε να κάνει αλλαγή τον Λούι και αυτό λέει πολλά για τον δεξιό μπακ των φιλοξενούμενων, που βρέθηκε σε κακή μέρα, με τον Ντουρμάζ να κάνει... πάρτι από την πλευρά του.

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ