ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ασταμάτητος ο Ολυμπιακός, 6-0 τον ΑΟ Χανιά

Ασταμάτητος ο Ολυμπιακός, 6-0 τον ΑΟ Χανιά
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στου διαδικαστικού χαρακτήρα επαναληπτικό του Κυπέλλου Ελλάδας, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 6-0 του ΑΟ Χανιά και με συνολικό σκορ 10-1 πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του θεσμού.

Διαδικαστικού χαρακτήρα ήταν ο επαναληπτικός του Κυπέλλου Ελλάδας για την φάση των "16" ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΑΟ Χανιά, στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

Οι Πειραιώτες είχαν επικρατήσει με σκορ 4-1 στα Περιβόλια την περασμένη Πέμπτη (7/1) και το ματς στο Φάληρο έδινε την δυνατότητα στους τεχνικούς των δύο ομάδων να δοκιμάσουν πράγματα, διαπιστώνοντας την κατάσταση που βρίσκονται οι ποδοσφαιριστές τους.

Επιπλέον, από την στιγμή που η υπόθεση πρόκριση δεν χωρούσε συζήτηση, ήταν επόμενο στο Φάληρο να γίνει ένα παιχνίδι ανοιχτό, δίχως σκοπιμότητες. Γεγονός που βοήθησε στον ρυθμό, την παραγωγή φάσεων και τα συνολικά 6 γκολ που επιτεύχθηκαν στα 90 λεπτά του αγώνα, όλα από τους γηπεδούχους.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"

Διαιτητής: Αλέξανδρος Κατσικογιάννης (ΕΠΣ Ηπείρου)

Βοηθοί: Δημήτριος Τάτσης (ΕΠΣ Ηπείρου), Μιχαήλ Δόσης (ΕΠΣ Αθηνών)

Ολυμπιακός (Σίλβα): Καπίνο, Ελαμπντελαουί (46' Σάλιακας), Αυλωνίτης, Μποτία, Τσιμίκας, Ζντιέλαρ, Κασάμι (46' Μανιάτης), Φουστέρ, Σεμπά, Ερνάνι (λ.τ. 76' Μανθάτης), Πουλίδο.

ΑΟ Χανιά (Λυρώνης): Πρίφτης, Παγώνης (46' Φυνικάκης), Καρτσαμπάς, Μπριλάκης, Χατζηλιάδης 46' Μπουζούκης), Γκέσιος, Τσούτσης, Άλβες, Ρίκκα, Λίτα, Νύκταρης (72' Σάντερσον).

Γκολ: 4' Ζντιέλαρ, 12' & 45' Κασάμι, 36' Σεμπά, 73' Πουλίδο, 90' Φουστέρ / -

Κάρτες: 38' Κασάμι / 20' Μπριλάκης, 57' Λίτα

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Με το πόδι στο γκάζι

Μπορεί το σκορ της πρώτης αναμέτρησης να έδινε την άνεση στον Ολυμπιακό να πάει σε χαλαρούς ρυθμούς, αλλά μόνο τέτοια διάθεση δεν είχαν οι Πειραιώτες μπαίνοντας στον αγωνιστικό χώρο.

Εξάλλου η εντεκάδα τους αποτελούνταν κυρίως από ποδοσφαιριστές που δεν είχαν μεγάλο χρόνο συμμετοχής το προηγούμενο διάστημα, επομένως ήθελαν να δείξουν πράγματα στον προπονητή τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Άλαν Πουλίδο, που στο πρώτο μέρος έκανε τα πάντα εκτός από το να στείλει ο ίδιος την μπάλα στα δίχτυα.

Μόλις στο 4ο λεπτό ο Ολυμπιακός πήρε κεφάλι στο σκορ, όταν από κόρνερ του -ορεξάτου αλλά και επιπόλαιου κάποιες στιγμές- Ερνάνι, ο Αυλωνίτης έσπασε στον Ζντιέλαρ και ο Σέρβος με πανέξυπνο πλασέ νίκησε τον Πρίφτη για το 1-0.

Οκτώ λεπτά αργότερα ο Σεμπά από δεξιά είδε τον Κασάμι στο ύψος της μεγάλης περιοχής και ο Ελβετός διεθνής μέσος με καταπληκτικό βολ πλανέ κάρφωσε την μπάλα στην δεξιά γωνία της εστίας των φιλοξενούμενων, σημειώνοντας το 2-0.

Είχε κέφια ο Ολυμπιακός και το έδειχνε στο χορτάρι, την στιγμή που οι φιλοξενούμενοι πάλευαν να κόψουν τον ρυθμό των Πειραιωτών. Δεν μπορούσαν αλλά στάθηκαν και άτυχοι, όταν ο Μπριλάκης όπλισε εκτός περιοχής στο 14', όμως είδε την μπάλα να σταματά στην συμβολή των δοκών του Καπίνο!

Ο στόπερ του ΑΟ Χανίων ανέτρεψε τον Πουλίδο πέντε λεπτά αργότερα εντός περιοχής, όμως ο Πρίφτης απέκρουσε το κακό χτύπημα του Φουστέρ από τα 11 βήματα, σώζοντας την εστία του. Στο επόμενο τέταρτο ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε, με τον ΑΟ Χανιά να αμύνεται καλύτερα, χωρίς όμως να βρίσκει λύσεις στο επιθετικό κομμάτι.

Ο Πουλίδο είχε κέφια και στο 36' προτίμησε να μην τελειώσει τη φάση μόνος του αλλά να σερβίρει στον αμαρκάριστο Σεμπά, με τον Βραζιλιάνο να έχει αντίπαλο τον... κανένα και με άνεση να ανεβάζει τον δείκτη του σκορ στο 3-0.

Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με τον Κασάμι να πετυχαίνει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και τέταρτο των "ερυθρολεύκων" στο ματς. Ένα γκολ που προήλθε από την ωραία συνεργασία των Πουλίδο, Ελαμπντελαουί, με ενδιάμεσο αποδέκτη τον Φουστέρ και τελικό τον Κασάμι.

Με την έναρξη της επανάληψης Σίλβα και Λυρώνης προχώρησαν σε δύο αλλαγές, φυσικά για διαφορετικούς λόγους ο καθένας. Ο Πορτογάλος τεχνικός για να δώσει χρόνο συμμετοχή σε Σάλιακα και Μανιάτη, ο Έλληνας για να αλλάξει πράγματα στο παιχνίδι της ομάδας του.

Η συνολική εικόνα παρέμεινε η ίδια, με τον Ολυμπιακό να εξακολουθεί να ψάχνει επιπλέον τέρματα στο ματς, δίχως πάντως να έχει την ίδια ροή παραγωγικότητας φάσεων και αποτελεσματικότητας όταν έφτανε σε θέση βολής.

Οι φιλοξενούμενοι αμύνονταν καλύτερα στο δεύτερο μέρος αλλά και πάλι χωρίς να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στα καρέ του Καπίνο.

Αντίθετα ο Ολυμπιακός πέτυχε το 5ο τέρμα του στην αναμέτρηση, όταν από ωραία προσωπική ενέργεια του Ερνάνι και γύρισμα στην μικρή περιοχή, ο Πουλίδο σκόραρε ανενόχλητος. Γκολ που δικαιούνταν ο Μεξικανός φορ με βάση την εικόνα του στον αγωνιστικό χώρο.

Στο 90ο λεπτό ήρθε και το... άγγιγμα του αρχηγού, με τον Νταβίντ Φουστέρ να εκτελεί με το αριστερό για το 6-0, που ήταν και το τελικό σκορ στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

Η φάση του αγώνα

Το πρώτο γκολ του Κασάμι. Τρομερό σουτ πάνω στην κίνηση από τον μέσο του Ολυμπιακού μετά την σέντρα του Σεμπά και δίχως η μπάλα να σκάσει στο έδαφος.

Ο διαιτητής

Σε παιχνίδι τέτοιου χαρακτήρα είναι μάλλον άσκοπο να σταθεί κάποιος στην διαιτησία. Ο Κατσικογιάννης είχε συνολικά σφυρίγματα, με τα λίγα λάθη του να μην επηρεάζουν την εξέλιξη του αγώνα. Μια λάθος υπόδειξη χρεώνεται ο δεύτερος βοηθός Δόσης, σε φάση του πρώτου ημιχρόνου για οφσάιντ του Λίτα. Πέραν τούτου, ουδέν.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Εξαιρετικός ο Άλαν Πουλίδο. Κέρδισε πέναλτι, έδωσε ασίστ, σκόραρε και ταλαιπώρησε σε όλο το 90λεπτο την άμυνα του ΑΟ Χανιά. Γεμάτο ματς από τον Μεξικανό φορ, το μέλλον του οποίου στο Λιμάνι παραμένει αμφίβολο.

Μας άρεσε

Το γεγονός ότι παίκτες όπως οι Τσιμίκας, Ζντιέλαρ, Σάλιακας αλλά και Μανθάτης πήραν χρόνο συμμετοχής και μάλιστα έδειξαν πολύ καλά στοιχεία, με τον Σέρβο να σκοράρει το πρώτο γκολ των Πειραιωτών.

Δεν μας άρεσε

Τα ανεξήγητα (;) νεύρα του Κασάμι. Ο διεθνής με την Ελβετία κεντρικός μέσος έβγαλε εκνευρισμό στο παιχνίδι του, αρπάχτηκε δύο φορές με αντιπάλους για μάλλον συνηθισμένες φάσεις και έδινε την εντύπωση ότι από σε στιγμή σε στιγμή μπορεί να εκραγεί, φλερτάροντας με την αποβολή. Πιθανότατα αυτός είναι ο λόγος που ο Σίλβα αντικατέστησε στην ανάπαυλα τον σκόρερ δύο τερμάτων του Ολυμπιακού στο πρώτο μέρος.

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ