ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Άρης - Ξάνθη 2-1: Με ανατροπή στους "8"

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΡΗΣ - ΞΑΝΘΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΡΗΣ - ΞΑΝΘΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο Άρης βρέθηκε να χάνει 0-1 από την Ξάνθη στο "Κλ. Βικελίδης", αλλά με γκολ των Σάσα και Ιντέγε νίκησε 2-1 και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου. Αντικανονικά τα δύο από τα τρία γκολ της αναμέτρησης.

Στα προημιτελικά του Κυπέλλου πέρασε ο Άρης. Οι κίτρινοι βρέθηκαν να χάνουν από την Ξάνθη με γκολ του Φοσέ στο 22', αλλά η ομάδα του Μίκαελ Ένινγκ που ήταν ανώτερη, επικράτησε 2-1 με σκόρερ τους Σάσα και Ιντέγε.

Πάμε να δούμε τα στοιχεία του αγώνα.

1. ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΕ ΤΟΝ ΑΡΗ, ΣΚΟΡΑΡΕ ΜΕ ΑΝΤΙΚΑΝΟΝΙΚΟ ΓΚΟΛ

Με το εις βάρος της 1-0 στην πλάτη, η Ξάνθη ήταν υποχρεωμένη να βρει γκολ. Έτσι, μπήκε επιθετικά στο παιχνίδι με το 4-4-2 που επέλεξε ο Γιώργος Παράσχος. Ο Άρης σαν να μην περίμενε ότι θα μπουν με αυτή τη φορά οι Θρακιώτες, οι οποίοι απείλησαν πρώτη φορά στο 14' με τον Κάστρο. Αυτή ήταν η προειδοποίηση, διότι στο 22' θα ερχόταν το 0-1 και η ισοφάριση του σκορ του πρώτου αγώνα. Ο Μπαριέντος πέρασε κάθετα στον Φοσέ, αυτός κουβάλησε τη μπάα, μπήκε στην περιοχή, πέρασε τον Κουέστα και σκόραρε.

Με τη βοήθεια της γραμμής του οφσάιντ, ωστόσο, φάνηκε να είναι οφσάιντ ο Γάλλος. Το γκολ δεν έπρεπε να μετρήσει και γι' αυτό οι άνθρωποι των γηπεδούχων διαμαρτυρήθηκαν έντονα.

2. Η ΥΠΕΡΟΧΗ ΑΠΕΔΩΣΕ ΚΑΡΠΟΥΣ ΜΕ ΣΑΣΑ

Από εκείνο το σημείο και μετά οι φιλοξενούμενοι περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο. Κλείστηκαν και έβλεπαν τους "κίτρινους" να χάνουν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη. Φετφατζίδης (25'), Λάρσον και Ροζ (27'), Ιντέγε (35') και Ματίγια (38'), απείλησαν την εστία του Μπέντο. Ένας επιθετικός μονόλογος για τους γηπεδούχους, η υπεροχή των οποίων θα καρποφορούσε στο 42'. Ο φορμαρισμένος Λούκας Σάσα με σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και ισοφάρισε σε 1-1 για τον Άρη.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε και οι άνθρωποι του Άρη την... έπεσαν στον Αριστομένη Κουτσιαύτη με αφορμή το γκολ της Ξάνθης. Αργότερα, βέβαια, και οι ίδιοι με το ίδιο τρόπο θα έπαιρναν κεφάλι στο σκορ.

3. ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ "ΣΦΥΡΟΚΟΠΗΜΑ"

Και στο δεύτερο ημίχρονο η Ξάνθη εξακολούθησε να δείχνει την ίδια παθητική εικόνα που ξεκίνησε μετά το γκολ που έβαλε. Ο Ιντέγε προσπάθησε να σκοράρει στο 47' και στο 51', αλλά είδε τον Μπέντο να λειτουργεί σωστά.

Ο Πορτογάλος έδιωξε σωτήρια και στο 52' το σουτ του Μαντσίνι. Ο Παράσχος έβλεπε ότι δεν λειτουργεί σωστά η Ξάνθη και στο 60' άλλαξε τον Μπαριέντος με τον Μπαξεβανίδη.

4. Ο ΑΡΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ -ΚΙ ΑΥΤΟΣ- ΜΕ ΓΚΟΛ ΟΦΣΑΪΝΤ

Στο 60' ο Άρης έφτασε σε δεύτερο γκολ, κάτι που άξιζε με βάση την προσπάθεια των παικτών του. Το πέτυχε, βέβαια, με γκολ οφσάιντ. Όταν ο Λάρσον πήρε τη μπάλα από δεξιά, ήταν εκτεθειμένος όπως φάνηκε από τη γραμμή. Το γύρισμά του εκμεταλλεύτηκε ο αφύλαχτος Ιντέγε, ο οποίος έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-1.

Ο Αφρικανός, υπενθυμίζεται, είχε σκοράρει και στο πρώτο παιχνίδι. Παρά το γεγονός ότι η Ξάνθη με αυτό το σκορ έμενε εκτός προημιτελικών, συνέχισε να παίζει παθητικά. Αδυνατούσε να παράξει τελική. Είναι χαρακτηριστικό πως την πρώτη στο δεύτερο ημίχρονο έκανε στο 79', με το χλιαρό σουτ του Στάρτζεον που μπλόκαρε ο Κουέστα.

Τα λεπτά περνούσαν, ο Άρης είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και δίκαια έφτασε στο τελικό 2-1, που τον οδήγησε σε πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΟΙ ΣΚΟΡΕΡ: 42' Σάσα, 60' Ιντέγε - 22' Φοσέ

Άρης (Μ. Ένινγκ):Κουέστα, Ροζ (88' Μπακουτσής), Κόρχουτ, Βέλεθ, Δεληζήσης, Σάσα, Ματίγια, Φετφατζίδης, Μαντσίνι (77' Μαρτίνες), Λάρσον, Ιντέγε (64' Ντιγκινί).
Ξάνθη (Γ. Παράσχος):
Μπέντο, Καμαρά, Μπαριέντος (57' Μπαξεβανίδης), Φασίδης (70' Εντουάρντο), Μαλεζάς, Κάστρο, Τζουρίτσκοβιτς, Τερκί, Λισγάρας, Κασάδο, Φοσέ (64' Στάρτζεον).

Διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαύτης (Άρτας) Βοηθοί: Ηλίας Κωνσταντίνου (Πρέβεζας), Νικόλας Σάββας (Σερρών)


TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ