ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Αποτέλεσμα πρόκρισης ο Παναθηναϊκός, 1-2 τον ΠΑΣ Γιάννινα

Αποτέλεσμα πρόκρισης ο Παναθηναϊκός, 1-2 τον ΠΑΣ Γιάννινα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, ο Παναθηναϊκός χωρίς να εντυπωσιάσει, αξιοποίησε την αριθμητική υπεροχή του και νίκησε 2-1 τον ΠΑΣ Γιάννινα στους Ζωσιμάδες. Το 1-0 ο Ακόστα, οι Αμπέντ και Πέτριτς τα γκολ του Τριφυλλιού.

Βρέθηκε πίσω στο σκορ, δεν είχε την καλύτερη απόδοση, αλλά παρόλα αυτά, ο Παναθηναϊκός πήρε αυτό που ήθελε στους Ζωσιμάδες, επικρατώντας 2-1 του ΠΑΣ Γιάννινα και κάνοντας το πιο σημαντικό βήμα για την πρόκριση του στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας!

Καθοριστικό ρόλο στην ανατροπή και στην επίτευξη της νίκης, έπαιξε η αποβολή του Καρανίκα στο 66' (ανέτρεψε τον Καρέλη σε προφανή θέση για γκολ), αφού μέχρι εκείνο το σημείο ο ΠΑΣ είχε προηγηθεί 1-0 με τον Ακόστα στο 57' και έλεγχε το ρυθμό, έχοντας καλύτερη εικόνα. Από την κόκκινη κάρτα και έπειτα, ο Παναθηναϊκός επιτέθηκε και με σωστές επιλογές, κατάφερε να πάρει γκολ από τον Αμπέντ στο 75' και από τον Πέτριτς στο 78' και να φτάσει στο 2-1!

Σίγουρα, ο Στραματσόνι μπορεί να κρατήσει το νικηφόρο αποτέλεσμα και να βασιστεί σε αυτό εν όψει της ρεβάνς του "Απόστολος Νικολαΐδης" σε μία εβδομάδα, όμως καλείται να διορθώσει πολλά πράγματα. Στο 11 VS 11, για ακόμα ένα εκτός έδρας ματς η ομάδα του είχε προβλήματα και χρειάζεται να εντοπίσει τις λύσεις, ειδικότερα εν όψει και του παιχνιδιού στη Μυτιλήνη τη Δευτέρα (11/1) εναντίον της Καλλονής.

Από την άλλη, ο Πετράκης έχει κάθε λόγο να πιστεύει ότι ο ΠΑΣ θα διεκδικούσε το προβάδισμα για την πρόκριση, εάν δεν είχε μεσολαβήσει η αποβολή του Καρανίκα, αλλά από εκείνο το timing και έπειτα, οι παίκτες του δεν απείλησαν ξανά. Σε κάθε περίπτωση, ο στόχος φαίνεται πως χάνεται για τους Ηπειρώτες, εκτός και αν κατορθώσουν να αντιστρέψουν την κατάσταση στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Το αρνητικό για τον Παναθηναϊκό είναι πως ο τραυματισμός του Σάντσεθ στο 11' κρίνεται σοβαρός και κινδυνεύει να χάσει για 2 και πλέον μήνες τον Ισπανό κεντρικό αμυντικό. Τουλάχιστον, η επιστροφή του Ζέκα στην ενδεκάδα κατέστησε συμπαγή τη μεσαία γραμμή και ο Πορτογάλος αρχηγός έκλεισε τα κενά που είχαν παρατηρηθεί στο ματς με τον Παναιτωλικό. Φυσικά, πρέπει να προσμετρηθεί ότι οι Πέτριτς και Αμπέντ σκόραραν για δεύτερο παιχνίδι σε τέσσερις ημέρες και ο Παναθηναϊκός βρίσκει λύσεις και από άλλους πλην των Μπεργκ, Καρέλη.

Στο αγωνιστικό σκέλος, ο Παναθηναϊκός είχε δοκάρι στο 49' μετά από κεφαλιά του Τελάντερ, ενώ στο 70' ο Μπουμάλ εξ' επαφής δεν μπόρεσε να σκοράρει.

Η ταυτότητα του αγώνα

ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Καρανίκας, Μιχαήλ, Τζημόπουλος,Ναδάλες,Τσουκαλάς, Γαρουφαλιάς (77' Ηλιάδης), Λίλα, Ακόστα, Γιάκος (66' Μπέριος), Μανιάς (83' Ίλιτς).

Παναθηναϊκός: Κοτσόλης, Βέμερ, Τελάντερ, Σάντσεθ (11' λ.τ. Κουτρουμπής),Πράνιτς,Εσιέν, Αμπέντ, Ζέκα, Μπουμάλ (71' Καλτσάς), Πέτριτς (79' Μπεργκ), Καρέλης.

Γήπεδο: Ζωσιμάδες

Διαιτητής: Μάνταλος (Καβάλας)

Γκολ: Ακόστα 57' / Αμπέντ 75', Πέτριτς 78'

Κίτρινες: Πράνιτς 19', Τζημόπουλος 85'

Κόκκινες: Καρανίκας 66'

Θυμητείτε την εξέλιξη του παιχνιδιού

Η φάση του αγώνα

Η αποβολή του Καρανίκα στο 66' άλλαξε τη ροή της αναμέτρησης, αφού η απόδοση του Παναθηναϊκού δεν προμήνυε ότι θα ανέτρεπε το σκορ, εάν δεν αποκτούσε αριθμητικό πλεονέκτημα. Έπειτα, οι παίκτες του Στραματσόνι κυριάρχησαν και οδηγήθηκαν στη νίκη που τους φέρνει στα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Ο διαιτητής

Όσον αφορά την παρουσία του διαιτητή Μάνταλου, αυτός δεν υπέδειξε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Τζημόπουλου στον Πέτριτς στο 17', ενώ οι δύο βοηθοί του δεν έλεγξαν σωστά την ευθεία στο γκολ του Ακόστα και στον Πέτριτς, στην ισοφάριση του Παναθηναϊκού. Για την ιστορία, οι δύο φάσεις είναι οριακές και πρόκειται για εκατοστά. Πάντως, ορθώς δεν δεν μέτρησε το γκολ του Καλτσά στο 73', αφού σωστά υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Έκανε τη δουλειά που δεν φαίνεται, όμως ο Κάρλος Ζέκα "έδεσε" τη μεσαία γραμμή, κάλυψε τους... αεροδιάδρομους που υπήρχαν στο ματς με τον Παναιτωλικό και στο δεύτερο ημίχρονο, πέρασε αρκετές κάθετες πάσες, με αποκορύφωμα τη φάση της ισοφάρισης.

Μας άρεσε

Το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός βρίσκει γκολ για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι από τους Πέτριτς, Αμπέντ, αφού μέχρι τώρα έπαιρνε τέρματα μόνο από τους Καρέλη, Μπεργκ. Ο Στραματσόνι χρειάζεται και άλλες λύσεις στο σκοράρισμα, για να προχωρήσει η ομάδα.

Δεν μας άρεσε

Η εικόνα που έχει ο Παναθηναϊκός στα εκτός έδρας παιχνίδια του, αφού έχει αρνητική συμπεριφορά, δέχεται εύκολα γκολ και δεν παίζει με αποφασιστικότητα. Επίσης, η αδυναμία του ΠΑΣ να απειλήσει μετά την αποβολή του Καρανίκα.

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ