ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Απόλλων Σμύρνης-Νίκη Βόλου 3-1

Απόλλων Σμύρνης-Νίκη Βόλου 3-1
INTIME SPORTS

Προβάδισμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος πήρε ο Απόλλωνας Σμύρνης, ο οποίος με δύο γκολ του Μπάρκογλου και ένα του Μπλάζεκ νίκησε με 3-1 τη Νίκη Βόλου στη Ριζούπολη στον πρώτο αγώνα της 3ης φάσης. Στις 16 Ιανουαρίου (20.00) η ρεβάνς στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.

Το πάνω χέρι για την πρόκριση στους "8" του Κυπέλλου Ελλάδος πήρε ο Απόλλωνας Σμύρνης ο οποίος νίκησε με 3-1 τη Νίκη Βόλου στην Ριζούπολη στο πρώτο από τα δύο ματς της 3ης φάσης.

Η ομάδα του Σάντσες ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης και πήρε τη νίκη με τα γκολ του Μπλάζεκ και του Μπάρκογλου (2).

Από την άλλη η Νίκη Βόλου το μόνο που κατάφερε ήταν να ισοφαρίσει προσωρινά με το γκολ του Σειμάν και θα προσπαθήσει να κάνει την ανατροπή στην ρεβάνς που θα γίνει στις 16 Ιανουαρίου (20.00) στο Πανθεσαλλικό Στάδιο του Βόλου.

Δείτε εδώ το LIVE της αναμέτρησης

Ταυτότητα αγώνα

Γήπεδο: Ριζούπολη "Γεώργιος Καμάρας"

Καιρός: Καλός

Διαιτητής: Δασκαλόπουλος (Κορίνθου)

Βοηθοί: Κουρομπύλια (Δυτικής Αττικής), Βλάσσης (Λασιθίου)

Απόλλων Σμύρνης (Σάντσες): Γουμάγιας, Παπαζαχαρίας, Χατζγζήσης, Παντελιάδης, Έγκον, Τσοκάνης (46' Τσεμπερίδης), Βέρτζος, Μίνγκας (72' Διαμάντης), Τσιλιγκίρης, Μπάρκογλου, Μπλάζεκ (56' Φαρινόλα).

Νίκη Βόλου (Τζαναβάρας): Ταϊρης, Ζουλιώτης, Αργύρης, Γκότοβος, Μπιτσάκος, Μπακάλης (88' Χαρτσιάς), Σειμάν (82' Τσίτσας), Γέσιτς, Μανουσάκης (76' Αναστασόπουλος), Ανιέτε, Τζιώρας.

Γκολ:Μπλάζεκ (30', Απόλλων Σμύρνης), Μπάρκογλου (43', 65', Απόλλων Σμύρνης)-Σειμάν (38', Νίκη Βόλου)

Κίτρινες: Μπάρκογλου (31', Απόλλων Σμύρνης), Τσιλιγκίρης (81', Απόλλων Σμύρνης), Χατζηζήσης (85', Απόλλων Σμύρνης)-Μπακάλης (25', Νίκη Βόλου), Αναστασόπουλος (77', Νίκη Βόλου)

Η ανασκόπηση

Η Νίκη Βόλου ήταν αυτή που μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και είχε την πρώτη της ευκαιρία στο 16', όταν ο Γκότοβος έκανε το δυνατό σουτ από διώξιμο του Γουμάγια με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.

Η απάντηση του Απόλλωνα Σμύρνης ήρθε στο 24', όταν από εκτέλεση πλάγιου άουτ ο Μπάρκογλου έκανε την κεφαλιά με τον Ταϊρη να μπλοκάρει την μπάλα.

Έξι λεπτά αργότερα ο Απόλλωνας κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Μετά από εκτέλεση κόρνερ η μπάλα δεν απομακρύνθηκε από τους αμυντικούς της Νίκης, ο Έγκον έκανε το σουτ η μπάλα βρήκε στον Μπλάζεκ και κατέληξε στα δίχτυα της ομάδας του Βόλου για το 1-0.

Στο 34' από την κεφαλιά του Παντελιάδη δεν ανησύχησε ο γκολκίπερ της Νίκης, ενώ στο 38' οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στην ισοφάριση.

Μετά από σέντρα από δεξιά, ο Σεϊμάν έγινε κάτοχος της μπάλας απέφυγε τον Χατζηζήση και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Γουμάγια για να κάνει το 1-1.

Ο Απόλλωνας όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος. Στο 43' μετά από πάσα του Μίνγκα ο Μπάρκογλου δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να κάνει το 2-1 για την ομάδα της Ριζούπολης.

"Καθάρισε" ο Μπάρκογλου

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Μπάρκογλου ήταν και πάλι αυτός που "καθάρισε" για την ομάδα του Σάντσες. Αρχικά στο 63' ο Έγκον έκανε ένα σουτ για την "ελαφρά ταξιαρχία" το οποίο ήταν άστοχο.

Στο 65' ο Μίνγκας έκανε την σέντρα από δεξιά και ο Μπάρκογλου με κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 3-1 για τον Απόλλωνα και δίνοντάς του ένα μεγάλο προβάδισμα για την πρόκριση.

Στην συνέχεια ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε, με τον Απόλλωνα να μην κινδυνεύει και ιδιαίτερα από τους φιλοξενούμενους.

Μάλιστα ένα σουτ από τον Ανιέτε στο 84' ο Γουμάγιας δεν είχε πρόβλημα να μπλοκάρει την μπάλα. Στα υπόλοιπα λεπτά της αναμέτρησης δεν άλλαξε κάτι με τον Απόλλωνα να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση.

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ