ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Απόλλων Σμύρνης - Ολυμπιακός 0-3

Απόλλων Σμύρνης - Ολυμπιακός 0-3
INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός πήρε σκορ πρόκρισης για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, επικρατώντας με 3-0 του Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη. Οι Ντοσεβί (21' και 57') και Χάρα (26') τα "ερυθρόλευκα" γκολ.

Το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου "σφράγισε" ουσιαστικά ο Ολυμπιακός. Η ομάδα του Βίτορ Περέιρα επικράτησε εύκολα με 3-0 του Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη και μετέτρεψε σε διαδικαστική τη ρεβάνς του Φάληρου.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι σε όλη την διάρκεια του αγώνα και με τον Ματιέ Ντοσεβί να πετυχαίνει δυο γκολ (21' και 57') και τον Φράνκο Χάρα άλλο ένα (26'), πέρασαν ένα εύκολο βράδυ απέναντι στην "Ελαφρά Ταξιαρχία".

Οι παίκτες του Αλέκου Βοσνιάδη δεν κατάφεραν να φανούν ανταγωνιστικοί και να δυσκολέψουν τον Ολυμπιακό, απειλώντας ελάχιστα τον Ρομπέρτο. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για επιθετικό φάουλ του Ντοσεβί πριν το πρώτο γκολ.

Απόλλων Σμύρνης - Ολυμπιακός 0-3
INTIME SPORTS

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Γήπεδο "Γεώργιος Καμάρας"

Διαιτητής: Γεώργιος Κύζας

Βοηθοί: Χρυσούλα Κουρομπύλια, Στυλιανός Τσολάκης

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜ. (Βοσνιάδης): Ταΐρης, Βασιλαντωνόπουλος, Γκόλιας, Κύργιας, Κοτσώνης, Πινέιρο (78' Χατζής), Σουάνης, Λαγός (71' Καραδέμητρος), Ανγκούλο, Μπαμ Μπαμ (52' Άρσιτς), Ψιάνο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Περέιρα): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μποτία, Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Εντινγκά (70' Διαμαντάκος), Ντοσεβί, Ντομίνγκες (70' Φορτούνης), Χάρα (60' Φουστέρ), Μπενίτες.

Γκολ: 21', 57' Ντοσεβί, 26' Χάρα

Κάρτες: 23' Μπαμ Μπαμ, 30' Κοτσώνης, 36' Μποτία, 63' Ντομίνγκες

Δείτε εδώ το Live της αναμέτρησης

Ανασκόπηση αγώνα

Από το πρώτο λεπτό, ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που έψαξε περισσότερο το γκολ και ήταν συνεχώς στην επίθεση, με τους παίκτες του Αλέκου Βοσνιάδη να περιορίζονται σε παθητικό ρόλο. Μόλις στο 4', ο Ντομίνγκες δοκίμασε τα αντανακλαστικά του Ταΐρη σε εκτέλεση φάουλ, ενώ στο 17' ο Μαζουακού έβγαλε τη συρτή σέντρα από τα αριστερά, αλλά κανείς συμπαίκτης του δεν κατάφερε να βρει τη μπάλα. Ακολούθησε ένα εκρηκτικό εξάλεπτο, όπου οι Πειραιώτες 'κλείδωσαν" τη νίκη τους.

Πρώτα ήταν ο Ντοσεβί (21'), όταν ο Τσόρι εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα κόντραρε σε σώματα, ο Κονγκολέζος πήρε το ριμπάουντ και με σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στον Απόλλωνα διαμαρτυρήθηκαν για επιθετικό φάουλ του Ντοσεβί προτού πάρει καλύτερη θέση και σουτάρει. Πέντε λεπτά μετά, ο Μπενίτες επιχείρησε να ντριμπλάρει τον Ταΐρη που έπεσε στα πόδια του, η μπάλα έφτασε στον Χάρα και εκείνος από κοντά με το αριστερό έγραψε το 0-2, σκορ που δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, αφού ο Απόλλων δεν μπορούσε να απειλήσει ουσιαστικά, ενώ ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει τον έλεγχο.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε ουσιαστικές διαφορές, καθώς ο Απόλλων αδυνατούσε να φτάσει με αξιώσεις στα καρέ του Ρομπέρτο και ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή της μπάλας και ήταν σαφώς πιο απειλητικός. Στο 57', ο Ντοσεβί πέτυχε ένα θαυμάσιο γκολ, όταν σούταρε έξω από την περιοχή με το δεξί και έστειλε την μπάλα στο αριστερό "παραθυράκι" του Ταΐρη για το 3-0.

Το γκολ αυτό έβαλε οριστικά τέλος στις όποιες σκέψεις για ανατροπή του σκηνικού και περισσότερο κυνηγούσε ο Ολυμπιακός ένα τέταρτο γκολ, παρά η "Ελαφρά Ταξιαρχία" τη μείωση του σκορ. Ο Φουστέρ είχε δυο καλές στιγμές μετά την είσοδό του στο ματς (67' και 82'), ενώ ο Ντοσεβί πήγε για το χα-τρικ στο 84', αλλά το όμορφο φαλτσαριστό πλασέ του πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Οι Πειραιώτες στο Φάληρο θα τελειώσουν την πρόκριση και θα περιμένουν το νικητή του αμφίρροπου ζευγαριού Ξάνθη - Ηρακλής.

Απόλλων Σμύρνης - Ολυμπιακός 0-3
INTIME SPORTS

Η φάση του αγώνα

Το τρίτο γκολ του Ολυμπιακού και το δεύτερο του Ντοσεβί. Ο δεξιός χαφ των Πειραιωτών, έκανε ένα εκπληκτικό δεξί σουτ έξω από την περιοχή και η μπάλα κατέληξε στο αριστερό "παραθυράκι" του Ταΐρη, ο οποίος δεν κατάφερε να αποκρούσει.

Ο διαιτητής

Ελέγχεται για το ξεκίνημα της φάσης του πρώτου γκολ του Ολυμπιακού, όπου οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για επιθετικό φάουλ του Ντοσεβί προτού σκοράρει. Πάντως, ήταν τέτοια η εξέλιξη του αγώνα και η διαφορά των δυο ομάδων στο χορτάρι, που ουδείς θα σταθεί στην διαιτησία του. Σωστά ακυρώθηκε το γκολ του Ανγκούλο στο 45' για οφσάιντ.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Ματιέ Ντοσεβί έκανε εξαιρετικό παιχνίδι και πέτυχε μάλιστα δυο γκολ στο παιχνίδι, με το δεύτερο να είναι χάρμα ιδέσθαι. Πολύ καλός ο εξτρέμ των Πειραιωτών, έκανε γεμάτη εμφάνιση και συνέβαλε τα μέγιστα στο να πάρει η ομάδα του σκορ πρόκρισης για τον τελικό.

Απόλλων Σμύρνης - Ολυμπιακός 0-3
INTIME SPORTS

Μας άρεσε

Ο Ολυμπιακός μπήκε με διάθεση από το πρώτο λεπτό να τελειώσει την πρόκριση και τα κατάφερε. Ήταν σοβαροί οι Πειραιώτες, κυριάρχησαν στο ματς σε όλη την διάρκειά του, δεν απειλήθηκαν και δίκαια έφτασαν στη νίκη. Προετοίμασε καλά την ομάδα του ο Βίτορ Περέιρα για το παιχνίδι αυτό και πιστώνεται εν πολλοίς το νικηφόρο αποτέλεσμα.

Δεν μας άρεσε

Περιμέναμε πιο ανταγωνιστικό τον Απόλλωνα. Σα να μην το πίστευαν οι παίκτες του Αλέκου Βοσνιάδη, έκαναν ελάχιστα πράγματα μπροστά και ουσιαστικά έχασαν αμαχητί, εξανεμίζοντας κάθε ελπίδα ενόψει της ρεβάνς στο Φάληρο.

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ