ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

"Ανοιχτοί λογαριασμοί" για Πλατανιά και ΑΕΚ που έμειναν στο 0-0

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΑΕΚ (ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΤΤΑΚΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΑΕΚ (ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΤΤΑΚΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Σ' ένα μέτριο παιχνίδι στα Περιβόλια, ο Πλατανιάς με την ΑΕΚ έμειναν στο 0-0 για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας και η πρόκριση θα κριθεί στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ.

Από την μια πλευρά ο Πλατανιάς, αν και γηπεδούχος, είχε στο μυαλό του πρώτα να κρατήσει το μηδέν στα μετόπισθεν και μετά να ψάξει για κάτι περισσότερο στην επίθεση. Από την άλλη μεριά η ΑΕΚ, έχοντας την ρεβάνς στο ΟΑΚΑ, είχε ως πρώτη προτεραιότητα να μην δεχθεί γκολ για έκτο συνεχόμενο ματς με τον Χιμένεθ στον πάγκο και κατόπιν να αναζητήσει το γκολ.

Ακόμα και οι ενδεκάδες των δυο ομάδων και κυρίως της Ένωσης, είχαν προσανατολισμό στο μηδέν στα μετόπισθεν. Και όπως ήταν φυσιολογικό, το ματς έμεινε στο 0-0 και ο Πλατανιάς με την ΑΕΚ θα παίξουν την πρόκριση στο Ολυμπιακό Στάδιο. Πάντως καταλυτικό ρόλο σ' αυτή την λευκή ισοπαλία, έπαιξαν και οι δυο τερματοφύλακες.

Όλα στο μηδέν

Γήπεδο: Δημοτικό γήπεδο Περιβολίων

Διαιτητής: Γεώργιος Μπλάνας (Μεσσηνίας)

Βοηθοί: Αλέξανδρος Γρεβένης (Χαλκιδικής), Κωνσταντίνος Νικολαΐδης (Μακεδονίας)

4ος: Ιωάννης Μουρτζάκης (Ηρακλείου)

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Παράσχος): Κοκκάλας, Πριντέτα, Κάργας, Μπανανά, Αποστολόπουλος (89' Στανισάβλιεβιτς), Βάντερσον, Μαραγκός, Γιορέντε (80' Μενδρινός), Μουνάφο, Μανούσος (67' Γιακουμάκης), Σίγκνεβιτς.

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Ανέστης, Ντίντακ, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Βράνιες, Γιόχανσον, Σιμόες, Αϊντάρεβιτς, Αραούχο (90' Μεληκιώτης), Μπακασέτας (64' Πέκχαρτ) , Μάνταλος (85' Γαλανόπουλος).

Γκολ:

Κάρτες: 32' Σίγκνεβιτς, 63' Αποστολόπουλος, 76' Κάργας

Θυμηθείτε το LIVE του αγώνα.

Με περίπου… πειραματικές ενδεκάδες παρατάχθηκαν οι δυο ομάδες στο γήπεδο. Ειδικά αυτό το 3-5-2 του Χιμένεθ με τον Γιόχανσον σε ρόλο λίμπερο και τους Αϊντάρεβιτς και Μάνταλο μπροστά από τον Σιμόες, ήταν ένα σχήμα που ούτε καν στην τελευταία προπόνηση δεν είχε δοκιμαστεί. Τουλάχιστον ως προς τα πρόσωπα και τους ρόλους. Και ήταν περίπου λογικό να παρουσιαστούν ζητήματα στην εφαρμογή και στην λειτουργία του συστήματος. Η ΑΕΚ κρατούσε περισσότερο την μπάλα στα πόδια της, αλλά είχε τεράστια ζητήματα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού της.

Ακόμα και όταν ο Μπακασέτας και ο Αραούχο έφευγαν πολύ μακριά από την περιοχή για να πάρουν μπάλα. Από την άλλη μεριά ο Πλατανιάς, όταν πίεζε και έκλεβε μπάλες, δεν είχε τρόπο να βρει ανοργάνωτη την άμυνα της ΑΕΚ. Ενώ μετά από το πρώτο τέταρτο, το ματς άρχισε να γίνεται εξαιρετικά δυνατό. Με πολλές δυνατές μονομαχίες και ακόμα περισσότερα φάουλ που έκοβαν τον ρυθμό των δυο ομάδων. Γι αυτό και με εξαίρεση ένα σουτ του Γκάλο που έφυγε ελάχιστα άουτ στο 6ο λεπτό και ένα σουτ του Μανούσου που κόντραρε και έφυγε κόρνερ τρία λεπτά αργότερα, δεν υπήρχε καμία άλλη ευκαιρία για τις δυο ομάδες, σ’ ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΑΕΚ (ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΤΤΑΚΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΑΕΚ (ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΤΤΑΚΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε για την ΑΕΚ, όπως και το πρώτο. Δηλαδή με ευκαιρία για γκολ. Ο Μάνταλος στο 48’ βρέθηκε σε θέση βολής, σούταρε δυνατά, ο Κοκκαλάς απέκρουσε και ο Αραούχο που είδε την μπάλα να έρχεται στα πόδια του, αιφνιδιάστηκε και δεν κατάφερε να κοντρολάρει και να σουτάρει. Ωστόσο αυτή η ευκαιρία που έκανε γρήγορα η ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο, δεν ήταν ενδεικτική γι αυτό που θα ακολουθούσε. Κυρίως διότι οι παίκτες του Χιμένεθ εξακολουθούσαν να έχουν προβλήματα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού τους. Άλλωστε οι δυο ακραίοι μπακ, που είναι σημαντικοί και στην επιθετική λειτουργία του 3-5-2, ήταν σχεδόν εκτός παιχνιδιού.

Από την άλλη μεριά ο Πλατανιάς έμπαινε πιο αποφασιστικά πάνω στις φάσεις και άρχιζε να κερδίζει τον έλεγχο του κέντρου να προσπαθεί να βγει μπροστά. Στο 54' ο Γιορέντε δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ανέστη, στην καλύτερη ευκαιρία των γηπεδούχων. Ο Χιμένεθ άλλαξε… παρτενέρ του Αραούχο στην επίθεση και έριξε στο ματς τον Πέκχαρτ. Αλλά και πάλι η ΑΕΚ δεν βρήκε επιθετική λειτουργία.

Και όσο περνούσε η ώρα, τόσο φαινόταν πως οι δυο ομάδες θα έκαναν ότι χρειαζόταν, για να μείνει το 0-0 μέχρι τέλους. Άλλωστε βοήθησαν ξανά σ’ αυτό και οι δυο τερματοφύλακες. Πρώτα ο Κοκκαλάς που απέκρουσε με το πόδι σουτ του Αραούχο στο 71' και τρία λεπτά αργότερα ο Ανέστης, που έβγαλε σουτ του Γιακουμάκη. Αυτή ήταν και η τελευταία ευκαιρία και για τις δυο ομάδες, μέχρι και το σφύριγμα της λήξης.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Στο 54ο λεπτό ο Γιορέντε βρήκε την μπάλα στρωμένη στα πόδια του, περίπου στο ύψος του πέναλτι. Και ανοικτό το πεδίο μπροστά του. Εκτέλεσε, αλλά ο Ανέστης ύψωσε το χέρι του και έκανε μια εντυπωσιακή απόκρουση, κρατώντας το μηδέν για την άμυνα του.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΑΕΚ (ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΤΤΑΚΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΑΕΚ (ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΤΤΑΚΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Η αλήθεια είναι πως ο Μπλάνας παρόλο που σφύριξε πολλά φάουλ, δεν έκανε ανάλογη διαχείριση με τις κάρτες. Υπήρχαν δυνατά μαρκαρίσματα, κυρίως από τους γηπεδούχους, που θα μπορούσαν να τιμωρηθούν με κάρτες. Από εκεί και πέρα ο Μπλάνας είδε σωστά τις δύσκολες φάσεις. Στην ΑΕΚ φωνάζουν για μια απομάκρυνση του Κοκκαλά στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, αλλά φαίνεται η μπάλα να είναι πάνω στην γραμμή της περιοχή

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Οι δυο τερματοφύλακες διεκδικούν το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη της αναμέτρησης, καθώς έκαναν καθοριστικές αποκρούσεις. Το δικαιούνται και ο Κοκκαλάς και ο Ανέστης, διότι χάρη σ’ αυτούς, ο Πλατανιάς και η ΑΕΚ κράτησαν το 0-0 στα μετόπισθεν.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Για πρώτη φορά ο Χιμένεθ πειραματίστηκε με τον Γιόχανσον σ' έναν ρόλο λίμπερο. Και ο Σουηδός, παρόλο που δεν ξέρει την θέση, ανταποκρίθηκε περίφημα. Έκανε ακριβώς αυτό που έπρεπε, καθώς κάλυπτε εξαιρετικά και τους δυο στόπερ που είχε μπροστά του.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Το θέαμα του παιχνιδιού στα Περιβόλια ήταν εξαιρετικά φτωχό. Μετρημένες στα δάκτυλα οι καλές φάσεις μπροστά στις δυο εστίες. Και όχι απλώς καλό ποδόσφαιρο, αλλά σε μεγάλα διαστήματα του παιχνιδιού, δεν παίχθηκε καν ποδόσφαιρο. Με πολλά λάθη εκατέρωθεν, αλλά και δυνατά μαρκαρίσματα.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ