ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Άλμα πρόκρισης με Βασιλακάκη, 1-0 στην Τρίπολη ο Ατρόμητος

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Με τον Βασιλακάκη να σημειώνει ένα πολύ όμορφο γκολ (9'), ο Ατρόμητος πέρασε από την Τρίπολη με 1-0 και έκανε άλμα πρόκρισης για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, όπως αναφέρει ο θυμόσοφος λαός, τότε ο Ατρόμητος έβαλε γερά "θεμέλια" πρόκρισης για τα προημιτελικά του Κυπέλλου. Η ομάδα του Νταμίρ Κάναντι επικράτησε 1-0 στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης" του Αστέρα και έχει πλέον τον πρώτο λόγο ενόψει της ρεβάνς στο Περιστέρι.

Ο Βασιλακάκης με ένα πολύ όμορφο τέρμα στο 9ο λεπτό, ήταν αυτός που έβαλε σε θέση οδηγού την ομάδα του και το τέρμα αυτό έφτανε και περίσσευε για να μπορέσουν οι φιλοξενούμενοι να φύγουν με ένα πολύ σπουδαίο διπλό από την Τρίπολη απέναντι σε έναν φορμαρισμένο αντίπαλο.

Καλύτεροι οι φιλοξενούμενοι στο πρώτο μέρος, ανέβηκαν στην επανάληψη οι Αρκάδες, είχαν ευκαιρίες για να σκοράρουν, αλλά έμειναν στο μηδέν και πλέον πηγαίνουν μόνο για νίκη στο Περιστέρι, αν θέλουν να ελπίζουν σε συνέχεια στον θεσμό του Κυπέλλου. Ο Ατρόμητος συνεχίζει πάντως τα εντυπωσιακά του αποτελέσματα.

Έτσι παρατάχθηκαν οι δυο ομάδες

Ο Σάββας Παντελίδης παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-2-3-1. Ο Αθανασιάδης ήταν κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά οι Μπέρτος, Σελίν, Τριανταφυλλόπουλος και Γιαννούλης. Οι Ιγκλέσιας και Τσουκαλάς στον άξονα της μεσαίας γραμμής, οι Καλτσάς και Ισνάλντο στις πτέρυγες, με τον Μαντιντά πίσω από τον Μανιά.

Άλμα πρόκρισης με Βασιλακάκη, 1-0 στην Τρίπολη ο Ατρόμητος

Στον αντίποδα, ο Νταμίρ Κάναντι κατέβασε την ομάδα του με 3-5-2. Ο Μίρκοβιτς στα γκολπόστ και τριάδα στην άμυνα οι Χατζηισαΐας, Ρισβάνης και Καρασαλίδης. Οι Μουσούλατζιτς και Μάντσον στο κέντρο, οι Κιβρακίδης (δεξιά) και Γιαννούλης (αριστερά) στα άκρα, με τον Βασιλακάκη σε πιο ελεύθερο ρόλο πίσω από τους Ντιγκινί και Ουάρντα.

Άλμα πρόκρισης με Βασιλακάκη, 1-0 στην Τρίπολη ο Ατρόμητος

Γήπεδο: "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης"

Διαιτητής: Αριστείδης Βάτσιος

Βοηθοί: Χρήστος Ακρίβος, Μιχάλης Καρσιώτης

ΑΣΤΕΡΑΣ (Παντελίδης): Αθανασιάδης, Μπέρτος (55' Ιγκόρ Σίλβα), Τριανταφυλλόπουλος, Σελίν, Γιαννούλης, Τσουκαλάς, Ιγκλέσιας, Καλτσάς, Ισνάλντο (74' Δουβίκας), Μαντιντά (46' Τόνσο), Μανιάς.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Κάναντι): Μίρκοβιτς, Ρισβάνης, Χατζηισαΐας, Γιαννούλης, Μπουζούλαζιτς, Βασιλακάκης (87' Κυριακίδης), Κιβρακίδης, Μάντσον, Ντιγκινί (96' Μενσά), Καρασαλίδης, Ουάρντα (90' Ουμπίδες).

Γκολ: 9' Βασιλακάκης

Κάρτες: 16' Τσουκαλάς, 45' Κιβρακίδης, 68' Ισνάλντο, 82' Ντιγκινί, 83' Ιγκλέσιας, 88' Καλτσάς, 94' Γιαννούλης

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

ΜΕ... ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΒΑΣΙΛΑΚΑΚΗ

Μπορεί ο Αστέρας να μπήκε ορεξάτος και με διάθεση να πιέσει τον Ατρόμητο από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, δεν είχε όμως τον τρόπο να το κάνει. Οι παίκτες του Κάναντι έδωσαν ξεκάθαρο χώρο και μπάλα στους γηπεδούχους, παίζοντας κατά βάση στην κόντρα και ήταν πιο επικίνδυνοι απ' αυτούς του Παντελίδη.

Μάλιστα, κατάφεραν να προηγηθούν μόλις στο 9ο λεπτό με ένα ακόμη εντυπωσιακό γκολ του Βασιλακάκη, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το κακό διώξιμο με το κεφάλι του Τριανταφυλλόπουλου και το ότι ο Αθανασιάδης ήταν εκτός θέσης, στέλνοντας με το δεξί την μπάλα στην δεξιά του γωνία για το 0-1. Ψυχρολουσία για τους Αρκάδες.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Αστέρας αδυνατούσε να γίνει απειλητικός και είχε μια ανούσια κατοχή. Μάλιστα, αν δεν ήταν η εντυπωσιακή επέμβαση του Αθανασιάδη στο 21' στην κεφαλιά του Βασιλακάκη, θα μπορούσε να μείνει πίσω με δυο γκολ, για να έρθει η πρώτη τελική του μετά το μισάωρο με τον Μανιά, ο οποίος σούταρε από το ημικύκλιο της περιοχής, αλλά δεν βρήκε στόχο.

Ο γκολκίπερ των Αρκάδων χρειάστηκε να επέμβει και στην εντυπωσιακή γυριστή κεφαλιά του Χατζηισαΐα σε φάουλ του Γιαννούλη στο 37', για να χαθεί η ευκαιρία για την ισοφάριση στο τέλος του πρώτου μέρους, όταν ο Μίρκοβιτς βγήκε έγκαιρα και πρόλαβε το πλασέ του Μανιά μετά την κάθετη του Μαντιντά.

ΠΙΕΣΕ Ο ΑΣΤΕΡΑΣ, ΑΝΤΕΞΕ Ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Στο β' μέρος, ο Αστέρας προσπάθησε να βελτιώσει αισθητά την εικόνα του και να φτάσει στην ισοφάριση. Η αλήθεια είναι πως οι αλλαγές του Σάββα Παντελίδη βοήθησαν για να ανεβάσουν "στροφές" οι γηπεδούχοι, όμως αυτό δεν άλλαξε κάτι στο αποτέλεσμα, αφού ο Ατρόμητος κατάφερε να αποδράσει με τη νίκη και να είναι το φαβορί.

Το καλό διάστημα για τους γηπεδούχους ήταν μετά τη μια ώρα παιχνιδιού, όταν και αύξησαν για τα καλά την πίεσή τους στα καρέ του Μίρκοβιτς και είχαν αρκετές ευκαιρίες για να φτάσουν στο 1-1 και να αλλάξουν τα δεδομένα. Εντούτοις, άλλοτε ο γκολκίπερ του Ατρομήτου και άλλοτε η έλλειψη αποτελεσματικότητας των Αρκάδων, τους κράτησε στο μηδέν.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Αφού στο 56' ο Αθανασιάδης απέκρουσε το φάουλ του Ουάρντα και ένα λεπτό μετά ο Ρισβάνης είδε την προβολή του από εκτέλεση κόρνερ να καταλήγει λίγο άουτ, ο Μανιάς στο 60' σε άδειο τέρμα δεν κατάφερε να σκοράρει, ενώ στο 62' ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων σταμάτησε το πλασέ του Τσουκαλά.

Μεγάλη ευκαιρία για τον Αστέρα στο 73'. Έπειτα από γύρισμα του Καλτσά από τα δεξιά, αιφνιδιάστηκε, αλλά έδιωξε ο Μίρκοβιτς και στην συνέχεια ο Μανιάς έκανε το σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής, όμως η μπάλα βρήκε τον Χατζηισαΐα και κατέληξε κόρνερ. Μέχρι το φινάλε του αγώνα, ο Ατρόμητος άντεξε στην πίεση, νίκησε και είναι το μεγάλο φαβορί για το εισιτήριο της πρόκρισης!

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ