ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΑΕΚ – ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ, ΑΕΚ – ΠΑΟΚ στο άγνωστο

ΑΕΚ – ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ, ΑΕΚ – ΠΑΟΚ στο άγνωστο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μόλις εννέα μέρες πριν από τον εφετινό τελικό Κυπέλλου, η έδρα ακόμη δεν έχει καθοριστεί! Τα δεδομένα και τα ζητούμενα, ανάλογα με τον αντίπαλο της ΑΕΚ.

Μπορεί να διεκδικεί ακόμη μια πρωτιά σε αθλητικό επίπεδο η Ελλάδα, η αλήθεια είναι πως δεν έχει γίνει και ενδελεχής έρευνα. Πρωτιά, για τη χώρα της οποίας η ποδοσφαιρική ομοσπονδία εννέα μέρες πριν από τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ακόμη δεν έχει αποφασίσει πού θα διεξαχθεί. Καλύτερα, πάντως, συγκριτικά με την περυσινή σεζόν, στην οποία δεν γνωρίζαμε καν αν θα γίνει τελικός, ο οποίος τελικά πραγματοποιήθηκε χωρίς θεατές στο Ολυμπιακό Στάδιο (ΑΕΚ – Ολυμπιακός 2-1).

Η υπόθεση, τουλάχιστον, δεν έχει εξελιχθεί ως τώρα σε σίριαλ, όπως συνέβη στην ΕΟΚ για τον τελικό του Κυπέλλου Αρης – Παναθηναϊκός. Και μάλιστα υπάρχουν απίστευτες ομοιότητες, αν απόψε προκριθεί ο ΠΑΟΚ! Διότι σ' αυτή την περίπτωση, (πρώτο ζευγάρωμα των Δικέφαλων σε τελικό μετά το 2-0 της Ένωσης το 1983, στον πρώτο τελικό που είχε διεξαχθεί στο νεότευκτο τότε ΟΑΚΑ!), οι Θεσσαλονικείς δεν θέλουν Ολυμπιακό Στάδιο (όπως δεν ήθελε και ο μπασκετικός Άρης). Δεύτερη ομοιότητα: πάλι υποψήφιο το Ηράκλειο, υπάρχουν όμως προβλήματα με το γήπεδο και την Περιφέρεια. Συνεπώς; Όλα στον αέρα!

Αν τα καταφέρει ο Παναθηναϊκός απόψε στην Τούμπα,no problem.Το ΟΑΚΑ θα φιλοξενήσει το ζευγάρι ΑΕΚ – ΠΑΟ. Και μάλιστα για πρώτη φορά μετά τον τελικό “του Μπάκα”, το 1995. Όταν ο Παναθηναϊκός είχε επικρατήσει 1-0 με εύστοχο πέναλτι που κέρδισε από τον Μιχάλη Βλάχο και εκτέλεσε εύστοχα ο Κριστόφ Βαζέχα στο 118', ενώ ο Δημήτρης Σαραβάκος είχε πετάξει στα... περιστέρια πέναλτι υπέρ της Ένωσης στο 8'. Θα είναι ο πρώτος τελικός ΑΕΚ – Παναθηναϊκός μετά το 1997 (ακριβώς 20 χρόνια), όταν η Ένωση είχε επικρατήσει του Τριφυλλιού στα πέναλτι (“Γ. Καραϊσκάκης”) με σκόρερ του τελευταίου τον Ηλία Ατματσίδη και μοναδικό άστοχο στη διαδικασία τον Βαζέχα!

Σε κάθε περίπτωση, τον τελευταίο λόγο δεν θα τον έχουν ούτε οι ομάδες, ούτε η ΕΠΟ. Αλλά... οι κατά τόπους αστυνομικές διευθύνσεις! Εκείνη που θα δώσει άδεια διεξαγωγής μετά τις εισηγήσεις της ΕΠΟ και των ομάδων, θα πάρει και την ευθύνη για τον τελικό με οπαδούς και των δύο αντιπάλων.

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ