ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Τι γίνεται όταν έρχεται ισοπαλία το πρώτο ματς

ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Τι γίνεται όταν έρχεται ισοπαλία το πρώτο ματς
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τρεις φορές στο παρελθόν έχουν έρθει ισόπαλοι Ολυμπιακός και ΑΕΚ στο πρώτο μεταξύ τους ματς για το Κύπελλο. Τι συμβαίνει στη ρεβάνς; Το Sport24.gr κάνει φλας μπακ και παρουσιάζει. (VIDEOS).

Το 0-0 του πρώτου προημιτελικού Κυπέλλου ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ στο γήπεδο "Γ. Καραϊσκάκης", αφήνει τα πάντα ανοιχτά ενόψει της αποψινής ρεβάνς στο ΟΑΚΑ. Η Ένωση έχει το μομέντουμ βάσει και του καλού σερί που έχει χτίσει απέναντι στην ομάδα του Πειραιά, όμως θεωρητικά τον πρώτο λόγο έχει το συγκρότημα του Όσκαρ Γκαρθία, καθώς πηγαίνει για δυο αποτελέσματα στην Καλογρέζα (περνάει με όλες τις ισοπαλίες με γκολ και φυσικά με νίκη).

Οι "ερυθρόλευκοι" έχουν και την παράδοση με το μέρος τους, όταν το πρώτο ματς έχει λήξει χωρίς νικητή. Στις τρεις φορές που έχει συμβεί αυτό στο παρελθόν, μετρούν δυο προκρίσεις έναντι μιας της ΑΕΚ, αυτή του 2000. Στις άλλες δυο, ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που χαμογέλασε τελευταίος. Το Sport24.gr ξετυλίγει το κουβάρι των αναμνήσεων, κάνει φλας μπακ και τις θυμίζει μία προς μία.

ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΟΝ ΦΟΥΝΕΣ

Το 1988 και συγκεκριμένα στις στις 27 Γενάρη, ο Ολυμπιακός αναμετρήθηκε με την ΑΕΚ για τα ημιτελικά του Κυπέλλου, με το σκορ να λήγει 1-1 στο Στάδιο Καραϊσκάκη. Στη ρεβάνς οι "ερυθρόλευκοι" κατάφεραν να περάσουν με 3-1 από τη Νέα Φιλαδέλφεια (10/2/1988), έχοντας σε εκπληκτική ημέρα τον Φούνες, ο οποίος έκανε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις της εν Ελλάδι πορείας του. Χαρακτηριστικό είναι πως οι δυο ομάδες στο ενδιάμεσο είχαν παίξει και για το πρωτάθλημα, με την Ένωση να επικρατεί 2-0. Πριν τρεις μέρες, οι "κιτρινόμαυροι" επιβλήθηκαν 2-1 στο Φάληρο.

ΙΣΟΠΕΔΩΤΙΚΗ Η ΕΝΩΣΗ ΣΤΗ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ

Έπρεπε να περάσουν 12 χρόνια για να έχουμε ανάλογο σκηνικό, αλλά με διαφορετικό νικητή. Στις 16 Φεβρουαρίου του 2000, στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης, οι δυο ομάδες ήρθαν ισόπαλες 1-1 στο ΟΑΚΑ με γκολ των Λάκη και Αλεξανδρή, ενώ στη ρεβάνς της Νέας Φιλαδέλφειας στις 8/3/2000 η ΑΕΚ ήταν καταιγιστική και με το 3-0 πέρασε στην 4άδα. Στον τελικό, νίκησε 3-0 τον Ιωνικό. Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά και με τη συμπλήρωση μισής ώρας είχε ήδη φτάσει στο 2-0. Στο 26' ο Ντέμης Νικολαϊδης με κεφαλιά-ψαράκι έπειτα από γύρισμα του Βασίλη Λάκη και στο 31' ο Χάρης Κοπιτσής με εκτέλεση φάουλ έβαλαν την ΑΕΚ σε θέση οδηγού. Το "κερασάκι στην τούρτα" μπήκε στο β' μέρος με σουτ του Μίλεν Πέτκοφ έξω από την περιοχή.

Ο ΦΡΑΝΚΟ "ΧΑΡΑ" ΠΑΓΩΣΕ ΤΟ ΟΑΚΑ

Οι δυο ομάδες αντάμωσαν ξανά το 2015 για τα προημιτελικά του Κυπέλλου, με την Ένωση να βρίσκεται στη Football League, έχοντας τον Τραϊανό Δέλλα στον πάγκο της. Ο Ολυμπιακός ήταν το φαβορί στην αναμέτρηση, είχε τον πρώτο λόγο για την πρόκριση, αλλά την πήρε πολύ πιο δύσκολα απ' ό,τι θα περίμενε. Στο πρώτο ματς στο Φάληρο, η ΑΕΚ πατούσε καλύτερα στο γήπεδο και το τελικό 1-1 φάνταζε κολακευτικό για τους γηπεδούχους. Στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ και μπροστά σε 60.000 θεατές, οι "κιτρινόμαυροι" κρατούσαν τη λευκή ισοπαλία που θα τους έδινε την πρόκριση. Ο Φράνκο Χάρα με το στήθος ήταν αυτός που στο 89' έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Άνεστη και χάρισε την πρόκριση στην ομάδα του Βίτορ Περέιρα. Ο πανηγυρισμός του Πορτογάλου κόουτς και του Κασάμι έφερε επεισόδια, με μερίδα φίλων της ΑΕΚ να εισβάλει στο ταρτάν του Ολυμπιακού Σταδίου και το ματς να διακόπτεται.

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ