ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΑΕΚ - Ατρόμητος 3-0

ΑΕΚ - Ατρόμητος 3-0

Η ΑΕΚ, πιάνοντας υψηλή απόδοση κατά διαστήματα, κέρδισε με 3-0 τον Ατρόμητο και προκρίθηκε στους "16" του Κυπέλλου Ελλάδας, αφήνοντας τους Περιστεριώτες εκτός.

Με σκόρερ τους Αραβίδη, Λαμπρόπουλο και Τζανετόπουλο η ΑΕΚ δε συνάντησε κανένα πρόβλημα προκειμένου να κάμψει με 3-0 την αντίσταση του Ατρομήτου, στο ΟΑΚΑ, να φτάσει τους επτά βαθμούς και να προκριθεί πανηγυρικά, ως πρώτη, στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Σε μία αναμέτρηση που κρινόταν η πρόκριση στους "16" του Κυπέλλου Ελλάδας, η ΑΕΚ εμφανίστηκε πιο έτοιμη ή καλύτερα διαβασμένη από τον Ατρόμητο και άνοιξε νωρίς το σκορ, στο έκτο λεπτό με τον Αραβίδη.

Μετά το πρώτο τέρμα, η Ένωση απέκτησε καθολική υπεροχή και τα διπλασίασε με τον Λαμπρόπουλο στο 30ό λεπτό. Όλα πήγαιναν στραβά για τον Ατρόμητο, ήρθε και η απευθείας αποβολή του Πίτου Γκαρσία στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου για να κάνει την κατάσταση, σχεδόν μη αναστρέψιμη.

Μετά από δυο χαμένες προσπάθειες, η ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκε την κατάρρευση του Ατρομήτου - μετά και το αριθμητικό μειονέκτημα - και έφτασε στο τρίτο γκολ με τον Τζανετόπουλο, στο 59'.

Η ΑΕΚ έφτασε με αυτή τη νίκη στους 7 βαθμούς και πέρασε ως πρώτη από τον όμιλο, αντίθετα ο Ατρόμητος έμεινε εκτός συνέχειας της διοργάνωσης.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδ/νήσου)

Βοηθοί: Μπαλτάς (Αχαΐας), Φραγκιαδάκης (Δωδ/νήσου)

ΑΕΚ (Δέλλας): Ανέστης, Ρόβας, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Πεταυράκης, Ανάκογλου, Τζανετόπουλος (79' Μπαρμπόζα), Μάνταλος, Πλατέλλας, Αραβίδης (67' Ντούνης), Μπρέσεβιτς (83' Γιόχανσον).

Ατρόμητος (Σα Πίντο): Γκορμπούνοφ, Νάστος, Λαζαρίδης, Κατσουράνης, Κοντοές (79' Κιβρακίδης), Αγκουαζί, Πίτου Γκαρσία, Ούμπιδες, Τάτος (46' Δημούτσος), Μπρίτο (62' Γεωργίου), Ναπολεόνι.

Γκολ: 6' Αραβίδης, 30' Λαμπρόπουλος, 59' Τζανετόπουλος

Κίτρινες Κάρτες: Πλατέλλας. 65' Ρόβας / 24' Κατσουράνης, 44' Αγκουαζί, 65' Ναπολεόνι

Κόκκινες κάρτες: 45' Πίτου Γκαρσία

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Γκολ με το "καλημέρα"

Η κρύα - λόγω καιρικών συνθηκών -ατμόσφαιρα, δεν εμπόδισε τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ να μπουν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ και να ξεκινήσουν την πίεση από τα πρώτα δευτερόλεπτα της αναμέτρησης. Αυτή, καρποφόρησε μόλις έξι λεπτά μετά την έναρξή της, όταν ο Αραβίδης θα εκμεταλλευτεί ιδανικά το λάθος του τερματοφύλακα του Ατρομήτου, Γκορμπούνοφ, και θα ανοίξει το σκορ για τη γηπεδούχο Ένωση, στην πρώτη καλή της φάση.

ΑΕΚ - Ατρόμητος 3-0

Μετά το γκολ οι ποδοσφαιριστές του Ατρομήτου, προσπάθησαν να κατεβάσουν την μπάλα αλλά χωρίς αποτέλεσμα καθώς οι οδηγίες του Τραϊανού Δέλλα για πρέσινγκ ψηλά, απέδωσαν καρπούς παρεμποδίζοντας την ομαλή κυκλοφορία της μπάλας.

Με τη συμπλήρωση ενός τετάρτου παιχνιδιού Τάτος και Ούμπιδες θα έχουν λάθος συνεννόηση, κινούμενοι μαζί προς την μπάλα και θα σπαταλήσουν μία ευκαιρία, που είχε καλές προϋποθέσεις εν τη γενέσει της.

Με την αεροπορία του Λαμπρόπουλου

Η καθολική υπεροχή της Ένωσης στο δεύτερο τέταρτο του ματς, απέδωσε καρπούς με τη συμπλήρωσή του, με τον Μάνταλο να εκτελεί το φάουλ στο 30ό λεπτό και τον Λαμπρόπουλο να πετάγεται πιο ψηλά από όλους στο κέντρο της περιστεριώτικης άμυνας, και με τη κεφαλιά να μην αφήνει περιθώρια αντίδρασης στον Γκορμπούνοφ, διαμορφώνοντας το 2-0.

ΑΕΚ - Ατρόμητος 3-0

Με την άμυνα των φιλοξενούμενων παραπαίουσα, η ΑΕΚ προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τη σύγχυση αλλά τόσο το γύρισμα του Αραβίδη, σε γύρισμα του Ανάκογλου. όσο και στην απομάκρυνση του Λαζαρίδη προ του Μπρέσεβιτς, η μπάλα δεν κατέληξε στα δίχτυα.

Ήταν στραβό το κλίμα

Στο 45', ο Πίτου Γκαρσία υπέπεσε σε μαρκάρισμα στο χώρο του κέντρου στον Μάνταλο και ο Σιδηρόπουλος τον απέβαλλε με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Δεύτερο, όπως το πρώτο

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε ακριβώς όπως και το πρώτο με το "Δικέφαλο" να πιέζει και στο 47' να φτάνει μία ανάσα από το τρίτο γκολ, αλλά το σουτ του Μάνταλου σταμάτησε στο δοκάρι του Γκορμπούνοφ.

Στο 55' ο Πλατέλλας έκανε το πλασέ, αλλά ο Λευκορώσος τερματοφύλακας του Ατρομήτου, απομάκρυνε, με τον Αραβίδη να ανατρέπει το... διαιτητή στη συνέχεια, χάνοντας την ισορροπία του.

ΑΕΚ - Ατρόμητος 3-0

Σαν σε προπόνηση

Η Ένωση έφτασε στο τρίτο της γκολ με τον Τζανετόπουλο στο 58ο λεπτό, που νίκησε τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων, με σουτ μέσα από την περιοχή.

Οι αλλαγές σε εκείνο το σημείο, εκατέρωθεν, είχαν ως αποτέλεσμα να πέσει ο ρυθμός, ένας ρυθμός που οριζόταν κατά προτεραιότητα από τη γηπεδούχο ομάδα, καθώς η φιλοξενούμενη με το αριθμητικό μειονέκτημα είχε περιοριστεί σε ρόλο θεατή.

Ντεμπούτο για το Σουηδό

Στο 77ό λεπτό πέρασε στον αγωνιστικό χώρο και ο Γιάκομπ Γιόχανσον στη θέση του Ίβαν Μπρέσεβιτς, με το Σουηδό αμυντικό χαφ να κάνει το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Ένωσης. Μετά από τρία λεπτά πέρασε στον αγωνιστικό χώρο και ο Έλντερ Μπαρμπόζα, στη θέση του σκόρερ Τζανετόπουλου.

Η φάση του αγώνα

Η φάση του πρώτου γκολ από τον Χρήστο Αραβίδη, όχι για την ιδιαιτερότητά του ή για τη σπανιότητά του, αλλά γιατί αποκάλυψε τη βούληση των γηπεδούχων να μπουν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και να αποκτήσουν από νωρίς το προβάδισμά. Η φάση αποβολής του Πίτου Γκαρσία, εξίσου, γιατί ανέκοψε κάθε ελπίδα του Ατρομήτου αν και η προτέρα της κόκκινης κάρτας εικόνα, δεν άφηνε θετικούς οιωνούς.

ΑΕΚ - Ατρόμητος 3-0

Ο διαιτητής

Η απόφαση του Τάσου Σιδηρόπουλου ήταν σε κάποιο βαθμό, αυστηρή. Ναι μεν ο Αργεντινός ποδοσφαιριστής του Ατρομήτου, Πίτου Γκαρσία, έπεσε πάνω στον Ανάκογλου λίγο πιο δυνατά αλλά ήταν πάνω στη φάση και η απευθείας αποβολή του, κρίνεται αυστηρή.

ΑΕΚ - Ατρόμητος 3-0

Ο πολυτιμότερος της αναμέτρησης

Ο Πέτρος Μάνταλος. Σήμερα είχε το ρόλο του μαέστρου, του καθοδηγητή, αφήνοντας αυτόν του εκτελεστή στους συμπαίκτες του. Από τα πόδια του ξεκινούσε η ηρεμία, κάθε δημιουργική προσπάθεια, κάθε απειλή για την άμυνα του Ατρομήτου.

ΑΕΚ - Ατρόμητος 3-0

Μας άρεσε

Η συνολική εικόνα της ΑΕΚ, από την έναρξη της αναμέτρησης μέχρι και το τέλος αυτή. Κανείς ποδοσφαιριστής των γηπεδούχων δεν υστέρησε, δεν άφησε το πόδι από το γκάζι, ακόμη κι όταν όλα φαινομενικά είχαν κριθεί. Η μερίδα του λέοντος για την εικόνα αυτή, ανήκει στον Τραϊανό Δέλλα.

ΑΕΚ - Ατρόμητος 3-0

Δεν μας άρεσε

Ο Ρικάρντο Σα Πίντο, φάνηκε να έχει παρατάξει λάθος την ομάδα του Ατρομήτου, ή τουλάχιστον χωρίς σχέδιο. Πριν το πρώτο γκολ, ανάμεσα στο πρώτο και το δεύτερο, και μετά το δεύτερο, ο Ατρόμητος ήταν ασύνδετος. Και ο Πορτογάλος μπορεί να φώναζε, αλλά πρακτικά δεν ανέτρεψε την εικόνα της ομάδας του.

ΑΕΚ - Ατρόμητος 3-0
TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ