Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Τρομερές δηλώσεις παίκτη Γ΄Εθνικής: "Όπλα, μπράβοι, ξύλο, μαύρο χρήμα"

Γ ΕΘΝΙΚΗ / ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ - ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ-LIALIVE.GR / EUROKINISSI)
Γ ΕΘΝΙΚΗ / ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ - ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ-LIALIVE.GR / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ισπανός μέσος του Αστέρα Αμαλιάδας, Ντιέγκο Τόρες, προχώρησε σε τρομερές καταγγελίες σε ΜΜΕ της πατρίδας του για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η οπλοφορία στα αποδυτήρια, η διαφθορά και τα "μαύρα" συμβόλαια.

Τα ξένα ΜΜΕ προσπαθούν να "αποκρυπτογραφήσουν" την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο μετά τα γεγονότα της τελευταίας εβδομάδας.

Η εφημερίδα της Γαλικίας, "La Voz De Galicia", φιλοξένησε δηλώσεις του μέσου του Αστέρα Αμαλιάδας, Ντιέγκο Τόρες. Ο 26χρονος Ίβηρας, ο οποίος αγωνίστηκε στο παρελθόν σε Καλλιθέα, Αιολικό, Ηρακλή Ψαχνών και Νέστο Χρυσούπολης, περιέγραψε με τα πιο μελανά χρώματα την κατάσταση στο ποδόσφαιρο της πατρίδας μας.

Από την οπλοφορία στα αποδυτήρια και τη διαφθορά, ως την εξαγορά διαιτητών και υπαλλήλων της ΕΠΟ και τα "μαύρα" συμβόλαια".

"Ο κόσμος που δεν είναι μέσα στο χώρο, δεν το καταλαβαίνει. Βλέπει τον Σαββίδη να βγαίνει στον αγωνιστικό χώρο με το πιστόλι κι εκπλήσσεται. Εμένα, δεν με ξαφνιάζει.

Ο Σαββίδης δεν είναι ο μόνος που φέρει όπλα. Το βλέπεις ακόμη και στις μικρότερες κατηγορίες. Άνθρωποι που δουλεύουν με αυτόν τον τρόπο, περικυκλωμένοι μόνιμα από μπράβους με πιστόλι. Απειλούν άλλες ομάδες που μπορεί να μην παίζουν για τίποτα. Εγώ, έχω δει όπλα στα αποδυτήρια (αναφερόμενος στην περίοδο που έπαιζε στον Ηρακλή Ψαχνών σύμφωνα με την εφημερίδα) και καθώς το είπα σε συμπαίκτες μου, κατάλαβα ότι δεν ήμουν ο μόνος.

Ο φόβος που έχουν οι ελληνικές ομάδες είναι να τους αποβάλλουν από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ειλικρινά, πιστεύω ότι τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ θα τον τιμωρήσουν και θα του επιβάλουν πρόστιμο, αλλά θα το κανονίσουν "από πίσω". Θα δώσουν μια εκδοχή στα media, αλλά θα αποφασίσουν άλλο πράγμα. Είναι πολύ δύσκολο να προκαλέσεις ζημιά σε ένα τόσο ισχυρό άνθρωπο, όπως ο Σαββίδης, ο οποίος έχει σχέση με τον Πούτιν.

Με έφερε στην Ελλάδα ένας Γάλλος, αφρικανικής καταγωγής, πρώην επιθετικός του ΠΑΟΚ. Μου έφερε πρόταση να παίξω σε μια ομάδα της δεύτερης κατηγορίας με επαγγελματικό συμβόλαιο. Αυτή η ομάδα ήταν η Καλλιθέα.

Εδώ όλα είναι διαφορετικά στο επίπεδο της επιθετικότητας ορισμένων οπαδών και μέχρι πού είναι ικανοί να φθάσουν. Στην Ισπανία οι συμπλοκές δημιουργούνται από γκρουπ ultras που μένουν έξω από τα γήπεδα για να συγκρουστούν, αλλά είναι μακριά από τους ποδοσφαιριστές.

Εδώ είναι περισσότερο επικίνδυνο, βγαίνουν στους αγωνιστικούς χώρους, επιτίθενται σε ποδοσφαιριστές, είναι πιο κοντά. Βλέπουν ως φυσιολογικό, κάτι που σε άλλα μέρη της Ευρώπης δεν είναι. Υπάρχει μεγάλη έλλειψη οργάνωσης, λίγη ηρεμία και η συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων καταβροχθίστηκε από την οικονομική κρίση.

Είναι ένα μικρό γκρουπ ισχυρών που ελέγχει τα πάντα. Υπάρχει πολλή διαφθορά. Αγοράζουν διαιτητές, αγοράζουν ανθρώπους της ΕΠΟ. Εάν πας στην πρώτη κατηγορία, το 70% των ομάδων δεν πληρώνει συμβόλαιο. Ίσως, στους δέκα μήνες να σου πληρώσουν τους πέντε. Κάθε φορά και χειρότερα. Από τη δεύτερη κατηγορία, μόνο οι δυο-τρεις πρώτες πληρώνουν τακτικά. Από αυτές που είναι κάτω, δεν πληρώνουν τίποτα όλη τη σεζόν. Μέσα σε λίγα χρόνια, εάν αυτό δεν αλλάξει, θα υπάρχει μόνο η πρώτη κατηγορία και όλα τα υπόλοιπα θα είναι ερασιτεχνικά.

Κάνεις για παράδειγμα ένα επαγγελματικό συμβόλαιο 2.000 ευρώ και σου βάζουν τον ελάχιστο μισθό που απαιτεί η ΕΠΟ, 600 ευρώ. Τα υπόλοιπα 1.400 σου τα δίνουν μαύρα. Κυκλοφορεί πολύ χρήμα με αυτόν τον τρόπο. Και υπάρχουν πολλές ομάδες που σου πληρώνουν ένα ποσό όταν υπογράφεις και το υπόλοιπο όταν φεύγεις", υποστήριξε ο μέσος του Αστέρα Αμαλιάδας, ο οποίος μετά από 19 αγωνιστικές διεκδικεί την άνοδο στη δεύτερη κατηγορία (αυτή στιγμή οδηγεί την κούρσα του 5ου ομίλου με 43 βαθμούς).

Photo credits: Eurokinissi

TAGS Γ' ΕΘΝΙΚΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ