Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Το fair play της χρονιάς στο Θεσπρωτός - Ολυμπιακός Βόλου

Το fair play της χρονιάς στο Θεσπρωτός - Ολυμπιακός Βόλου

Ο επιθετικός του Θεσπρωτού, Χάρης Μπίκας, μιλά στο Sport24.gr για την αποθέωση fair play στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό Βόλου, καθώς παραδέχθηκε ότι χρησιμοποίησε το χέρι του για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. (video)

Ο Θεσπρωτός υποδέχθηκε τον Ολυμπιακό Βόλου στην Ηγουμενίτσα για την 30ή αγωνιστική του δευτέρου ομίλου της Γ' Εθνικής. Οι Θεσσαλοί νίκησαν 2-1, αλλά το σκορ έχει ελάχιστη σημασία καθώς τόσο η ομάδα του Βόλου όσου κι αυτή της Ηγουμενίτσας ήταν αδιάφορες βαθμολογικά.

Σημασία έχει η κίνηση του επιθετικού των γηπεδούχων, Χάρη Μπίκα, ο οποίος αποθέωσε το fair play. Σκόραρε, αλλά παραδέχθηκε (ύστερα κι από την παραίνεση των "ερυθρόλευκων") ότι το έκανε με αντικανονικό τρόπο καθώς χρησιμοποίησε το χέρι του.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο διαιτητής να λάβει την ορθή απόφαση - καθώς στην αρχή δεν αντιλήφθηκε την παράβαση - και ο Μπίκας να δεχθεί τα συγχαρητήρια των αντιπάλων του μετά τη λήξη του ματς για την αξιέπαινη κίνηση στην οποία προέβη.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO:

Το Sport24.gr μίλησε με τον 24χρονο επιθετικό του Θεσπρωτού, Χάρη Μπίκα, ο οποίος εξήγησε τα κίνητρα που τον οδήγησαν στην εν λόγω κίνηση.

"Να πω την αλήθεια, δεν περίμενα να πάρει τόσο μεγάλη δημοσιότητα το θέμα. Πέρασαν μερικά δευτερόλεπτα από τη στιγμή που σκόραρα μέχρι να συνειδητοποιήσω τι έκανα και να παραδεχθώ την ενέργειά μου. Ο διαιτητής ήρθε κοντά μου και μετά από σύντομη συζήτηση που είχαμε μαζί του και με τον αρχηγό του Ολυμπιακού Βόλου σφύριξε την παράβαση. Θέλω να είμαι ειλικρινής. Αν το ματς είχε μεγαλύτερη βαθμολογική σημασία θα το ξανασκεφτόμουν, αλλά πιστεύω πάλι το ίδιο θα έκανα για να έχω ήσυχη τη συνείδησή μου", υποστήριξε αρχικά πριν στη συνέχεια μιλήσει για την υποδοχή που έλαβε από συμπαίκτες και αντιπάλους:

Το fair play της χρονιάς στο Θεσπρωτός - Ολυμπιακός Βόλου

"Όλοι - συμπαίκτες, αντίπαλοι και προπονητές - μου είπαν ότι έκανα σωστά και παραδέχθηκα ότι το γκολ ήταν αντικανονικό. Μου έδωσαν συγχαρητήρια. Επειδή κι εγώ είμαι επιθετικογενής παίκτης, κατανοώ ότι μέσα στο ματς σκέφτεσαι πώς θα κάνεις τα πάντα για να βάλεις γκολ και να βοηθήσεις την ομάδα σου. Από την άλλη, αυτό θα πρέπει να γίνεται με βάση τους κανονισμούς. Όχι, δηλαδή, προσπαθώντας να ξεγελάσεις το διαιτητή όπως γίνεται σε πολλά ματς. Ακόμη και σε ματς ανώτερων κατηγοριών. Σίγουρα είχα δει τα γκολ που έχουν βάλει ο Μαραντόνα και ο Νικολαΐδης με το χέρι, αλλά δεν θα έλεγα ότι ζήλεψα. Ήταν κάτι εντελώς αυθόρμητο. Κάτι της στιγμής".

TAGS Γ' ΕΘΝΙΚΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ