Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Το -6 "καίει" ΟΦΗ, Νίκη Βόλου, Πιερικό

Το -6 "καίει" ΟΦΗ, Νίκη Βόλου, Πιερικό
ΟΦΗ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Διάταξη στο νέο ΚΑΠ ερασιτεχνικών ομάδων αναφέρει ότι ποινές αφαίρεσης βαθμών που επιβλήθηκαν σε επαγγελματικές ομάδες μεταφέρονται στο ερασιτεχνικό σωματείο. Με -6 ο ΟΦΗ, αλλά και Νίκη Βόλου-Πιερικός. Στο Διαιτητικό οι Κρητικοί.

Αποφασισμένος να προσφύγει στο Διαιτητικό Δικαστήριο είναι ο ΟΦΗ, με αφορμή την ποινή του -6 που είχε επιβληθεί την περασμένη σεζόν στην ΠΑΕ, όταν αυτή αγωνιζόταν στη Super League. Με βάση μια νέα διάταξη που έχει "περάσει" στο νέο ΚΑΠ ερασιτεχνικών ομάδων, "ποινές τιμωρίας της έδρας ή αφαίρεσης βαθμών που επιβλήθηκαν σε επαγγελματική ομάδα από πειθαρχική παράβαση μεταφέρονται στο ιδρυτικό ερασιτεχνικό σωματείο που τη διαδέχεται σε οποιαδήποτε κατηγορία και αν αυτό αγωνίζεται".

Αυτό επακριβώς επισημαίνεται στο Άρθρο 33, παρ. 4 του Κανονισμού Αγώνων Πρωταθλημάτων Ερασιτεχνικών Ομάδων. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και στον Βύζαντα Μεγάρων, ο οποίος είχε προσφύγει στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ και ο Ερασιτέχνης Βύζας δικαιώθηκε.

Το -6 "καίει" ΟΦΗ, Νίκη Βόλου, Πιερικό

Με βάση λοιπόν την ισχύουσα κατάσταση, ο ΟΦΗ κουβαλάει ποινή -6 βαθμών στο πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής, στον 4ο όμιλο. Το ίδιο και η Νίκη Βόλου στον 2ο, μετά την απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της Super League, το ίδιο και ο Πιερικός μετά την απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της Football League.

Το -6 "καίει" ΟΦΗ, Νίκη Βόλου, Πιερικό
Το -6 "καίει" ΟΦΗ, Νίκη Βόλου, Πιερικό

Follow me on twitter: Dimitris Samolis

TAGS Γ' ΕΘΝΙΚΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ