Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Ο ΟΦΗ ανέβηκε στη Football League, 1-0 τον Φωστήρα

Ο ΟΦΗ ανέβηκε στη Football League, 1-0 τον Φωστήρα
ΟΦΗ, πανηγυρικό, action ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Περαστικός από τη Γ' Εθνική ο ΟΦΗ. Μπροστά σε 8.000 οπαδούς του στο "Γεντί Κουλέ", νίκησε 1-0 τον Φωστήρα με γκολ του Πόποβιτς (22') και εξασφάλισε την άνοδο στη Football League. Μοναδικές στιγμές στο Ηράκλειο. (VIDEOS, PHOTOS).

Η ολοκλήρωση της 30ής και τελευταίας αγωνιστικής του 4ου ομίλου της Γ' Εθνικής βρήκε τον ΟΦΗ μόνο 1ο! Η ομάδα του Ηρακλείου νίκησε 1-0 τον Φωστήρα, τερμάτισε στο +5 από τον "φονέα" και εξασφάλισε την άνοδο στη Football League. Οι "μελανόλευκοι" απέδειξαν ότι ήταν η καλύτερη ομάδα στην κατηγορία και η νέα σεζόν θα τους βρει στη Β' Εθνική.

Καθολικά ανώτερος ο ΟΦΗ στο πρώτο μέρος. Από το ξεκίνημα του αγώνα ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων, έχοντας τη συμπαράσταση περισσότερων από 7.500 θεατών. Η πρώτη απειλή για την εστία του Φωστήρα καταγράφηκε στο 5', όταν ο Φραγκουλάκης έκανε το σουτ, αλλά δεν βρήκε στόχο. Ίδια τύχη είχε και το σουτ του Περογαμβράκης στο αμέσως επόμενο λεπτό, με τη μπάλα να περνά ελάχιστα πάνω από το δοκάρι.

Ο ΟΦΗ ανέβηκε στη Football League, 1-0 τον Φωστήρα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Οι παίκτες του "φονέα" ήταν πίσω οχυρωμένοι, έχοντας ως κύριο μέλημα τη διαφύλαξη του μηδέν, παρότι δεν τον βόλευε ούτε η ισοπαλία. Στο 22' η πίεση των Κρητικών απέδωσε καρπούς. Ο Χαντί εκτέλεσε φάουλ από την αριστερή πλευρά, ο Ραπτάκης γύρισε με κεφαλιά από το δεύτερο δοκάρι και ο αμαρκάριστος Πόποβιτς έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με προβολή (1-0).

Το τέρμα του ΟΦΗ προκάλεσε εκνευρισμό στους ποδοσφαιριστές του Φωστήρα, οι οποίοι στη μία και μοναδική ευκαιρία που έκαναν στο πρώτο μέρος, λίγο έλειψαν να ισοφαρίσουν. Στο 31' ο Δερμιτζάκης έκανε κακή έξοδο, δεν υπολόγισε σωστά, ο Ντάφλας έκανε την κεφαλιά, αλλά πριν η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα, ο Ραπτάκης την έστειλε με κεφαλιά πάνω από το οριζόντιο.

Άλλη άξια αναφοράς ευκαιρία δεν έκαναν οι "κιτρινόμαυροι" μέχρι το 45'. Και πάλι ο ΟΦΗ ήταν ο κυρίαρχος του ματς. Στο 34' το σουτ του Χαντί από πλάγια θέση κόντραρε και κατέληξε σε κόρνερ, στο 39' το σουτ του Περογαμβράκη από μακρινή απόσταση απέκρουσε ο Γιώρας, ενώ στο 44' ο Κοιλιάρας σούταρε εκτός περιοχής με δύναμη, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Η τελευταία καλή φάση έγινε στο 45'+2'. Ο Καλέ σούταρε από το ύψος του πέναλτι, αλλά οι αμυντικοί έδιωξαν πάνω στη γραμμή.

Ο ΟΦΗ ανέβηκε στη Football League, 1-0 τον Φωστήρα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους σημειώθηκε μια εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη για τον Φωστήρα. Ο Χαλκιάς, που είχε κίτρινη από το πρώτο μέρος, δέχτηκε μια δεύτερη στο 49'. Ο Μήτσιος του έδειξε κόκκινη κάρτα και η ομάδα του Ταύρου θα έπρεπε να βγάλει ένα 40λεπτο με παίκτη λιγότερο, με στόχο την ανατροπή. Στο 51' ο ΟΦΗ έχασε σημαντική ευκαιρία για να κάνει το 2-0. Ο Χαντί από την αριστερή πλευρά εκτέλεσε το φάουλ, ο Καλέ έπιασε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, αλλά ο Γιώρας έδιωξε δύσκολα. Στο 52' ο Περογαμβράκης συγκρούστηκε στον αέρα με τον Παραρά και το ματς διεκόπη για ένα τρίλεπτο. Ο ηγέτης του ΟΦΗ πέρασε εκτός αγώνα, του τοποθετήθηκε γάζα στο κεφάλι και επέστρεψε στο ματς. Στο 61' ο ίδιος παίκτης επιχείρησε σουτ από τη δεξιά πλευρά, αλλά η μπάλα έφυγε αρκετά μέτρα πάνω από το δοκάρι.

Ο ΟΦΗ ανέβηκε στη Football League, 1-0 τον Φωστήρα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Κώστας Ψυρόπουλος από το 61' ολοκλήρωσε τις αλλαγές του, βλέποντας ότι δεν έχει να χάσει τίποτα. Από εκείνο το σημείο και μετά οι φιλοξενούμενοι πήραν χώρο στο γήπεδο, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση του Νίκου Νιόπλια, ζητώντας από την ομάδα του να μην οπισθοχωρήσει. Αντέδρασαν οι "μελανόλευκοι", που απείλησαν την εστία του "φονέα". Στο 65' το σουτ του Φραγκουλάκη δεν βρήκε στόχο, στο 67' ο Παραράς εξουδετέρωσε τον Περογαμβράκη που είχε "οπλίσει" για να εκτελέσει, ενώ στο 68' το εξαιρετικό φαλτσαριστό σουτ του Καλέ πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 73' ο Περογαμβράκης ήταν αδύνατο να συνεχίσει και αντικαταστάθηκε από τον Φαμπίνιο.

Στα λεπτά που απέμεναν ο Φωστήρας ήταν ανέφικτο να απειλήσει τον ΟΦΗ. Εκτός από το γεγονός ότι προέκυψαν αρκετές διακοπές με τραυματισμούς, το αριθμητικό μειονέκτημα καθήλωσε τους φιλοξενούμενους. Τελευταία φάση στο ματς αυτή στο 92'. Ατομική προσπάθεια του Χαντί στην περιοχή και σουτ, η μπάλα δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Δεν άλλαξε τίποτα. Ο ΟΦΗ ήταν καλύτερος, νίκησε δίκαια και εξασφάλισε την άνοδο.

Πατήστε εδώ και θυμηθείτε τη λεπτό προς λεπτό εξέλιξη της αναμέτρησης

ΟΦΗ: Δερμιτζάκης, Κιάσσος, Κοιλιάρας, Ραπτάκης, Κώτσιος, Νάστος, Φραγκουλάκης (80' Γκούμας), Χαντί, Καλέ, Πόποβιτς (89' Σαχινίδης), Περογαμβράκης (74' Φαμπίνιο).

ΦΩΣΤΗΡΑΣ: Γιώρας, Χαλκιάς, Μανάλης (16' λ. τρ. Καλημέρης), Παραράς, Βελέτης, Μαγγίνας, Ταχματζίδης (46' Στάμος), Κάπελας, Καϊμακαμούδης (61' Ζαγοριανός), Ντάφλας, Όγκμποε

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Χρ. Μήτσιος (Ηπείρου)

ΒΟΗΘΟΙ: Π. Κασσαβέτης (Αιτ/νίας), Καλφάκης (Χανίων)

4ος: Χρ, Δαγκλής (Μακεδονίας)

Η κατάταξη του 4ου ομίλου:

1. ΟΦΗ 68

...........................................................

2. Φωστήρας 63

3. Τριγλία Ραφήνας 57

4. Εθνικός 56

5. Ιάλυσος 55

6. Ερμής Ζωνιανών 50

7. Ιωνικός 49

8. Ηλυσιακός 46

9. Κηφισιά 46

...........................................................

10. Αστέρας Βάρης 41

11. ΠΑΟΚρουσώνα 32

12. Ατρόμητος Πειραιά 32

13. Επισκοπή 29

14. Ηράκλειο 23

15. Γλυφάδα 10

16. Τράχωνες Αλίμου 9

* Εκκρεμεί το ματς Ηράκλειο - Ιάλυσος.

Photo credits: Action images

Follow me on twitter: Dimitris Samolis

TAGS Γ' ΕΘΝΙΚΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ