Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Ο ΚΑΠ δίνει ελπίδα στον Άρη

Ο ΚΑΠ δίνει ελπίδα στον Άρη
Άρης INTIME SPORTS

Ο κανονισμός αγώνων ποδοσφαίρου δίνει το δικαίωμα στον Άρη (και σε Κηφισιά, ΑΕ Καραϊσκάκη, Παναργειακό) να παίξουν τη νέα σεζόν στη Football League. Διαβάστε τι αναφέρεται στον ΚΑΠ, που αφήνει ελπίδα ανόδου στους δευτεραθλητές της Γ' Εθνικής!

Ο Άρης τερμάτισε δεύτερος στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής και έχασε την απευθείας άνοδο στη Football League, την οποία εξασφάλισε ο Πανσερραϊκός. Ο κανονισμός αγώνων ποδοσφαίρου, ωστόσο, επιτρέπει στους ''κίτρινους'' να αισιοδοξούν πως μπορούν να συμμετάσχουν στην δεύτερη κατηγορία.

Ξεκινάμε από το βασικό ζητούμενο. Ο ΟΦΗ και η Νίκη Βόλου, ή έστω και ο Εργοτέλης, να μην αγωνιστούν την επόμενη αγωνιστική περίοδο στη Football League, μετά τον υποβιβασμό τους από τη Superleague, αλλά να δηλώσουν συμμετοχή στη Γ' Εθνική. Προκύπτουν έτσι κενά στη δεύτερη κατηγορία και το ερώτημα που προκύπτει είναι με ποιες ομάδες θα καλυφθούν αυτά τα κενά.

Ο ΚΑΠ Επαγγελματικών Πρωταθλημάτων για το 2014-2015 αναφέρει ξεκάθαρα τα εξής στο Άρθρο 4 (συμμετοχή ομάδων στα πρωταθλήματα), παράγραφος 2:

Ο ΚΑΠ δίνει ελπίδα στον Άρη

Ο αριθμός των ομάδων, λοιπόν, συμπληρώνεται με ισάριθμες ομάδες από την κατώτερη κατηγορία. Ερώτημα δεύτερο; Ποιες θα είναι οι δύο ή οι τρεις δευτεραθλήτριες από τη φετινή Γ' Εθνική (ανάλογα με τον αριθμό των ομάδων που θα πέσουν από την Α' στη Γ' Εθνική) που θα παίξουν στη Football League; Ο ΚΑΠ Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων 2014-2015 στο Άρθρο 20 (βαθμολογική κατάταξη ομάδων), παράγραφο 15 α., αναφέρει τα εξής:

Ο ΚΑΠ δίνει ελπίδα στον Άρη

Με άλλα λόγια, οι ομάδες που έχουν έννομο συμφέρον (Άρης, ΑΕ Καραϊσκάκης, Παναργειακός και Κηφισιά) θα δώσουν αγώνες μπαράζ σε ουδέτερα γήπεδα. Τα πράγματα, ωστόσο, δεν είναι απλά. Για παράδειγμα, πότε θα δηλώσουν συμμετοχή στη Γ' Εθνική ΟΦΗ και Νίκη Βόλου (ίσως και ο Εργοτέλης); Πότε θα γίνει η επικύρωση της βαθμολογίας της Football League; Πότε θα δοθούν τα μπαράζ; Θα προλάβουν οι ομάδες της Γ' Εθνικής να γίνουν ΠΑΕ και να παίξουν στη Football League; Ή τελικά το πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας τη νέα σεζόν θα γίνει με λιγότερες ομάδες;

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Follow me on Twitter: Dimitris Samolis

TAGS Γ' ΕΘΝΙΚΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ