Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Ο 28χρονος γιος του Γιάννη Πετράκη, 1ος στη Γ' Εθνική

Ο 28χρονος γιος του Γιάννη Πετράκη, 1ος στη Γ' Εθνική
Πετράκης

Ο 28χρονος γιος του Γιάννη Πετράκη, Γιώργος, καθοδηγεί τον Ερμή Ζωνιανών, που είναι 1ος στη Γ' Εθνική. Ο νεαρός τεχνικός μιλά στο Sport24.gr για τα όνειρά του, τους στόχους του και τον πατέρα του, προπονητή του ΠΑΣ Γιάννινα. (PHOTOS).

Η μοναδική ομάδα στον 4ο όμιλο της Γ' Εθνικής που έχει μόνο νίκες είναι ο Ερμής Ζωνιανών. Η ομάδα του Ρεθύμνου έχει φτάσει τους 15 βαθμούς σε πέντε παιχνίδια και είναι στην κορυφή της βαθμολογίας, ενώ στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας είναι οι Εργοτέλης - ΠΟΑ και τρίτος είναι ο Ιωνικός.

Τον Ερμή καθοδηγεί ένας 28χρονος. Ο νεαρός, αλλά φιλόδοξος προπονητής, Γιώργος Πετράκης. Όσοι δεν το γνωρίζετε, είναι ο γιος του Γιάννη Πετράκη, ο οποίος τα τελευταία χρόνια κοουτσάρει με επιτυχία τον ΠΑΣ Γιάννινα, οδηγώντας τον μάλιστα στην Ευρώπη. Και αυτό το προπονητικό δίδυμο πατέρα - γιου είναι το μοναδικό στις τρεις πρώτες κατηγορίες ελληνικών πρωταθλημάτων.

Ο Γιώργος Πετράκης είναι γεννημένος τον Φεβρουάριο του 1988 και έβγαλε το πρώτο δίπλωμα προπονητικής μόλις στα 20. Ο Ρεθυμνιώτης τεχνικός (κατάγεται από το Πέραμα, χωριό και έδρα του Δήμου Μυλοποτάμου), μιλάει στο Sport24.gr για το εξαιρετικό ξεκίνημα της ομάδας του στο πρωτάθλημα, για τους στόχους που έχουν τεθεί, αλλά και για τον ίδιο: Για τα όνειρά του, τις φιλοδοξίες του, αλλά και για το... μικρόβιο της προπονητικής που "κόλλησε" από τον πατέρα του.

-Έχετε κάνει το "πέντε στα πέντε"και ο Ερμής Ζωνιανών είναι πρώτος στη βαθμολογία. Περιμένατε τέτοιο ξεκίνημα;

"Τα πράγματα για εμάς έχουν πάει αρκετά καλά. Αυτό που είχαμε σχεδιάσει το καλοκαίρι, τώρα μας βγαίνει και με το παραπάνω. Θέλαμε να φτιάξουμε μια ομάδα που θα είναι ανταγωνιστική σε όλα τα παιχνίδια. Σε αυτό το κομμάτι νομίζω τα έχουμε καταφέρει καλά. Δεν αλλάζει κάτι στη συνέχεια. Θέλουμε κάθε Κυριακή να είμαστε καλά και ό,τι περισσότερο καταφέρουμε από εκεί και πέρα θα είναι σημαντικό. Κάθε νίκη είναι σημαντική και πάμε παρακάτω".

-Οι στόχοι που είχαν τεθεί το καλοκαίρι ποιοι ήταν;

"Οι στόχοι της ομάδας που καθορίστηκαν το καλοκαίρι είναι να έρθει μια γρήγορη σωτηρία και να κάνουμε ανάλογη πορεία με την περσινή, ή και καλύτερη. Πέρυσι η ομάδα τερμάτισε στην 6η θέση".

Ο 28χρονος γιος του Γιάννη Πετράκη, 1ος στη Γ' Εθνική
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

(Η ομάδα του Ερμή Ζωνιανών από το αυγουστιάτικο φιλικό με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο)

- Πώς έζησες τα πρώτα παιχνίδια, στα οποία επικρατήσατε;

"Και τα πέντε παιχνίδια που έχουμε δώσει έχουν κριθεί στη λεπτομέρεια. Πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα και με βάση τα ρόστερ των άλλων ομάδων, εκτιμούσα και το λέω και τώρα, ότι εύκολο παιχνίδι δεν θα υπάρχει. Όλα θα κρίνονται στη λεπτομέρεια και στο ποιος θα βρεθεί σε καλύτερη μέρα. Είμαστε πολύ προσεκτικοί και πειθαρχημένοι στο πλάνο μας και αυτό μας βγαίνει. Δεν υπάρχει κανένα φόβητρο στην κατηγορία. Σίγουρα, βέβαια, ο Εργοτέλης και ο Ιωνικός έχουν πολύ ποιοτικό ρόστερ. Κανένα παιχνίδι δεν θα είναι εύκολο".

- Εκτιμάς ότι είστε κι εσείς στα φαβορί για άνοδο;

"Εμείς δεν μπαίνουμε σε αυτή τη διαδικασία. Έχουμε μάθει να είμαστε ένα συμπαγές σύνολο και να είμαστε πειθαρχημένοι στα 90 λεπτά του κάθε αγώνα. Φαβορί είναι ο Εργοτέλης, όχι μόνο για το υλικό που έχει, αλλά και για την ιστορία του και τη φανέλα του. Αλλά και για τον Ιωνικό το ίδιο ισχύει".

- Οι ποδοσφαιριστές του Ερμή μένουν στο χωριό, στα Ζωνιανά;

"Η βάση μας είναι το Ηράκλειο, άσχετα αν η ομάδα έχει έδρα το Ρέθυμνο. Ζούμε στο Ηράκλειο και εκεί κάνουμε προπονήσεις. Όταν παίζουμε εντός έδρας, κάνουμε και ορισμένες προπονήσεις στα Ζωνιανά, όπου φυσικά δίνουμε και τα ματς. Τις προπονήσεις τις κάνουμε στην Τύλισο, ένα χωριό 10 λεπτά από το Ηράκλειο".

Ο 28χρονος γιος του Γιάννη Πετράκη, 1ος στη Γ' Εθνική
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

- Πες μου για τη δική σου πορεία στο χώρο της προπονητικής...

"Ξεκίνησα σε ηλικία 25 ετών την προπονητική. Τώρα είμαι στα 28-29. Ξεκίνησα από το Τυμπάκι, στο Α' τοπικό. Ήταν μια ομάδα οργανωμένη, χτισμένη σε καλές βάσεις. Έμεινα εκεί 1,5 χρόνο. Μετά πήγα στον Ηρόδοτο, στη Γ' Εθνική, όπου πέσαμε κατηγορία για ένα βαθμό. Ήμασταν βέβαια με το -15. Πήγα στον β' γύρο και τερματίσαμε 2οι στη βαθμολογία. Κάναμε πρωταθλητισμό, αλλά δεν τα καταφέραμε. Πέρυσι έμεινα στον Ηρόδοτο, προσπαθήσαμε να ανέβουμε κατηγορία, αλλά τελικά την άνοδο εξασφάλισε ο ΠΟΑ. Εμείς τερματίσαμε 2οι, αλλά πήραμε το Κύπελλο στην Κρήτη".

- Ως ποδοσφαιριστής σε ποιες ομάδες αγωνίστηκες;

"Αγαπάω πολύ την προπονητική. Σταμάτησα επίτηδες το ποδόσφαιρο μικρός για να ασχοληθώ με αυτό. Ξεκίνησα από τον ΟΦΗ. Ως παίκτης αγωνίστηκα τέσσερις χρονιές στη Γ' Εθνική. Στον Αστέρα Ρεθύμνου και στη Χερσόνησο. Έχω παίξει στον Ηρόδοτο, στον Ατσαλένιο, ενώ πέρασα και από τον Αστέρα Τρίπολης, όπου ήμουν με τον πατέρα μου".

- Ο πατέρας σου ήταν αυτός που σου "κόλλησε" το... μικρόβιο της προπονητικής;

"Αυτός και οι καταστάσεις. Θέλοντας και μη, η καθημερινότητά μας είχε πολύ ποδόσφαιρο. Μπήκα σε αυτή τη διαδικασία, αλλά μου άρεσε. Ακόμα και όταν έπαιζα μπάλα το σκεφτόμουν πολύ σοβαρά να ασχοληθώ με αυτό το κομμάτι. Φαντάσου ότι ξεκίνησα να βγάλω το πρώτο μου δίπλωμα προπονητικής στα 20. Έχω το UEFA A, είχα κάνει τα χαρτιά μου για το UEFA Pro, αλλά δυστυχώς δεν ήμουν στις επιλογές. Την επόμενη φορά, όμως, νομίζω θα είμαι... μέσα. Είμαι μικρός, έδωσαν προτεραιότητα σε μεγαλύτερους, κάτι απολύτως λογικό και θεμιτό".

-Μιλάς με τον πατέρα σου για το ποδόσφαιρο; Ανταλάσσετε απόψεις;

"Με τον πατέρα μου είμαστε σε καθημερινή επικοινωνία, ανταλλάσσουμε απόψεις, μας φέρνει πιο κοντά το άθλημα. Είναι σημαντικό για εμένα που τον έχω, γιατί οι παραστάσεις του και οι εμπειρίες του είναι μεγάλες. Είναι πολλά χρόνια στο χώρο και η βοήθεια μετράει".

-Ποια είναι τα όνειρά σου και οι φιλοδοξίες σου για το μέλλον;

"Κάνω αυτό που αγαπώ. Είμαι τυχερός γιατί κάνω επάγγελμα αυτό που με εκφράζει. Έχω τις φιλοδοξίες μου, θα το κυνηγήσω και θα δούμε που θα μας βγάλει".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo credits: Action Images

Follow me on twitter: Dimitris Samolis

TAGS Γ' ΕΘΝΙΚΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ