Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Κηφισιά - ΑΕΚ 0-2

Κηφισιά - ΑΕΚ 0-2
INTIME SPORTS

Με τα τέρματα των Τζανετόπουλου στο 17' και Ντακόλ στο 36', η ΑΕΚ επιβλήθηκε με σκορ 2-0 της Κηφισιάς στην Ριζούπολη και γιόρτασε την άνοδο της στην Football League. Ένατο φετινό χαμένο πέναλτι για τον "Δικέφαλο"! (video)

Και μαθηματικά πλέον η ΑΕΚ ανήκει στην Football League. Ο "Δικέφαλος" με την νίκη του κόντρα στην Κηφισιά το απόγευμα της Κυριακής στην Ριζούπολη, σφράγισε την άνοδο στην δεύτερη κατηγορία των Εθνικών πρωταθλημάτων και πλέον του χρόνου θα παλέψει για την εκ νέου άνοδο, αυτή την φορά στην Super League.

Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη στο περισσότερο διάστημα του αγώνα και δίκαια έφτασε στο τελικό 0-2 στην Ριζούπολη. Τζανετόπουλος (17') και Ντακόλ (36') σκόραραν μετά από ισάριθμα στημένα του Ρόβα, δίνοντας "αέρα" δύο τερμάτων στους "κιτρινόμαυρους".

Στην επανάληψη δεν άλλαξε κάτι, καθώς η ΑΕΚ με τον Ντακόλ να αστοχεί (δοκάρι) από τα 11 βήματα σπατάλησε το 9ο φετινό της πέναλτι σε 14 συνολικά εκτελέσεις!

Η ανασκόπηση του αγώνα

Φουριόζα ξεκίνησε η ΑΕΚ το ματς έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων. Στο 4ο λεπτό οι "κιτρινόμαυροι" είχαν προλάβει να κάνουν δύο άστοχα σουτ με τους Ντακόλ και Ανάκογλου, με την Κηφισιά να ισορροπεί μετά το δεκάλεπτο και να πετυχαίνει γκολ στο 12' που ωστόσο ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Οι φίλοι της ΑΕΚ δημιουργώντας πολύ ωραία ατμόσφαιρα παρότρυναν τους ποδοσφαιριστές της ομάδας τους, με τον Κορδέρο στο 14' να σουτάρει άουτ όπως και ο Ντακόλ ένα λεπτό αργότερα.

Όμως η πίεση του "Δικέφαλου" καρποφόρησε με το καλά εκτελεσμένο κόρνερ του Ρόβα στο δεύτερο δοκάρι και τον Τζανετόπουλο με γυριστό πλασέ να στέλνει την μπάλα στο απέναντι παραθυράκι της εστίας, γράφοντας το 0-1 στο 17'!

Ένα εξαιρετικό σουτ του Πλατέλλα πέρασε μόλις άουτ στο 25', όπως και το γυριστό του Γροντή λίγο μετά. Από ένα στημένο που έφυγε ξανά από τα πόδια του Ρόβα, ο Ντακόλ έδωσε "αέρα" δύο τερμάτων στην ΑΕΚ με κεφαλιά στο 36'. Το 0-2 ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Στις αρχές της επανάληψης το πλασέ του Ντακόλ πέρασε άουτ, ενώ ο Βούρας μπλόκαρε το σουτ του Βέρμπη. Πλασέ το Πλατέλλα άουτ στο 56' και δύο λεπτά αργότερα ο Ντακόλ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι σε κερδισμένο πέναλτι! Αυτό ήταν το 9ο (!) φετινό χαμένο πέναλτι για την ΑΕΚ σε 14 εκτελέσεις...

Ακολούθησαν εκατέρωθεν καλές στιγμές για τις δύο ομάδες, με την ΑΕΚ να χάνει σπουδαία ευκαιρία στο 90' όταν αρχικά σε σουτ του Ράμα και εν συνεχεία κεφαλιά του Μούργκα, οι αμυντικοί της Κηφισιάς απέκρουσαν πάνω στην γραμμή.

Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με νικήτρια την Ένωση και το σκορ όπως είχε διαμορφωθεί από το 36' με τα τέρματα των Τζανετόπουλου και Ντακόλ.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Σκόρερ: 17' Τζανετόπουλος, 36' Ντακόλ

Κηφισιά: Ιωσήπου, Στασινός, Καραμπάς, Τεγούσης, Κολοτούρος, Ανδρίκος, Γιόνδης (76' Χίσο), Αλιμπάς, Βέρμπης, Γκουτσούλας, Θανόπουλος.

ΑΕΚ: Βούρας, Τζανετόπουλος, Σταθάκης, Τσουμάγκας (64' Μούργκα), Γεωργέας, Κορδέρο, Ρόβας (80' Αργυρίου), Ντακόλ, Ανάκογλου (76' Ράμα), Πλατέλλας, Γροντής.

TAGS Γ' ΕΘΝΙΚΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ