Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Έπεσε στο τοπικό η Καλαμάτα, συνετρίβη 7-0 από τη Σπάρτη

Έπεσε στο τοπικό η Καλαμάτα, συνετρίβη 7-0 από τη Σπάρτη
Καλαμάτα, Σπάρτη ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η ιστορική ομάδα της Καλαμάτας υποβιβάστηκε και μαθηματικά από τη Γ' Εθνική. Τη νέα σεζόν θα παίζει στο τοπικό μετά τη συντριβή της (7-0) από τη Σπάρτη, η οποία θέλει έναν βαθμό σε δύο ματς για να πανηγυρίσει την άνοδο στη Football League.

Κανένα έλεος δεν έδειξε στην Καλαμάτα η Σπάρτη. Τη συνέτριψε 7-0 και την έριξε και μαθηματικά στο τοπικό. Ό,τι και αν γίνει πια στα δύο προσεχή παιχνίδια, η "Μαύρη Θύελλα" δεν έχει σωτηρία. Αντίθετα, η Σπάρτη θέλει ακόμα ένα βαθμό και θα εξασφαλίσει την άνοδο στη Football League.

Έπεσε στο τοπικό η Καλαμάτα, συνετρίβη 7-0 από τη Σπάρτη
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τα τέρματα για την ομάδα της Λακωνίας σημείωσαν οι Κοιλιάρας (2), Αναστασάκος, Σιώπης, Ηλιόπουλος, Δημιολιός και Κρεββατάς. Η Καλαμάτα έχει 28 βαθμούς μετά από 24 αγώνες και έχασε το... τρένο της παραμονής.

Έπεσε στο τοπικό η Καλαμάτα, συνετρίβη 7-0 από τη Σπάρτη
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

ΑΕ ΣΠΑΡΤΗ: Κραβαρίτης, Σιώπης, Πανάγου, Γκαλίτσιος, Μπιταξής, Κοιλιάρας, Αναστασόπουλος, Οικονομόπουλος, Βιγιαφάφε (Δημολιός), Ηλιόπουλος (69' Σπηλιωτόπουλος), Αναστασάκος (65' Κρεββατάς).

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Σταυράκης, Κεμάλι, Κανταρτζής (69' Ρήγας), Μπαντούνας, Λιόλιος, Τσιμικλής, Γκίνο, Κολημήτρας (26' λ. τρ. Μανουσάκης), Καλαντζή, Τορεζάνι, Οττα (Ραχίμ).

Διαιτητές: Περράκης (Αθηνών), Δουλγεράκης (Ανατολικής Αττικής), Βασιλάκης (Αθηνών).

Έπεσε στο τοπικό η Καλαμάτα, συνετρίβη 7-0 από τη Σπάρτη
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Καλαμάτα, η ιστορία

Ο Ποδοσφαιρικός Σύλλογος «Καλαμάτα» ιδρύθηκε το 1967. Έχει συμμετάσχει επτά φορές στο πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής και είκοσι φορές στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής. Είναι η πιο δημοφιλής ποδοσφαιρική ομάδα της πόλης. Το 2012-13 αγωνίζεται στο Νότιο όμιλο της Football League 2. Η ποδοσφαιρική ομάδα "Καλαμάτα" ιδρύθηκε το 1967, έπειτα από αναγκαστική συγχώνευση που επέβαλε το δικτατορικό καθεστώς στα ποδοσφαιρικά σωματεία της πόλης Απόλλωνα και Όμιλο Καλαμάτας, επίσης προϊόν παλαιότερης συνένωσης των Πράσινων Πουλιών και του Ολυμπιακού. Όλα επανιδρύθηκαν αργότερα, για να μετέχουν έως σήμερα στις διοργανώσεις της τοπικής ΕΠΣ Μεσσηνίας. Αρχικά, ως έμβλημα του σωματείου επιβλήθηκε από τη δικτατορία ο μυθικός φοίνικας, τον οποίο η ομάδα κατάργησε το 1974.

Κατά τη δεκαετία του '70 υπήρξε η πρώτη χρυσή περίοδος του συλλόγου, επί προεδρίας του έμπορου Λυκούργου Γαϊτανάρου. Το 1972 και το 1974 κατέκτησε το πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής και αγωνίστηκε για δύο περιόδους στην Α΄ Εθνική. Τις διακρίσεις αυτές ακολούθησε μια μακροχρόνια περίοδος παρακμής, κατά την οποία ο σύλλογος υποβιβαζόταν συνεχώς, φθάνοντας ως την Α΄ τοπική κατηγορία της Μεσσηνίας. Στη συνέχεια άρχισε να ανεβαίνει σταδιακά τις κατηγορίες και το 1995 επανήλθε στην Α΄ Εθνική, επί προεδρίας του Σταύρου Παπαδόπουλου.

Μετά την αποχώρηση του Παπαδόπουλου πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της ομάδας ανέλαβε ο Γιώργος Γρηγορόπουλος το Φεβρουάριο του 2000 όταν η ομάδα έκανε και τη χρυσή πορεία στο δεύτερο μισό της σεζόν 1999-2000. Δεν κατάφερε να ανταποκριθεί οικονομικά στις υποχρεώσεις του συλλόγου με αποτέλεσμα το 2010 να υποβιβαστεί από τη Β΄ εθνική και την επόμενη σεζόν να μην καταφέρει να δηλώσει συμμετοχή ούτε στην Γ΄ Εθνική και η ΠΑΕ να διαλυθεί. Το καλοκαίρι του 2010 δεν υπέβαλε δήλωση συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής κατηγορίας στην Ένωση Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου και υποβιβάστηκε μετά από έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΕΠ στις 13-08-2010, στην Δ’ Εθνική. Τις τύχες του συλλόγου ανέλαβε η διοίκηση του ερασιτεχνικού σωματείου, δηλώνοντάς το στη Δ΄ Εθνική για τη σεζόν 2010-11 με προπονητή τον παλιό ποδοσφαιριστή Έλβιο Μάνα.

Πηγή: wikipedia

TAGS Γ' ΕΘΝΙΚΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ