FOOTBALL LEAGUE

"Χτύπημα" ανόδου με Κουτσιανικούλη η ΑΕΛ

"Χτύπημα" ανόδου με Κουτσιανικούλη η ΑΕΛ
ΑΕΛ, πανηγυρικό, action ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μια... ανάσα από την άνοδο στη Super league η ΑΕΛ, η οποία δυσκολεύτηκε, αλλά νίκησε 1-0 τον Πανσερραϊκό με γκολ του Κουτσιανικούλη στο 68'. Η αδιάφορη Λαμία νίκησε 1-0 τη Ζάκυνθο που "καιγόταν" για θετικό αποτέλεσμα. (VIDEO).

Πολύ κοντά στη μαθηματική εξασφάλιση της ανόδου βρίσκεται η ΑΕΛ, ύστερα από 31 αγώνες στη Football League. Η ομάδα του κάμπου επικράτησε 1-0 στο AEL FC Arena του Πανσερραϊκού και μόνο με... αυτοκτονία θα χάσει τον προβιβασμό. Αν τα Τρίκαλα χάσουν στο Αίγιο από τον Παναιγιάλειο την Κυριακή (8/5), οι "βυσσινί" θα εξασφαλίσουν και μαθηματικά την άνοδο. Αυτό διότι έχουν φτάσει τους 69 βαθμούς, ενώ ο ΑΟΤ θα μείνει στους 59 και θα μένουν τρία ματς.

Η ομάδα του Σάκη Τσιώλη κλήθηκε να αντιμετωπίσει τον σκληροτράχηλο Πανσερραϊκό, ο οποίος ήταν αδιάφορος βαθμολογικά, αλλά που στο γήπεδο κάθε άλλο παρά αδιάφορος εμφανίστηκε. Στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι πίεσαν τα "λιοντάρια" και σπατάλησαν αρκετές σημαντικές ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ. Ο Μαρουκάκης στο 31' είχε σουτ στο δοκάρι, ενώ ακολούθησαν και άλλα σουτ από τον ίδιο (36', 41', 43') τα οποία δεν βρήκαν στόχο.

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΛ συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, με τον Πανσερραϊκό να αμύνεται, αλλά να μην κλείνεται όλος πίσω για να κρατήσει το μηδέν. Όποτε του δινόταν η ευκαιρία έφευγε στην αντεπίθεση, μήπως και μπορέσει να αιφνιδιάσει τους "βυσσινί" και ανοίξει το σκορ. Η αλλαγή του Κουτσιανικούλη αποδείχθηκε "χρυσή" για τον Καρδιτσιώτη τεχνικό. Ο ταχύτατος μεσοεπιθετικός στο 68' μπήκε στην περιοχή του Μέλκα, ντρίμπλαρε τον Βοσκόπουλο και με εξαιρετικό σουτ έκανε το 1-0.

Είναι αξιοσημείωτο πως αυτό ήταν το πρώτο εφετινό τέρμα του 28χρονου ποδοσφαιριστή, αν και ιδιαιτέρως σημαντικό. Στο 89' ο Καψάλης ανέτρεψε τον Ροβίθη, ο Κουλούδης (Λέσβου) υπέδειξε πέναλτι και παράλληλα έδωσε κόκκινη κάρτα στον παίκτη της σερραϊκής ομάδας. Ο Λαμπρόπουλος που ανέλαβε την εκτέλεση, ωστόσο, είδε τον Μέλκα να πέφτει στην αριστερή γωνία και να αποκρούει. Τελικά το 1-0 έμεινε μέχρι τέλους. Μια νίκη θέλει στα τρία προσεχή ματς η ΑΕΛ (Ζάκυνθος εκτός έδρας, εντός με ΑΟΧ, εκτός με Αχαρναϊκό) και "κλειδώνει" άνοδο, εκτός και αν χάσουν τα Τρίκαλα την Κυριακή (8/5) στο Αίγιο.

Πατήστε εδώ και θυμηθείτε τη λεπτό προς λεπτό εξέλιξη της αναμέτρησης

"Χτύπημα" ανόδου με Κουτσιανικούλη η ΑΕΛ

Τα στατιστικά στο ημίχρονο

"Χτύπημα" ανόδου με Κουτσιανικούλη η ΑΕΛ

Τα συνολικά στατιστικά

ΑΕΛ (Σ. Τσιώλης): Ξενοδόχοβ, Βέρτζος, Μονιάκης, Γιοβάνοβιτς, Κομεσίδης, Ροβίθης, Λαμπρόπουλος, Μπανούσης (46' Μασούρας), Βαρέλα (46' Κουτσιανικούλης), Μαρουκάκης, Καπός (66' Πάτο).

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Ν. Κάκογλου): Μέλκας, Βοσκόπουλος, Παπατζίκος, Καρράς, Καψάλης, Σιάκκας (69' Ρούτσης), Τσιμίκας, Τριανταφυλλάκος, Μπαρέττας, Δωματάς (81' Ανδρέου), Γιάντσης (73' Ντα Κόστα)

Διαιτητής: Κουλούδης (Λέσβου)

Βοηθοί: Νικολαΐδης (Μακεδονίας), Κελάζογλου (Χαλκιδικής)

ΛΑΜΙΑ - ΖΑΚΥΝΘΟΣ 1-0

Εδώ και καιρό η Λαμία έχει εξασφαλίσει την παραμονή στη Football League, αλλά στόχο για άνοδο δεν έχει μετά τα αποτελέσματά τον τελευταίο καιρό. Η Ζάκυνθος, από την άλλη, "καιγόταν" για βαθμό ή βαθμούς, καθώς "παλεύει" να μείνει στην κατηγορία. Η ομάδα της Φθιώτιδας, ωστόσο, δεν χαρίστηκε στους νησιώτες, τους οποίους νίκησε 1-0, χάρη σε γκολ του Νατσιόπουλου στο 22', στο πλαίσιο της 31ης αγωνιστικής της Football League.

Ο ποδοσφαιριστής της Λαμίας με σουτ έξω από την περιοχή νίκησε τον Παπαδόπουλο και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του. Λίγο πριν από το τέλος του πρώτου μέρους οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να είχαν κάνει το 2-0, αλλά ο Τσιάμης έδιωξε τη μπάλα πάνω στη γραμμή σε σουτ του Καραλή.

Οι Επτανήσιοι έφτασαν μια... ανάσα από την ισοφάριση στο 62', δίχως να τα καταφέρουν. Ο Ορφανίδης από κόντρες κέρδισε τη μπάλα, αλλά το σουτ που έκανε δεν βρήκε στόχο. Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι σε σχέση με το πρώτο, αλλά η εστία του Πίτκα κρατήθηκε απαραβίαστη μέχρι το 90'. Τα επόμενα ματς της Ζακύνθου με ΑΕΛ (εντός έδρας) και Παναιγιάλειο (εκτός) θα είναι καθοριστικά για την υπόθεση - σωτηρία, ειδικά μετά τη νίκη του Πανελευσινιακού επί του Αγροτικού Αστέρα.

ΛΑΜΙΑ (Δημήτρης Σπανός): Πίτκας, Ζουλιώτης, Παπαργυρίου (68' Κοτσώνης), Γιαλούσης, Ντάσιος, Μπουλούλης, Τζόκιτς, Σιατραβάνης, Νατσιόπουλος, Καραλής (58' Παπαευθυμίου), Πίντο (88' Σιλιγαρδάκης).

ΖΑΚΥΝΘΟΣ (Βάνια Ραντίνοβιτς): Παπαδόπουλος, Ορφανίδης, Πεχλιβανόπουλος (81' Αντωνίου), Κυριακίδης, Τσιάμης, Καμπούρης (46' Κρολ), Αποστόλου, Ζέλιος (73' Κάρδαρης), Ζαϊρί, Κουρέλλας, Σταματής

Διαιτητής: Συμεωνίδης (Πιερίας)

Βοηθοί: Παπαδημητρίου, Αναστασίου (Λάρισας)

Τα αποτελέσματα της 31ης αγωνιστικής

Παρασκευή 6 Μαΐου

Πανελευσινιακός - Αγροτικός Αστέρας 1-0 (20' Πλαβούκος)

Σάββατο 7 Μαΐου

Λαμία - Ζάκυνθος 1-0 (22' Νατσιόπουλος)

ΑΕΛ - Πανσερραϊκός 1-0 (68' Κουτσιανικούλης)

Κυριακή 8 Μαΐου

Καλλιθέα - Κισσαμικός (16:00, Δημ. Καλλιθέας «Γρ. Λαμπράκης»)

Παναιγιάλειος - ΑΟ Τρίκαλα (16:00, Δημ. Στάδιο Αιγίου)

Δευτέρα 9 Μαΐου

Αχαρναϊκός - ΑΟ Χανιά (16:00, Δημ. Αχαρνών)

Κέρκυρα - Απόλλων Σμύρνης (18:00, ΕΑΚ Κέρκυρας)

Πατήστε εδώ και δείτε αναλυτικές βαθμολογίες σε Ελλάδα και όχι μόνο.

H βαθμολογία:

1. ΑΕΛ 69

2. Κέρκυρα 66

...................................................

3. Απόλλων Σμύρνης 60

4. Τρίκαλα 59

5. Λαμία 51

6. Κισσαμικός 48

7. Καλλιθέα 43

8. Αχαρναϊκός 41

9. Παναιγιάλειος 37

10. Πανσερραϊκός 37

11. Αναγέννηση Καρδίτσας 36

12. Χανιά 35

13. Αγροτικός 34

14. Ζάκυνθος 31

...................................................

15. Πανελευσινιακός 28

16. Παναχαϊκή 25

17. Ολυμπιακός Βόλου 10

18. Εργοτέλης 7

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo Credits: Action Images

TAGS FOOTBALL LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ