FOOTBALL LEAGUE

Χανιά - ΑΕΚ 0-2

Χανιά - ΑΕΚ 0-2
INTIME SPORTS

Η ΑΕΚ με τα γκολ των Μάνταλου και Κολοβέτσιου, κέρδισε εκτός έδρας με 2-0 τα Χανιά και έφτασε τις τρεις νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις, στη Football League. (video)

Μπορεί η ΑΕΚ να έβρισκε συνεχώς αδιέξοδα επί 76 λεπτά, αλλά η έμπνευση του Μάνταλου σε εκείνο το λεπτό και η κεφαλιά του Κολοβέτσιου δέκα λεπτά αργότερα αρκούσαν προκειμένου να πάρει τη νίκη με 2-0 επί των Χανίων και να φύγει με τους τρεις βαθμούς από την Κρήτη, συνεχίζοντας τη νικηφόρα πορεία της στο πρωτάθλημα.

Απόλυτος πρωταγωνιστής της "Ένωσης" ο Πέτρος Μάνταλος, καθώς έβαλε το γκολ με το οποίο άνοιξε το σκορ η ομάδα του, ενώ από δική του εκτέλεση φάουλ προήλθε και το δεύτερο που σημείωσε ο Κολοβέτσιος.

Πάνω από όλα έδειξε ότι είναι αυτός που δεν θα διστάσει να πάρει την μπάλα στα πόδια του, όταν αυτή καίει, προκειμένου να βγάλει την ομάδα από τη δύσκολη θέση.

Υποτονικά και μουδιασμένα

Με την αναμέτρηση να ξεκινά με υποτονικό ρυθμό, ΑΕΚ και Χανιά προσπάθησαν να απειλήσουν κυρίως μέσα από τις στημένες φάσεις, ειδικά στα πρώτα λεπτά της.

Σε μία από αυτές, μόλις στο έκτο λεπτό ο Μπαρμπόζα θα εκτελέσει το κόρνερ από τα δεξιά, η μπάλα με τη βοήθεια του ανέμου θα πάρει αρκετό φάλτσο και θα περάσει έξω, προκαλώντας ανησυχία στον Ρίζο.

Χανιά - ΑΕΚ 0-2
INTIME SPORTS

Με την πίεση εκ μέρους της "Ένωσης" να συνεχίζεται σε ήπιο ρυθμό με τις προωθήσεις των Πεταυράκη και Μπακάκη, έπρεπε να έρθει το 27ο λεπτό για να κάνει αισθητή την επιθετική της παρουσία η γηπεδούχος ομάδα, όταν μετά από κάθετη πάσα του Κρητικού, ο Καμινιώτης θα βρεθεί σε καλή θέση, αλλά θα τον προλάβει ο Κολοβέτσιος, που απομάκρυνε τον κίνδυνο.

Υπό τα βλέμματα των Δημήτρη Μελισσανίδη και Ντούσαν Μπάγεβιτς, η ΑΕΚ θα φτάσει στη μεγαλύτερη ευκαιρία της για το πρώτο ημίχρονο, μετά από τη συμπλήρωση μισής ώρας αναμέτρησης, όταν μετά από ασυνεννοησία μεταξύ του Ρίζου και του Γκότοβο, ο Πλατέλλας θα μπει στη φάση, αλλά δε θα καταφέρει να ευστοχήσει.

Χανιά - ΑΕΚ 0-2
INTIME SPORTS

Πολλά φάουλ, αργός ρυθμός

Ο Μάνταλος θα αναλάβει δράση μετά το πρώτο μισάωρο που ήταν αδρανής, και μαζί του θα ανέβει όλη η ΑΕΚ, αλλά οι συχνές διακοπές στο παιχνίδι, είχαν ως αποτέλεσμα να ανακόπτεται και ο ρυθμός.

Τα λάθη, συνεχόμενα και εκατέρωθεν, έπαιξαν... μπάλα στο τελευταίο μέρος του πρώτου ημιχρόνου με αποτέλεσμα οι όποιες προσπάθειες γηπεδούχων και φιλοξενούμενων να παραμείνουν ημιτελείς.

Χανιά - ΑΕΚ 0-2
INTIME SPORTS

Αλλαγή συστήματος και... αδιέξοδα

Με τους δύο προπονητές να μην προβαίνουν σε κάποια αλλαγή με τη έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, η ΑΕΚ θα ζητήσει δικαιολογημένα πέναλτι, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου, ο Παπατζίκος κράτησε παρατεταμένα τον Κολοβέτσιο.

Με τον Μάνταλο και τον Μπαρμπόζα να είναι εγκλωβισμένοι από τη διπλή αμυντική γραμμή της κρητικής ομάδας και να μην μπορούν να ξεδιπλώσουν τις δημιουργικές του δεξιότητες, οι κιτρινόμαυροι προσπαθούσαν να βρουν διεξόδους, αλλά μάταια.

Χανιά - ΑΕΚ 0-2
INTIME SPORTS

Αυτό προκάλεσε εκνευρισμό στους φιλοξενουμένους και έδωσε την ευκαιρία στους γηπεδούχους να κερδίσουν κάποια φάουλ, κατά βάση όχι και τόσο χρήσιμα, στο χώρο τις μεσαίας γραμμής, αλλά και κίτρινες κάρτες, όπως αυτή του Γεωργέα σε μαρκάρισμα στον Πάγκαλο, η οποία ήταν ομολογουμένως αυστηρή.

Στο 66' τα Χανιά θα φτάσουν στη σημαντικότερη ευκαιρία τους, όταν ο Πάγκαλος θα κάνει μία σέντρα από τα αριστερά παράλληλα, κανείς αμυντικός των φιλοξενούμενων δε θα διώξει, και η εμπειρία του Γεωργέα που θα ενοχλήσει τον επιθετικό των γηπεδούχων, θα αποβεί καθοριστική για να μην παραβιαστεί η εστία του Ανέστη.

Χανιά - ΑΕΚ 0-2
INTIME SPORTS

Στο 70' ο Μάνταλος θα δοκιμάσει το πόδι του, αλλά ο Ρίζος θα βρεθεί σε πλήρη ετοιμότητα, με αποτέλεσμα να μπλοκάρει, ακόμη και αν χρειάστηκε δεύτερη προσπάθεια για να το κάνει, προ του επερχόμενου Πλατέλλα, που περίμενε να πάρει το ριμπάουντ.

Η έμπνευση (δις) του Μάνταλου

Και όταν κανένας δεν μπορούσε να λύσει το γόρδιο δεσμό των Χανίων, ανέλαβε να το κάνει ο Μάνταλος. Ο διεθνής μέσος θα εκτελέσει απευθείας φάουλ από τα αριστερά με μαθηματική ακρίβεια και σκοράρει με ένα γκολ, πανέμορφο, προϊόν άριστου συνδυασμού σύλληψης και εκτέλεσης.

Χανιά - ΑΕΚ 0-2
INTIME SPORTS

Απαλλαγμένοι από το άγχος της προτέρας κατάστασης, οι ποδοσφαιριστές του "Δικεφάλου", κυκλοφόρησαν καλύτερα την μπάλα, μπροστά στους γηπεδούχους που περιορίστηκαν σε ένα παθητικό αμυντικό ρόλο, εμφανώς επηρεασμένοι από γκολ που δέχτηκαν.

Επισφράγιση των ανωτέρω, το δεύτερο γκολ της "Ένωσης" μετά από εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου και γκολ του Κολοβέτσιου που νίκησε με κεφαλιά τον Ρίζο, στο 86'.

Η ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: Περιβολίων

ΧΑΝΙΑ: Ρίζος, Παπατζίκος, Εσόνο, Μανωλάς, Γκότοβος, Σιλιγαρδάκης, Γκούμας (80' Καραγιάννης), Καμινιώτης, Γουέλκαμ, Κρητικός (52' Καραλής), Πάγκαλος.

ΑΕΚ: Ανέστης, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Πεταυράκης (63' Ζόριτς), Κορδέρο, Γεωργέας, Πλατέλλας (87' Ντακόλ), Μάνταλος, Μπαρμπόζα (90' Ρόβας), Αραβίδης.

ΓΚΟΛ: 76' Μάνταλος, 86' Κολοβέτσιος

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής

1ος όμιλος

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου

ΑΟ Χανιά – ΑΕΚ 0-2 (76' Μάνταλος, 86' Κολοβέτσιος)

Σάββατο 25 Οκτωβρίου

Ηρακλής Ψαχνών – Άλιμος (17:00, Δημ. Στάδιο Ψαχνών)

Επισκοπή – Παναχαϊκή (16:00, Δημ. Επισκοπής)

Φωστήρας – Αχαρναϊκός (16:00, Δημ. «Σπ. Γιαλαμπίδης»)

Κυριακή 26 Οκτωβρίου

Απόλλων Σμύρνης – Πανηλειακός (15:00, Γήπ. «Γ. Καμάρας»)

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου

Παναιγιάλειος – Καλλιθέα (16:00 OTE TV, Δημ. Στάδιο Αιγίου)

Ρεπό: Ερμιονίδα

2ος όμιλος

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου

Ολυμπιακός Βόλου – Απόλλων 1926 (7' Κούτσι, 57' Μακρυδημήτρης, 59' Μπιτάνγκ- 27' Ευσταθίου, 56' Τσούτσης)

Σάββατο 25 Οκτωβρίου

Εθνικός Σερρών – Φωκικός (16:00, Δημ. Στάδιο Σερρών)

Ζάκυνθος – Αιγινιακός (16:00, Δημ. Στάδιο Ζακύνθου)

Τύρναβος – Ηρακλής (16:00, Αλκαζάρ)

Κυριακή 26 Οκτωβρίου

Πιερικός – Αγροτικός Αστέρας (15:00, Α' ΔΑΚ Κατερίνης)

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου

Λαμία – ΑΕΛ (18:00 OTE TV, ΔΑΚ Λαμίας)

Ρεπό: Αναγ. Καρδίτσας

Η βαθμολογία

Νότιος όμιλος

1. ΑΕΚ 9

2. Ερμιονίδα 4

3. ΑΟΧ 4

4. Απόλλων Σμύρνης 3

5. Παναχαϊκή 3

6. Ηρακλής Ψαχνών 3

7. Παναιγιάλειος 3

8. Άλιμος 2

9. Αχαρναϊκός 1

10. Πανηλειακός 1

11. Επισκοπή 1

12. Φωστήρας 1

13. Καλλιθέα 1

Βόρειος όμιλος

1. ΑΕΛ 6

2. Ζάκυνθος 6

3. Ηρακλής 6

4. Λαμία 4

5. Αιγινιακός 4

6. Ολυμπιακός Βόλου 3

7. Αν. Καρδίτσας 1

8. Απόλλων 1926 1

9. Πιερικός 1

10. Τύρναβος 1

11. Φωκικός 1

12. Εθνικός Σερρών 1

13. Αγροτικός Αστέρας 0

TAGS FOOTBALL LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ