FOOTBALL LEAGUE

Τρίκαλα - Λαμία... με άρωμα γυναίκας

Τρίκαλα - Λαμία... με άρωμα γυναίκας

Τα Τρίκαλα μετά την ισοπαλία της Λάρισας στην Καρδίτσα κόντρα στην Αναγέννηση έχει την ευκαιρία με νίκη επί της Λαμίας να σκαρφαλώσει στην κορυφή της βαθμολογίας της Football League μετά την 12η αγωνιστική. Πως όμως βλέπουν το ντέρμπι οι υπεύθυνες Τύπου των δύο αντιπάλων Μαρία Μαστορέλη και Μαρία Παλιαλέξη; Το Sport24.gr τις εντόπισε.

Η 12η αγωνιστική της Foortball League ολοκληρώνεται στα Τρίκαλα όπου η τοπική ομάδα θα υποδεχθεί τη Λαμία και με νίκη της θα σκαρφαλώσει στην κορυφή της Football League για πρώτη φορά από το ξεκίνημα της της κούρσας. Σε ένα παιχνίδι όπου οι δύο ομάδες έχουνε στη θέση του υπευθύνου Τύπου μία γυναίκα. Τις Μαρία Μαστορέλη και Μαρία Παλιαλέξη που μίλησαν στο Sport24.gr για το πως το βλέπουν και όχι μόνο.

Τα Τρίκαλα ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους με τον Κώστα Παναγόπουλο να μην υπολογίζει στους Σικαλιά, Χαροντάκη και Γκονζάλες (σ.σ. είναι τιμωρημένος μετά την αποβολή του στο τελευταίο παιχνίδι στο Μενίδι κόντρα στον Αχαρναϊκό) και να θέλει η ομάδα του να διαφυλάξει την έδρα της και συνάμα να την αξιοποιήσει στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι της για το 2015. Αυτό με τη Λαμία όπου η νίκη θα ισοδυναμεί με σκαρφάλωμα στην κορυφή και στο +1 από την Λάρισα μετά την ισοπαλία της στην Καρδίτσα το απόγευμα της Παρασκευής με το 1-1 κόντρα στην Αναγέννηση. Μάλιστα οι δυο τους έχουνε ραντεβού την επόμενη Κυριακή (20/12) στο AEL FC Arena στο ντέρμπι της 13 της αγωνιστικής.

Κι όσο για τη φιλοξενούμενη Λαμία; Η ομάδα του Γιώργου Βαζάκα ολοκλήρωσε την προετοιμασία της και μετέβη στα Τρίκαλα με αρκετούς απόντες. Πιο σημαντική αυτή του ανέτοιμου Πορτογάλου μέσου Σερζίνιο καθώς προέρχεται από τραυματισμό και κρίθηκε ανέτοιμο αν και ο τεχνικός του τον περίμενε μέχρι την τελευταία στιγμή. Ακόμη εκτός αποστολής έμειναν οι: Πανέτσος, Καλαϊτζίδης, Νασιακόπουλος, Μόσχος, Αντωνόπουλος, Μπουλούλης, Τριανταφυλλάκος και Τσιλούλης.

Κι αν τα Τρίκαλα φλερτάρουν με την κορυφή της Football League θέλοντας να τριτώσουν τις συνεχόμενες νίκες τους και η Λαμία να κάνει το 2 στα 2 μετά τη νίκη της με 2-1 επί της Αναγέννησης Καρδίτσας στις καθυστερήσεις οι δύο αντίπαλοι έχουνε ως κοινό τους στοιχείο πριν από τη σέντρα την παρουσία μία γυναίκας στη θέση της υπεύθυνης Τύπου. Η γηπεδούχος ομάδα την Μαρία Γιώτα Μαστορέλη και η φιλοξενούμενος την Μαρία Παλιαλέξη. Το Sport24.gr τις εντόπισε και ζήτησε τη δική τους άποψη για το σημερινό ραντεβού στο γήπεδο των Τρικάλων.

Τρίκαλα - Λαμία... με άρωμα γυναίκας
Μαστορέλη KIDONAS GEORGE

Μαστορέλη: Από τον Πύργο στα Τρίκαλα

Η υπεύθυνη Τύπου των Τρικάλων Μαρία Μαστορέλη που κατάγεται από τον Πύργο ανηφόρισε το καλοκαίρι από την Ελευσίνα για τα Τρίκαλα όταν υπήρξε η αλλαγή σελίδας στην ομάδα με το που ανέλαβε τις τύχες της ο Χρήστος Γιαλιάς. Δεν είναι όμως η πρώτη της ομάδας. Κι όπως θυμάται: "Η πρώτη μου ομάδα ήταν η Δόξα Βύρωνα όπου παρέμεινα για τρία χρόνια. Από το 2012 μέχρι το 2015 με πρόεδρο της ομάδας τον Γιώργο Τζαβέλα. Σε ένα διάστημα όπου η ομάδα είχε πανηγυρίσει την άνοδό της από την Α΄ της ΕΠΣ Αθηνών στη Γ΄ Εθνική". Πως όμως βρέθηκε στην ομάδα των Τρικάλων; "Το καλοκαίρι ξεκίνησα συνεργασία με την ομάδα του Πανελευσινιακού και όταν ο πρόεδρος Χρήστος Γιαλιάς αποφάσισε να πάρει τις τύχες των Τρικάλων μου είπε να τον ακολουθήσω και το έκανα χωρίς δεύτερη σκέψη".

Μία κοπέλα πως όμως βρίσκεται στον χώρο του ποδοσφαίρου και στη θέση του υπεύθυνου Τύπου μίας ΠΑΕ; "Από μικρή ο μπαμπάς μου με πήγαινε στο γήπεδο και παρακολουθούσαμε τα παιχνίδια του Πανηλειακού. Της ομάδας της πόλης μου του Πύργου. Αν και βρίσκομαι στο χώρο του ποδοσφαίρου μου αρέσουν το μπάσκετ και ο στίβος και αποφάσισα να ασχοληθώ με τη δημοσιογραφία. Οι δουλειές που βρήκα στα πρώτα μου βήματα ήταν σε αθλητικά μέσα, κόλλησα με το αθλητικό ρεπορτάζ και το έχω αγαπήσει".

Το άγχος της πρώτης προπόνησης

Βρισκόμενη στην ομάδα των Τρικάλων και στη συγκεκριμένη θέση αποτελεί μία γυναίκα σε μία ανδροκρατούμενη κοινωνία. Κάτι που η Μαστορέλη το αισθάνθηκε στην πρώτη φετινή προπόνηση των Τρικάλων και δεν το κρύβει. "Είχα αισθανθεί άβολα στην πρώτη προπόνηση της ομάδας. Με τον καιρό όμως γνώρισα το τεχνικό τιμ, τους ποδοσφαιριστές και τους ανθρώπους της ομάδας οι οποίοι με σέβονται όπως τους σέβομαι και εγώ και είμαστε μια δεμένη οικογένεια", για να διευκρινίσει σε εκείνο το σημείο. "Στους αγώνες και στις προπονήσεις πηγαίνω για να κάνω την δουλειά μου, μου αρέσει το ποδόσφαιρο και έχω επαγγελματικές σχέσεις με όσους ασχολούνται με την ομάδα και γενικότερα με τον χώρο του ποδοσφαίρου".

Τρίκαλα - Λαμία... με άρωμα γυναίκας
Κουσκουνάς INTIME SPORTS

2-1 με Κουσκουνά και ζήλια για τη Σακίρα

Πως όμως βλέπει η Μαστορέλη το σημερινό ντέρμπι με τη Λαμία; "Θεωρώ πως θα κερδίσουμε με σκορ 2-1". Μάλιστα δεν δίστασε να προβλέψει και τους σκόρερ των δύο γκολ της ομάδας του ΑΟΤ. "Το ένα γκολ μας θα το βάλει ο Κουσκουνάς και το άλλο ο Γκμπαλέ ή ο Στεφάνοβιτς". Στόχος της ομάδας των Τρικάλων δε για την ίδια είναι: "Να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και να διεκδικήσουμε μέχρι τέλους την άνοδό μας στη Super League. Αυτό επιθυμεί και ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Γιαλιάς με τον οποίο έχω και εγώ όπως και όλη η ομάδα, άψογη συνεργασία". Σε ερώτηση που αφορούσε ποιοι είναι οι αγαπημένοι της ποδοσφαιριστές η απάντηση ήταν η εξής: "Έχω αδυναμία στους Πικέ και Ράμος", για να εξηγήσει: "Στην περίπτωση του Πικέ δεν το κρύβω ότι ζηλεύω τη Σακίρα επειδή τον έχει (σ.σ. χαμόγελα) ενώ τον Ράμος τον θεωρώ τυπάρα".

Τρίκαλα - Λαμία... με άρωμα γυναίκας
Παλιαλέξη

Παλιαλέξη: Μεγάλωσε δίπλα στο γήπεδο

Στην πλευρά της φιλοξενούμενης Λαμίας η Μαρία Παλιαλέξη κατάγεται από την πρωτεύουσα της Φθιώτιδας και διανύει την πέμπτη της αγωνιστική περίοδο στην ομάδα του Πανουργιά Παπαϊωάννου του οποίου αποτελεί επιλογή. Κάτι που σημαίνει ότι στο διάστημα της παρουσίας της έχει γευτεί τις ανόδους της ομάδας μέχρι τη Football League. Κι όσο για τη δική της εμπλοκή με τα κοινά; "Είναι η πέμπτη μου χρονιά που βρίσκομαι στην ομάδα της Λαμίας με την ομάδα της πόλης μου να την παρακολουθούσα από μικρή". Κι όχι άδικα όπως φαίνεται από την αμέσως επόμενη τοποθέτησή της. "Το πατρικό μου εξάλλου είναι δίπλα στο γήπεδο της πόλης και όποτε πήγαινα για να παρακολουθήσω παιχνίδι της ομάδας για το πρωτάθλημα της Δ΄ ή της Γ΄ Εθνικής το γήπεδο οι κερκίδες ήταν γεμάτες". Για να θυμηθεί: "Η πρώτη φορά μάλιστα που πήγα στο γήπεδο ήταν σε ηλικία 14 χρονών. Στην πορεία τραβούσα φωτογραφίες όπως μου αρέσει και είναι η τρέλα μου και μου ζήτησαν να δουλέψω για την ομάδα στο πόστο που είμαι σήμερα. Της υπεύθυνης Τύπου", ενώ για το ότι ειδικά τη φετινή χρονιά ότι η ομάδα δεν έχει νιώσει την ανάλογη αγκαλιά από τους φιλάθλους της δήλωσε: "Οι φίλαθλοί μας έχουνε στεναχωρηθεί από την περσινή πορεία".

Από το τοπικό στη Football League

Πως όμως έχει ζήσει αυτή την πενταετή παρουσία της στην ομάδα της Λαμίας; "Έχω ζήσει την ομάδα από την παρουσία της στο Α΄ τοπικό. Στην Α΄ κατηγορία της ΕΠΣ Φθιώτιδας όπου η Λαμία είχε αγωνιστεί με όλα τα χωριά της περιοχής. Ακόμη και την αλλαγή του ΑΦΜ της με τη συγχώνευση που είχε γίνει με τον Αγρότη Λιανοκλαδίου την οποία την έζησα με όλες τις διαδικασίες της. Ακολούθως η ομάδα πανηγύρισε την άνοδό της στη Δ΄ και στη Γ΄ Εθνική όπως και στη Football League όπου την περσινή χρονιά στην επιστροφή της λίγο έλειψε να βρεθεί και στα πλέι οφ. Εκεί όπου θεωρώ ότι αξίζαμε να βρεθούμε. Για να δούμε όμως τι θα γίνει αφού τα πράγματα είναι διαφορετικά με το μπάτζετ να έχει μειωθεί όπως αποφάσισε το καλοκαίρι ο πρόεδρος (σ.σ. Πανουργιάς Παπαϊωάννου). Στο διάστημα της παρουσίας μου εκτός του κ. Παπαϊωάννου που έχει βοηθήσει οικονομικά και με το παραπάνω την ομάδα αν τον ακολουθούσαν κι άλλοι σύμφωνα με τις δυνατότητές τους η ομάδα θα ήταν ακόμη πιο δυνατή".

Τρίκαλα - Λαμία... με άρωμα γυναίκας
Πίντο INTIME SPORTS

Διπλό με 0-1 και σκόρερ ο Πίντο

Κι όσο για τη δική της εμπλοκή; "Η πρόταση που μου έγινε για να εργαστώ για την ομάδα της πόλης μου αποτέλεσε και χαρά μου και τιμή μου", ενώ όπως παραδέχεται δεν αισθάνεται άβολα βρισκόμενη καθημερινά σε μια ανδροκρατούμενη κοινωνία. "Δεν αισθάνομαι άβολα και νιώθω ότι με σέβονται. Σεβασμό που έχω κερδίσει μέσα από την καθημερινή δουλειά μου. Δεν είχα ποτέ θέμα όλα αυτά τα πέντε χρόνια κάτι στο οποίο βοήθησε και το γεγονός ότι στο επάγγελμά μου είμαι καθηγήτρια. Η αλήθεια είναι ότι μου αρέσει που είμαι στον χώρο του ποδοσφαίρου που μου άρεζε από μικρή".

Τέλος για το σημερινό παιχνίδι στα Τρίκαλα δήλωσε: "Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι στην έδρα μίας ομάδας που βρίσκεται πιο ψηλά από εμάς στη βαθμολογία μέχρι στιγμής. Παρόλα αυτά πιστεύω στην ομάδα μας και ότι θα καταφέρουμε να φύγουμε με τη νίκη με 0-1 με σκόρερ τον Πίντο". Κι όσο για τη φετινή πορεία της ομάδας της Λαμίας υπό τις οδηγίες του Γιώργου Βαζάκα, μετά την πρεμιέρα του πρωταθλήματος όπου διαδέχθηκε τον Σούλη Παπαδόπουλο, είπε: "Μπορεί την περσινή χρονιά η ομάδα να μη μπήκε στα πλέι οφ στο κυνήγι της ανόδου στη Super League αλλά πιστεύω ότι και φέτος θα παλέψει μέχρι τέλους να φθάσει όσο πιο ψηλά γίνεται και γιατί όχι να μη διεκδικήσει την άνοδό της".

TAGS FOOTBALL LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ