FOOTBALL LEAGUE

Το πρόγραμμα των "μονομάχων" της Football League

Το πρόγραμμα των "μονομάχων" της Football League

Οκτώ "στροφές" μένουν για το φινάλε της Football League με ΑΕΛ, Κέρκυρα κι Απόλλωνα Σμύρνης να διεκδικούν τα δύο εισιτήρια που οδηγούν στη SuperLeague, αν και η ενδεχόμενη τιμωρία της "Ελαφράς Ταξιαρχίας" την καθιστά αουτσάιντερ.

Στην τελική του ευθεία μπαίνει το πρωτάθλημα της Football League με τη μάχη να κορυφώνεται και τρεις ομάδες να διεκδικούν τα δύο εισιτήρια ανόδου. Το Sport24.gr σας παρουσιάζει το πρόγραμμα των τριών "μονομάχων" της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας. Η ΑΕΛ έχει 8 ματς ακόμη, την ώρα που η Κέρκυρα έχει 6 ματς και ο Απόλλων Σμύρνης, 8 ματς.

Ερωτηματικό η Παναχαϊκή, της οποίας έχουν αναβληθεί τα τρία προηγούμενα ματς (με Χανιά, Αχαρναϊκό και Λαμία). Την ομάδα της Πάτρας είναι προγραμματισμένο να αντιμετωπίσουν στη συνέχεια οι ΑΕΛ - την επόμενη αγωνιστική μάλιστα - και Απόλλων Σμύρνης. Κοινός παρονομαστής; Και οι τρεις παίζουν την τελευταία αγωνιστική, εκτός έδρας. Δείτε αναλυτικά:

Αρχικά όσον αφορά στις μεταξύ τους μονομαχίες, εκεί άλλωστε όπου αναμένεται να κριθούν πολλά, Κέρκυρα και ΑΕΛ αναμετρώνται στο νησί των Φαιάκων για την 29η αγωνιστική, ενώ Κέρκυρα και Απόλλων Σμύρνης για την 31η αγωνιστική. Αυτό σημαίνει ότι η Κέρκυρα έχει εντός έδρας τις δύο αναμετρήσεις, με τους άμεσους αντιπάλους της.

Όσον αφορά στα ματς που απομένουν, ΑΕΛ κι Απόλλων έχουν ουσιαστικά 8 εναπομείνασες αναμετρήσεις, το σύνολό των δηλαδή, την ώρα που η Κέρκυρα έχει δύο λιγότερες (6). Κι αυτό λόγω των ματς με Εργοτέλη και τον Ολυμπιακό Βόλου, ομάδες που έχουν αποχωρήσει από τη Football League. Το πιο δύσκολο - θεωρητικά - ματς που έχει η πρωτοπόρος ΑΕΛ, είναι στην Κέρκυρα με την τοπική ομάδα. Από τα υπόλοιπα ματς, ξεχωρίζει το "θεσσαλικό" ντέρμπι με τα Τρίκαλα. Τελευταίο ματς στο Μενίδι, με Αχαρναϊκό.

Πάμε τώρα, στη δεύτερη Κέρκυρα, έχει ουσιαστικά 6 εναπομείναντα ματς, καθώς δεν θα παίξει με Εργοτέλη και Ολυμπιακό Βόλου, ομάδες που έχουν αποχωρήσει από το πρωτάθλημα. Στις λοιπές αναμετρήσεις των Φαιάκων, ξεχωρίζουν οι δύσκολες έξοδοι σε Χανιά και Λαμία. Με τη δεύτερη, μάλιστα, αναμετράται την επόμενη αγωνιστική στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας. Τελευταίο ματς, στον Εύοσμο, με Αγροτικό Αστέρα.

Στον Απόλλωνα Σμύρνης, τώρα, που έχει ακόμη 8 ματς ουσιαστικά, καθώς όπως και η ΑΕΛ έχει "βγάλει" τα δύο ρεπό. Πιο δύσκολο ματς, το εκτός έδρας με την Κέρκυρα. Από τα εκτός, ξεχωρίζουν αυτά με Κισσαμικό και Καλλιθέα, αλλά και το τελευταίο στις Σέρρες με τον τοπικό Πανσερραϊκό.

Η τιμωρία αλλάζει τα πάντα

Αυτά ισχύουν, ενώ εκκρεμεί η τιμωρία του Απόλλωνα Σμύρνης για το ματς με τον Πανελευσινιακό. Η "Ελαφρά Ταξιαρχία" πήρε τη νίκη στην Ελευσίνα, κόντρα στην τοπική ομάδα με το γκολ του Εμανουέλ Κονέ στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων. Ωστόσο, μετά από την καταγγελία της ΑΕΛ διαπιστώθηκε ότι βρέθηκαν στο γήπεδο έξι αλλοδαποί παίκτες του Απόλλων Σμύρνης. Πλέον κινδυνεύει άμεσα με μηδενισμό στο ματς, στο οποίο πήρε τη νίκη με τον Πανελευσινιακό, καθώς κι αφαίρεση τριών βαθμών. Την ώρα που γράφεται το κείμενο δεν έχει ληφθεί η απόφαση τιμωρίας του Απόλλωνα, εάν γίνει αυτομάτως σημαίνει ότι μένει 10 βαθμούς πίσω από την ΑΕΛ και 9 πίσω από την Κέρκυρα. Βαθμολογική απόσταση, πολύ δύσκολο, να καλυφθεί στις εναπομείνας 8 αγωνιστικές και με την Κέρκυρα να έχει δύο με Ολυμπιακό Βόλου κι Εργοτέλη, ομάδες που έχουν αποχωρήσει από το πρωτάθλημα.

Ο παράγοντας Παναχαϊκή

Ο Παναχαϊκή είναι στη ζωή με... τεχνητή αναπνοή. Έχουν αναβληθεί οι τρεις προγραμματισμένες αναμετρήσεις της (εντός με Χανιά και Λαμία κι εκτός με Αχαρναϊκό). Η Football League θέλει να κρατήσει την ομάδα της Πάτρας στην κατηγορία για... τηλεοπτικούς λόγους, αλλά ο κίνδυνος αποβολής της από το πρωτάθλημα είναι ορατός. Την ομάδα της Πάτρας είναι προγραμματισμένο να αντιμετωπίσουν στη συνέχεια οι ΑΕΛ και Απόλλων Σμύρνης, η πρώτη μάλιστα στην επόμενη (27η) αγωνιστική. Τι θα σημάνει το δεύτερο ενδεχόμενο;

Επτά εναπομείναντα ματς για την ΑΕΛ, έξι για την Κέρκυρα κι επτά για τον Απόλλωνα Σμύρνης. Ακόμη πιο μετρημένα τα κουκιά, δηλαδή. Η κατάσταση αναμένεται να ξεκαθαρίσει τις επόμενες ημέρες.

ΑΕΛ (59 β.)

ΑΕΛ - Παναχαϊκή

Κέρκυρα - ΑΕΛ

ΑΕΛ - Αναγέννηση Καρδίτσας

Τρίκαλα - ΑΕΛ

ΑΕΛ - Πανσερραϊκός

Ζάκυνθος - ΑΕΛ

ΑΕΛ - Χανιά

Αχαρναϊκός - ΑΕΛ

ΚΕΡΚΥΡΑ (58 β.)

Λαμία - Κέρκυρα

Κέρκυρα - ΑΕΛ

Παναιγιάλειος - Κέρκυρα

Εργοτέλης - Κέρκυρα 0-3 α.α

Κέρκυρα - Απόλλων Σμύρνης

Ολυμπιακός Βόλου - Κέρκυρα 0-3 α.α

Κέρκυρα - Κισσαμικός

Αγροτικός Αστέρας - Κέρκυρα

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (55 β.)

Κισσαμικός - Απόλλων Σμύρνης

Απόλλων Σμύρνης - Αγροτικός Αστέρας

Καλλιθέα - Απόλλων Σμύρνης

Απόλλων Σμύρνης - Παναχαϊκή

Κέρκυρα - Απόλλων Σμύρνης

Απόλλων Σμύρνης - Αναγέννηση Καρδίτσας

Απόλλων Σμύρνης - Τρίκαλα

Πανσερραϊκός - Απόλλων Σμύρνης

H βαθμολογία:

1. ΑΕΛ 59

2. Κέρκυρα 58

...................................................

3. Απόλλων Σμύρνης 55

4. Τρίκαλα 46

5. Λαμία 41

6. Καλλιθέα 40

7. Κισσαμικός 40

8. Παναιγιάλειος 34

9. Πανσερραϊκός 33

10. Αναγέννηση Καρδίτσας 33

11. Αχαρναϊκός 31

12. Ζάκυνθος 30

13. ΑΟΧ 26

14. Αγροτικός 25

...................................................

15. Πανελευσινιακός 21

16. Παναχαϊκή 20

17. Ολυμπιακός Βόλου 13

18. Εργοτέλης 10

Πατήστε εδώ και δείτε αναλυτικές βαθμολογίες σε Ελλάδα και όχι μόνο.

Η επόμενη αγωνιστική (27η)

Παρασκευή 8 Απριλίου

Κισσαμικός - Απόλλων Σμύρνης

Κυριακή 10 Απριλίου

Ζάκυνθος - Πανσερραϊκός

ΑΟ Χανιά - ΑΟ Τρίκαλα

Αχαρναϊκός - Αναγέννηση Καρδίτσας

ΑΕΛ - Παναχαϊκή

Πανελευσινιακός - Ολυμπιακός Βόλου ΜΑΤΑΙΩΣΗ

Αγροτικός Αστέρας - Εργοτέλης ΜΑΤΑΙΩΣΗ

Δευτέρα 11 Απριλίου

Καλλιθέα - Παναιγιάλειος

Λαμία - Κέρκυρα

PHOTO CREDITS: ACTION IMAGES

TAGS FOOTBALL LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ