FOOTBALL LEAGUE

Το πλάγιο, το fair play και η συγγνώμη

Το πλάγιο, το fair play και η συγγνώμη
Ζάκυνθος

Ζάκυνθος και Χανιά αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 3-3 στο πιο χορταστικό παιχνίδι της 12ης αγωνιστικής της Football League αλλά όλοι ασχολήθηκαν με το fair play που δεν τηρήθηκε από τον Τσούτση όταν ισοφάρισε σε 2-2 για να εξηγήσει το γιατί μιλώντας στο Sport24.gr όπως επίσης οι Μπριλάκης και Ζαϊρί για το 3-2.

Ζάκυνθος και Χανιά μοιράστηκαν το βαθμό της ισοπαλίας με το τελικό 3-3 στο πιο χορταστικό παιχνίδι της 12ης αγωνιστικής της Football League σε ένα παιχνίδι όμως όπου τα γκολ των Τσούτση που ισοφάρισε σε 2-2 και Ζαϊρί που έκανε το 3-2 μπορεί να μην είχανε μπει ποτέ.

Στο 57΄ έχει τραυματιστεί ποδοσφαιριστής της Ζακύνθου και ο τερματοφύλακάς της βγάζει τη μπάλα πλάγιο άουτ. Η ομάδα των Χανίων δεν τηρεί το fair play και ο Τσούτσης μετά το πλάγιο του Μπριλάκη ισοφαρίζει σε 2-2. Με τη σέντρα όμως οι ποδοσφαιριστές της ομάδας της Κρήτης τηρούν το fair play και ο Ζαϊρί πετυχαίνει το πιο εύκολο γκολ της καριέρας αποκαθιστώντας τη τάξη για το 3-2 πριν έρθει το τελικό 3-3 στο 82΄. Μία μέρα μετά κι ενώ όλα έχουνε ηρεμήσει οι τρεις ποδοσφαιριστές μίλησαν στο Sport24.gr αναλύοντας τη φάση όπως την έζησαν.

Καταρχήν ο αρχηγός των Χανίων, Χαράλαμπος Μπριλάκης, που εκτέλεσε το πλάγιο αρνήθηκε ότι ήταν ο μόνος που άφησε τον Ζαϊρί να σκοράρει. "Δεν το άφησα μόνο εγώ τον Ζαϊρί να σκοράρει. Τον άφησε όλη η ομάδα να κάνει το 3-2. Εγώ ήμουνα εκείνος που εκτέλεσα το πλάγιο και έδωσα στον Δεινόπαππα αφού ο τερματοφύλακας της Ζακύνθου είχε βγάλει την μπάλα εκτός για να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες σε συμπαίκτη του. Ο Δεινόπαππας έδωσε στον Τσούτση που δεν είχε καταλάβει ότι έπρεπε να γίνει το fair play και σκόραρε. Δεν το είχε ακούσει".

Για να εξηγήσει αμέσως μετά. "Ως αρχηγός της ομάδας το θεώρησα ανήθικο ότι είχε γίνει και σε συνεννόηση με τον εκπρόσωπο της διοίκησης, τον γενικό αρχηγό της ομάδας τον Χάρη Γεωργακάκη αποφασίσαμε να αφήσουμε τη Ζάκυνθο να σκοράρει άμεσα με τη σέντρα. Έπρεπε να κάτσουμε να φάμε γκολ και έτσι και έγινε. Κι όσο για το τελικό 3-3 στη συνέχεια έγινε με το σπαθί μας αφού το γκολ μας μπήκε στο 85΄ ενώ το 2-2 είχε γίνει στο 61΄".

Κι όσο γα το τι έγινε μετά το 2-2; "Στην αρχή είναι αλήθεια ότι έγινε ένα κομφούζιο από όλους από πλευράς της Ζακύνθου. Όσους ήταν στον αγωνιστικό χώρο αλλά και στην κερκίδα και θεωρήσαμε ότι το σωστό ήταν να δεχτούμε γκολ".

Από την πλευρά του ο σκόρερ του γκολ της ισοφάρισης της ομάδας των Χανίων ο Αλέξης Τσούσης δήλωσε: "Δεν κατάλαβα ότι έπρεπε να γίνει fair play γιατί είχα πλάτη στη φάση. Είδα τον Μπριλάκη να δίνει στον Δεινόπαππα κι εκείνος σε εμένα και νόμιζα ότι έγινε πάσα. Για αυτό και αποφασίσαμε να τους αφήσουμε να βάλουνε γκολ για να αποκατασταθεί η τάξη. Στη συνέχεια ωστόσο φθάσαμε με το σπαθί μας εκ νέου στην ισοφάριση και στο 3-3 χωρίς να μας αφήσουν να ισοφαρίσουμε".

Ο Τσούτσης δεν έκρυψε πως: "Τόσο μετά το 2-2 που ισοφάρισε όσο και μετά τη λήξη έκρινα πως έπρεπε και το έκανα να ζητήσω συγγνώμη από τους ποδοσφαιριστές της Ζακύνθου αλλά και από όλους από την ομάδα".

Πως όμως σχολίασε και ο σκόρερ του 3-2 το γκολ που σημείωσε; "Ήταν το πιο εύκολο γκολ που έχω πετύχει στην καριέρα μου", είπε στο Sport24.gr ο Ζαουάλ Ζαϊρί που κάνοντας το 3-2 σημείωσε το δεύτερό του γκολ στο παιχνίδι και συνέχισε. "Ό ποδοσφαιριστής των Χανίων δεν κατάλαβε ότι έπρεπε να κάνει fair play και όλη η ομάδα το έκανε αμέσως μετά οπότε όλα καλά. Ήταν ότι πιο δίκαιο μπορούσε να γίνει".

(Φωτογραφία: ioniansports.gr)

TAGS FOOTBALL LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ