FOOTBALL LEAGUE

Οι... κουρσάροι της ΑΕΛ, 3-0 την Αναγέννηση Καρδίτσας

Οι... κουρσάροι της ΑΕΛ, 3-0 την Αναγέννηση Καρδίτσας
Ροβίθης ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η ΑΕΛ νίκησε εύκολα 3-0 την Αναγέννηση Καρδίτσας και συνεχίζει μόνη πρώτη στη Football League, ύστερα από 29 αγώνες. Το αήττητο δύο χρόνων έσπασε στη Λαμία η ομάδα των Τρικάλων (0-1). Νίκες για ΑΟ Χανιά - Αχαρναϊκό.

Η ΑΕΛ δεν συνάντησε την παραμικρή δυσκολία και νίκησε 3-0 την Αναγέννηση Καρδίτσας στο AEL FC Arena, στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής της Football League. Αήττητο 33 αγώνων στην έδρα της Λαμίας έσπασε ο ΑΟΤ, νίκες για ΑΟ Χανιά - Αχαρναϊκό.

Πατήστε εδώ και θυμηθείτε τη λεπτό προς λεπτό εξέλιξη των αγώνων

ΑΕΛ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 3-0

Μόλις επτά λεπτά μετά την έναρξη του ματς, η ΑΕΛ έφθασε κοντά στο γκολ κόντρα στην Αναγέννηση Καρδίτσας, όταν ο Βέρτζος έκανε το γυριστό μετά απόκρουση του Κουτσόπουλου, με την μπάλα χτυπά στο δοκάρι. Στο 17ο λεπτό, ο Νεοφυτιάδης ζήτησε να κατέβει ένα πανό των οπαδών της ΑΕΛ στο οποίο αναγραφόταν το μήνυμα "ΕΠΟ, ΚΡΑΤΟΣ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΒΥΘΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ". Το ματς συνεχίστηκε, το πανό αναρτήθηκε εκ νέου μετά από ένα λεπτό και ο διαιτητής πήρε τους βοηθούς του και κατευθύνθηκαν στα αποδυτήρια με το ματς να διακόπτεται για έξι λεπτά και να συνεχίζεται.

Οι... κουρσάροι της ΑΕΛ, 3-0 την Αναγέννηση Καρδίτσας
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Με την επανέναρξη της αναμέτρησης, στο 23', η ΑΕΛ άνοιξε το σκορ. Ο Μαρουκάκης έπιασε την πρώτη κεφαλιά σε αντεπίθεση, ο Ροβίθης τη δεύτερη και τροφοδότησε τον Ουρτάδο, ο οποίος σέντραρε από δεξιά και ο Ροβίθης με προβολή βρήκε δίχτυα από κοντά. Δύο λεπτά αργότερα, ο Μανώλης Ροβίθης έφθασε στο δεύτερο προσωπικό του γκολ, μετά από συνεργασία Μαρουκάκη και Κουτσιανικούλη.

Στο 54ο λεπτό, ήρθε το 3-0 για την ΑΕΛ. Ο Ροβίθης συνεργάστηκε άψογα με τον Μαρουκάκη, ο δεύτερος εξουδετέρωσε τον προσωπικό του αντίπαλο κι έστειλε την μπάλα για τρίτη φορά στα δίχτυα της εστίας της Αναγέννησης Καρδίτσας. Ο σκόρερ του τρίτου γκολ της ΑΕΛ, έχασε την ευκαιρία να βάλει και τέταρτο τέρμα, αλλά το σουτ που δοκίμασε εκτός περιοχής σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Κουτσόπουλου. Αυτή ήταν και η πιο ευρεία νίκη της ΑΕΛ, επί τεχνικής ηγεσίας του Σάκη Τσιώλη, ο οποίος όλα τα ματς τα είχε πάρει με 1-0 (είχε μεσολαβήσει το 0-0 με την Κέρκυρα).

Οι... κουρσάροι της ΑΕΛ, 3-0 την Αναγέννηση Καρδίτσας
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Ξενοδόχοφ, Ρέντζας, Μονιάκης, Γιοβάνοβιτς (50' Κομεσίδης), Βέρτζος (72' Κοντοχρήστος), Μπανούσης, Ναγιάρ, Κουτσιανικούλης, Ροβίθης, Ουρτάδο (27' λ. τρ. Λαμπρόπουλος), Μαρουκάκης.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Σάκης Θεοδοσιάδης): Κουτσόπουλος, Σάββας (46' Υφαντής), Δημόπουλος, Κισκαμπάνης, Καραχάλιος (46' Τζέκος), Κόντος, Μπλέντι, Μπιτέλης, Γκουγκούδης, Σκαθαρούδης, Τσούκαλος (62' Τζάνης).

Διαιτητής: Νεοφυτιάδης (Κορινθίας)

Βοηθοί: Μπετσόγλου (Κορινθίας), Χριστάκογλου (Χαλκιδικής)

ΛΑΜΙΑ - ΤΡΙΚΑΛΑ 0-1

Απίθανη σύμπτωση. Τα Τρίκαλα ήταν η τελευταία ομάδα που είχε νικήσει στη Λαμία την τοπική ομάδα. Πότε; Στις 5 Ιανουαρίου το 2014 (2-4, για τη Γ' Εθνική). Από τότε ο σύλλογος της Φθιώτιδας δεν είχε γνωρίσει ήττα (μετρούσε αήττητο 33 αγώνων σε επίπεδο πρωταθλήματος). Τελικά ο ίδιος αντίπαλος, ύστερα από δύο χρόνια και τρεις μήνες, νίκησε 1-0 και πανηγύρισε ένα σπουδαίο τρίποντο στην προσπάθεια να κατακτηθεί η 3η θέση της Football League.

Το γκολ που έκρινε το ματς σημείωσε ο πρώτος σκόρερ της Football League, Νίκος Κουσκουνάς. Στο 26' με έξοδο πλασέ από σέντρα του Ναβάρο έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Πίτκα και έγραψε το 0-1, που έμεινε μέχρι τέλους. Οι γηπεδούχοι είχαν άκαρπη υπεροχή και θα μπορούσαν να δεχτούν και δεύτερο γκολ, αν στο 70' ο Πίτκας δεν "έπιανε" το σουτ του Ναβάρο.

Αυτή ήταν η έκτη νίκη του ΑΟΤ στα τελευταία επτά παιχνίδια, που τους καθιστά το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση της 3ης θέσης, εξαιτίας και της επικείμενης αφαίρεσης έξι βαθμών του Απόλλωνα Σμύρνης. Η Λαμία έχασε επί της ουσίας κάθε ελπίδα να πάρει αυτή την τρίτη θέση, μένοντας αρκετά πίσω στη βαθμολογία.

ΛΑΜΙΑ (Δημήτρης Σπανός): Πίτκας, Ζουλιώτης, Κυριακόπουλος, Ντάσιος, Γιαλούσης, Σιλιγαρδάκης (66' Νεόφυτος), Μπαλού (79' Μπουλούλης), Σιατραβάνης, Μίλιεβιτς, Καραλής (85' Καραγιάννης), Πίντο.

ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ (Σταύρος Ψιμουλάκης): Χιώτης, Σαρακατσάνος, Νιάρος, Παπαπαναγιώτου, Ζώνας, Ριζογιάννης, Μουμίν, Σερτζίνιο, Ναβάρο (86' Χαροντάκης), Στεφάνοβιτς, Κουσκουνάς (61' Δουκάκης).

Διαιτητής: Μακρυπόδης (Αχαΐας)

Βοηθοί: Γκαβέρας, Γκοτσόπουλος (Αχαΐας)

ΑΟ ΧΑΝΙΑ - ΖΑΚΥΝΘΟΣ 1-0

Λυτρωτής για τα Χανιά ο Γιάννης Γκέσιος. Ο επιθετικός των Κρητικών έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της Ζακύνθου στο 87', μετά από κόρνερ του Μασάδο και έδωσε στον ΑΟΧ πολύτιμο τρίοποντο στην προσπάθεια για παραμονή. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη για τους "κυανόλεθυκους" μέσα στο 2016, ενώ η τελευταία στο γήπεδό τους ήταν στις 24 Νοεμβρίου 2015, δηλαδή πριν από πέντε μήνες.

ΑΟ ΧΑΝΙΑ (Θωμάς Γράφας):Πρίφτης, Ιωαννίδης, Παγώνης, Μπριλάκης, Διαμαντόπουλος, Μασάδο, Σάντερσον (74’ Παλάτσιος), Νάκας (49’ Καμινιώτης), Χατζηλιάδης, Τσούτσης (25’ Δεινόπαπας), Γκέσιος

ΖΑΚΥΝΘΟΣ (Βάνια Ραντίνοβιτς):Παπαδόπουλος, Κυριακίδης, Καμπούρης, Ρ. Πέττας, Ορφανίδης, Ζέλιος (67’ Γραικός), Βοσναλίδης, Πεχλιβανόπουλος, Κουρέλλας, Κάρδαρης (64’ Μεντούρ), Κρολ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ:Μπλούνας (Φθιώτιδας)

ΒΟΗΘΟΙ:Νικολακάκης, Γαρεφαλάκης (Ηρακλείου)

ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ - ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 2-1

Νίκη παραμονής για τον Αχαρναϊκό. Η ομάδα του Μενιδίου επικράτησε 2-1 του Πανσερραϊκού, καθώς ήταν καλύτερη και η υπεροχή της απέδωσε καρπούς. Το 1-0 έκανε στο 6' ο Ταμπάκης με σουτ, αλλά οι Σερραίοι, στο ντεμπούτο του Νικηφόρου Κάκογλου ως πρώτος προπονητής, έφτασαν στο 1-1 στο 47' με σουτ του Ιωαννίδη έξω από την περιοχή.

Οι "πράσινοι" συνέχισαν να πιέζουν τα "λιοντάρια" και τελικά το προβάδισμα έδωσε ο Ομπράντοβιτς στο 75', με ατομική ενέργεια και σουτ μέσα από την περιοχή και αριστερά. Επί της ουσίας ο Αχαρναϊκός έχει κερδίσει την παραμονή του, κάτι ασφαλώς που ισχύει και για τον Πανσερραϊκό. Σημειώνεται ότι ο Φουρτάδο εκνευρίστηκε με την αλλαγή του και πήγε αμέσως στα αποδυτήρια.

Οι... κουρσάροι της ΑΕΛ, 3-0 την Αναγέννηση Καρδίτσας
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ (Δημήτρης Αρναούτης): Μπαμπανιώτης, Μωϋσιάδης, Μουστάκης, Μαρής, Κωστόπουλος, Χριστοφιλέας, Αναστασίου (57' Παπατόλιος), Ομο, Ταμπάκης (64' Καλογερόπουλος), Ομπράντοβιτς, Παβίσεβιτς (91' Ματσούκας)

ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ (Νικηφόρος Κάκογλου): Μέλκας, Παπατζίκος, Βοσκόπουλος, Καρράς (86' Στεργιανός), Ιωαννίδης, Καψάλης, Ανδρέου (58' Ολίσε), Τριανταφυλλάκος, Γιάντσης, Ρούτσης, Φουρτάδο (79' Παπαστεργίου)

Διαιτητής: Μήτση (Πειραιά)

Βοηθοί: Νικολαδός (Αθηνών), Μπαλιάκα (Λέσβου)

Τα αποτελέσματα της 29ης αγωνιστικής

Παρασκευή 22 Απριλίου

Καλλιθέα - Απόλλων Σμύρνης 0-1 (10' Φατιόν)

Σάββατο 23 Απριλίου

ΑΟΧ - Ζάκυνθος 1-0 (87' Γκέσιος)

Αχαρναϊκός - Πανσερραϊκός 2-1 (6' Ταμπάκης, 75' Ομπράντοβιτς - 46' Ιωαννίδης)

Λαμία - ΑΟ Τρίκαλα 0-1 (26' Κουσκουνάς)

ΑΕΛ - Αναγέννηση Καρδίτσας 3-0 (23', 25'Ροβίθης, 54' Μαρουκάκης)

Κυριακή 24 Απριλίου

Παναιγιάλειος - Κέρκυρα (15.00, ΟΤΕ, Δημ. Στάδιο Αιγίου)

Πανελευσινιακός - Κισσαμικός (16:00, Δημ. Ελευσίνας)

Παναχαϊκή - Εργοτέλης 3-0 (α.α.)

Αγροτικός Αστέρας - Ολυμπιακός Βόλου 3-0 (α.α.)

Πατήστε εδώ και δείτε αναλυτικές βαθμολογίες σε Ελλάδα και όχι μόνο.

H βαθμολογία:

1. ΑΕΛ 66

2. Κέρκυρα 60

...................................................

3. Απόλλων Σμύρνης 59

4. Τρίκαλα 56

5. Λαμία 45

6. Κισσαμικός 44

7. Καλλιθέα 40

8. Παναιγιάλειος 37

9. Πανσερραϊκός 37

10. Αχαρναϊκός 37

11. Αγροτικός 34

12. Αναγέννηση Καρδίτσας 33

13. Χανιά 32

14. Ζάκυνθος 30

...................................................

15. Πανελευσινιακός 24

16. Παναχαϊκή 24

17. Ολυμπιακός Βόλου 10

18. Εργοτέλης 7

Η 30ή αγωνιστική:

Μεγάλη Τρίτη 26 Απριλίου

Πανσερραϊκός - Λαμία (15.00)

Μεγάλη Τετάρτη 27 Απριλίου

Κισσαμικός - Αγροτικός Αστέρας 14.00

Ζάκυνθος - Αχαρναϊκός 15.00

ΑΟ Χανιά - Πανελευσινιακός 16.00

Απόλλων Σμύρνης - Παναχαϊκή 16.00

Αναγέννηση Καρδίτσας - Παναιγιάλειος 16.00

ΑΟ Τρίκαλα - ΑΕΛ 17.30

Ολυμπιακός Βόλου - Καλλιθέα (0-3 α.α.)

Εργοτέλης - Κέρκυρα (0-3 α.α.)

Photo Credits: Action Images

TAGS FOOTBALL LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ