STOIXIMAN.GR FOOTBALL LEAGUE

"Τα παράπονά σας στην ΕΠΟ"

Οπαδοί πυρσοί

"Τα παράπονά σας στην ΕΠΟ"

Γιατί το πρωτοβάθμιο μονομελές πειθαρχικό όργανο της Football League μοιράζει «αβέρτα» τιμωρίες έδρας και πρόστιμα μαμούθ στην β' εθνική και το αίτημα για αντικατάσταση του προέδρου.

Ανεπιθύμητος στην Football League πρόλαβε και έγινε σε έναν μήνα ο αναπληρωτής πρόεδρος του μονομελούς (πλέον) πειθαρχικού οργάνου της Football League Ελευθέριος Βόμβας.

Ο αθλητικός δικαστής που ανέλαβε δουλειά μετά την στελέχωση των πειθαρχικών επιτροπών από τακτικούς δικαστές όπως ορίζει ο νέος αθλητικός νόμος, «μοίρασε» την Πέμπτη 5/11, τέσσερις αγώνες κεκλεισμένων των Θυρών σε τρεις ομάδες (δύο σε Λάρισα, μία σε Παναχαϊκή, μία σε Τρίκαλα) και πρόστιμα - μαμούθ ύψους 101.375 ευρώ (!) που δεν επιβάλλονται ούτε στην Super League.

Η εξήγηση είναι απλή. «Τα πειθαρχικά όργανα δεν είναι δικαστήριο. Δεν θα εφαρμόσω την αρχή της αναλογικότητας. Τα παράπονά σας στην ΕΠΟ» είχε πει σε δικηγόρο ομάδας της Foootball League, την προηγούμενη εβδομάδα ο Ελευθέριος Βόμβας.

Με λίγα λόγια: σκοπεύει να εφαρμόσει μέχρι κεραίας τον πειθαρχικό κώδικα ο οποίος με τις αλλαγές που έγιναν το προηγούμενο καλοκαίρι περιλαμβάνει εξοντωτικές ποινές, και όποιος έχει παράπονο ας πάει στην ΕΠΟ που τον συνέταξε και τον ψήφισε να διαμαρτυρηθεί.

Εξοντωτικές έχουν χαρακτηρίσει τις προβλεπόμενες ποινές, τόσο ο πρόεδρος του μονομελούς πειθαρχικού οργάνου της Super League Σπυρίδων Καποδίστριας αλλά και η επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ που εφαρμόζουν την αρχή της αναλογικότητας και επιβάλλουν πιο χαμηλές - από τις προβλεπόμενες - ποινές.

Τις. ήπιες διαθέσεις της Εφέσεων έχουν αντιληφθεί οι δικηγόροι των ομάδων της Football League που ζητάνε εφόσον τιμωρούνται, να τους επιβάλλονται πρόστιμα πάνω από 8.000 ευρώ (που είναι το σχετικό όριο), ώστε να έχουν δικαίωμα έφεσης και να ελπίζουν με βάσιμες ελπίδες ότι η ποινή θα μειωθεί ή θα εξαλειφθεί στην ΕΠΟ.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Αχαρναϊκού που τιμωρήθηκε πρωτόδικα με μία αγωνιστική αποκλεισμό έδρας και 9.750 ευρώ πρόστιμο από την πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ για επεισόδια στο Κύπελλο, ποινή που μετατράπηκε στην Εφέσεων μόνο σε πρόστιμο 6.000 ευρώ.

Το αίτημα για αντικατάσταση του Ελευθέριου Βόμβα θα συζητηθεί σε γενική συνέλευση της β' κατηγορίας στις 12/11 αλλά τον τελευταίο λόγο τον έχει η ΕΠΟ.

 
SHARE:

BEST OF NETWORK

Ο Έλληνας "πατέρας" του χρόνου

Μια συζήτηση με τον Δρ. Δημήτριο Ματσάκη, τον άνθρωπο που ευθύνεται για την ώρα στα GPS, τα smartphones, το διαδίκτυο και μια σειρά από χρονοεξαρτώμενα συστήματα που ρυθμίζουν την καθημερινότητα μας. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου-Watkinson

Θεώρημα Βάλνερ: Κι αν ο Ολυμπιακός δεν έπαιρνε το ματς στα χαρτιά;

Ακριβώς εννιά χρόνια μετά το 4-0 της ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού, επιχειρούμε μια ανάλυση βασισμένη στο προσφιλές "τι θα γινόταν, αν...".

Sit down. Πρώτο promo για τον 7ο κύκλο Game of Thrones

Ως τις 16 Ιουλίου. Ο Τζον Σνόου, η Ντενέρις και η Σέρσεϊ, κάθονται και μας περιμένουν. Δείτε το πρώτο promo του «Game of Thrones 7» και κοιτάχτε τους στα μάτια (vid)

Ο T-Bag θα παλέψει τους δαίμονές του στο νέο ‘Prison Break’

Η νέα συνέντευξη του Robert Knepper είναι το ιδανικό ζέσταμα μέχρι την επόμενή μας απόδραση.

Survivor: Εκτός λόγω τροχαίου Κολιδά - Ιωαννίδης

Εκτός του ριάλιτι επιβίωσης λόγω τραυματισμών τους τέθηκαν προσωρινά Ειρήνη Κολιδά και Μάριος Ιωανίδης. Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24