FOOTBALL LEAGUE

"Τα παράπονά σας στην ΕΠΟ"

"Τα παράπονά σας στην ΕΠΟ"
Οπαδοί πυρσοί INTIME SPORTS

Γιατί το πρωτοβάθμιο μονομελές πειθαρχικό όργανο της Football League μοιράζει «αβέρτα» τιμωρίες έδρας και πρόστιμα μαμούθ στην β' εθνική και το αίτημα για αντικατάσταση του προέδρου.

Ανεπιθύμητος στην Football League πρόλαβε και έγινε σε έναν μήνα ο αναπληρωτής πρόεδρος του μονομελούς (πλέον) πειθαρχικού οργάνου της Football League Ελευθέριος Βόμβας.

Ο αθλητικός δικαστής που ανέλαβε δουλειά μετά την στελέχωση των πειθαρχικών επιτροπών από τακτικούς δικαστές όπως ορίζει ο νέος αθλητικός νόμος, «μοίρασε» την Πέμπτη 5/11, τέσσερις αγώνες κεκλεισμένων των Θυρών σε τρεις ομάδες (δύο σε Λάρισα, μία σε Παναχαϊκή, μία σε Τρίκαλα) και πρόστιμα - μαμούθ ύψους 101.375 ευρώ (!) που δεν επιβάλλονται ούτε στην Super League.

Η εξήγηση είναι απλή. «Τα πειθαρχικά όργανα δεν είναι δικαστήριο. Δεν θα εφαρμόσω την αρχή της αναλογικότητας. Τα παράπονά σας στην ΕΠΟ» είχε πει σε δικηγόρο ομάδας της Foootball League, την προηγούμενη εβδομάδα ο Ελευθέριος Βόμβας.

Με λίγα λόγια: σκοπεύει να εφαρμόσει μέχρι κεραίας τον πειθαρχικό κώδικα ο οποίος με τις αλλαγές που έγιναν το προηγούμενο καλοκαίρι περιλαμβάνει εξοντωτικές ποινές, και όποιος έχει παράπονο ας πάει στην ΕΠΟ που τον συνέταξε και τον ψήφισε να διαμαρτυρηθεί.

Εξοντωτικές έχουν χαρακτηρίσει τις προβλεπόμενες ποινές, τόσο ο πρόεδρος του μονομελούς πειθαρχικού οργάνου της Super League Σπυρίδων Καποδίστριας αλλά και η επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ που εφαρμόζουν την αρχή της αναλογικότητας και επιβάλλουν πιο χαμηλές - από τις προβλεπόμενες - ποινές.

Τις. ήπιες διαθέσεις της Εφέσεων έχουν αντιληφθεί οι δικηγόροι των ομάδων της Football League που ζητάνε εφόσον τιμωρούνται, να τους επιβάλλονται πρόστιμα πάνω από 8.000 ευρώ (που είναι το σχετικό όριο), ώστε να έχουν δικαίωμα έφεσης και να ελπίζουν με βάσιμες ελπίδες ότι η ποινή θα μειωθεί ή θα εξαλειφθεί στην ΕΠΟ.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Αχαρναϊκού που τιμωρήθηκε πρωτόδικα με μία αγωνιστική αποκλεισμό έδρας και 9.750 ευρώ πρόστιμο από την πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ για επεισόδια στο Κύπελλο, ποινή που μετατράπηκε στην Εφέσεων μόνο σε πρόστιμο 6.000 ευρώ.

Το αίτημα για αντικατάσταση του Ελευθέριου Βόμβα θα συζητηθεί σε γενική συνέλευση της β' κατηγορίας στις 12/11 αλλά τον τελευταίο λόγο τον έχει η ΕΠΟ.

TAGS FOOTBALL LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ