Τα παράπονά σας στην ΕΠΟ - Football League - SPORT 24
FOOTBALL LEAGUE

"Τα παράπονά σας στην ΕΠΟ"

Οπαδοί πυρσοί

"Τα παράπονά σας στην ΕΠΟ"

Γιατί το πρωτοβάθμιο μονομελές πειθαρχικό όργανο της Football League μοιράζει «αβέρτα» τιμωρίες έδρας και πρόστιμα μαμούθ στην β' εθνική και το αίτημα για αντικατάσταση του προέδρου.

Ανεπιθύμητος στην Football League πρόλαβε και έγινε σε έναν μήνα ο αναπληρωτής πρόεδρος του μονομελούς (πλέον) πειθαρχικού οργάνου της Football League Ελευθέριος Βόμβας.

Ο αθλητικός δικαστής που ανέλαβε δουλειά μετά την στελέχωση των πειθαρχικών επιτροπών από τακτικούς δικαστές όπως ορίζει ο νέος αθλητικός νόμος, «μοίρασε» την Πέμπτη 5/11, τέσσερις αγώνες κεκλεισμένων των Θυρών σε τρεις ομάδες (δύο σε Λάρισα, μία σε Παναχαϊκή, μία σε Τρίκαλα) και πρόστιμα - μαμούθ ύψους 101.375 ευρώ (!) που δεν επιβάλλονται ούτε στην Super League.

Η εξήγηση είναι απλή. «Τα πειθαρχικά όργανα δεν είναι δικαστήριο. Δεν θα εφαρμόσω την αρχή της αναλογικότητας. Τα παράπονά σας στην ΕΠΟ» είχε πει σε δικηγόρο ομάδας της Foootball League, την προηγούμενη εβδομάδα ο Ελευθέριος Βόμβας.

Με λίγα λόγια: σκοπεύει να εφαρμόσει μέχρι κεραίας τον πειθαρχικό κώδικα ο οποίος με τις αλλαγές που έγιναν το προηγούμενο καλοκαίρι περιλαμβάνει εξοντωτικές ποινές, και όποιος έχει παράπονο ας πάει στην ΕΠΟ που τον συνέταξε και τον ψήφισε να διαμαρτυρηθεί.

Εξοντωτικές έχουν χαρακτηρίσει τις προβλεπόμενες ποινές, τόσο ο πρόεδρος του μονομελούς πειθαρχικού οργάνου της Super League Σπυρίδων Καποδίστριας αλλά και η επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ που εφαρμόζουν την αρχή της αναλογικότητας και επιβάλλουν πιο χαμηλές - από τις προβλεπόμενες - ποινές.

Τις. ήπιες διαθέσεις της Εφέσεων έχουν αντιληφθεί οι δικηγόροι των ομάδων της Football League που ζητάνε εφόσον τιμωρούνται, να τους επιβάλλονται πρόστιμα πάνω από 8.000 ευρώ (που είναι το σχετικό όριο), ώστε να έχουν δικαίωμα έφεσης και να ελπίζουν με βάσιμες ελπίδες ότι η ποινή θα μειωθεί ή θα εξαλειφθεί στην ΕΠΟ.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Αχαρναϊκού που τιμωρήθηκε πρωτόδικα με μία αγωνιστική αποκλεισμό έδρας και 9.750 ευρώ πρόστιμο από την πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ για επεισόδια στο Κύπελλο, ποινή που μετατράπηκε στην Εφέσεων μόνο σε πρόστιμο 6.000 ευρώ.

Το αίτημα για αντικατάσταση του Ελευθέριου Βόμβα θα συζητηθεί σε γενική συνέλευση της β' κατηγορίας στις 12/11 αλλά τον τελευταίο λόγο τον έχει η ΕΠΟ.

SHARE:
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Μάγισσες και reality TV: Το ‘American Horror Story’ φέτος παλάβωσε τελείως

Το ‘American Horror Story’ δοκιμάζει την πιο φιλόδοξη αφήγηση της ιστορίας του. Πρέπει να το δεις ακόμα κι αν δε σε ενδιέφερε ποτέ.

ΚΟΥΙΖ

ΚΟΥΙΖ

Πόσο έτοιμος για γάμο είσαι;

Βαθιές αργές ανάσες, ειλικρινείς απαντήσεις, πολύ ποτό και όλα θα πάνε καλά. Αν ακολουθήσεις το πρόγραμμα με αυτήν τη σειρά.

ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΒΟΜΒΑ

ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΒΟΜΒΑ

Τίτλου τέλους για Χρήστο Φερεντίνο και Σοφία Παυλίδου

Μετά από 12 χρόνια γάμου, ο δημοφιλής παρουσιαστής και η όμορφη ηθοποιός τραβούν χωριστούς δρόμους

ΑΓΑΜΟΙ

ΑΓΑΜΟΙ

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Οι Singles είναι άτομα με ανικανότητα

Ο ΠΟΥ εξετάζει το ενδεχόμενο να συμπεριλάβει στις αιτίες ανικανότητας την έλλειψη ερωτικού συντρόφου, κατηγοριοποιώντας τους ως "στείρους"

 
UNIQUE

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24