FOOTBALL LEAGUE

Stoiximan.gr Football League με 17 ομάδες, "παράθυρο" για 18

FOOTBALL LEAGUE / ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΧΟΡΗΓΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ STOIXIMAN.GR (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
Λεουτσάκος EUROKINISSI SPORTS

Στη Stoiximan.gr Football League 2017-2018 δήλωσαν συμμετοχή 17 ομάδες. Υπάρχει, όμως, και "παράθυρο" για 18η, καθώς η διοργανώτρια έστειλε αίτημα στην ΕΠΟ για το αν προτίθεται να εφαρμόσει το άρθρο 4, περί αναλογικότητας.

Στο διοικητικό συμβούλιο της Stoiximan.gr Football League που έγινε την Παρασκευή (4/8), έγινε γνωστό ότι 17 ομάδες δήλωσαν συμμετοχή. Ποιες είναι αυτές; Αιγινιακός, Αναγέννηση Καρδίτσας, Άρης, Αχαρναϊκός, Καλλιθέα, Κισσαμικός, ΟΦΗ, Παναιγιάλειος, Πανσερραϊκός, Σπάρτη, Τρίκαλα, ΑΟΧ, Ηρακλής, Απόλλων Πόντου, Παναχαϊκή, Απόλλων Λάρισας και Εργοτέλης.

Με άλλα λόγια, δεν δήλωσε συμμετοχή ο Αγροτικός Αστέρας, ο οποίος παρότι έμεινε εύκολα στην κατηγορία, αποσύρθηκε εκούσια, μετά τη διαμάχη του μέχρι πρότινος πια ιδιοκτήτη Ηλία Θεοδωρίδη με τον Ερασιτέχνη. Δεν είναι όμως βέβαιο ότι θα δούμε πρωτάθλημα 17 ομάδων τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Η Football League έστειλε αίτημα στην ΕΠΟ για το αν προτίθεται να εφαρμόσει το άρθρο 4, περί αναλογικότητας. Η Ομοσπονδία, δηλαδή, καλείται να αποφανθεί αν κάποια από τις ομάδες που υποβιβάστηκαν (Πανελευσινιακός) μπορεί να γίνει η 18η ομάδα, αν γίνει πρωτάθλημα 17 ομάδων ή αν θα ισχύσει το ακραίο σενάριο να ανέβει ομάδα από τη Γ' Εθνική.

Όλα αυτά την ώρα που εξακολουθεί και υπάρχει εκκρεμοδικία με τον ΑΟΧ. Από την ομάδα της Κρήτης αφαιρέθηκαν 33 βαθμοί επειδή έπαιζε χωρίς πιστοποιητικό, με αποτέλεσμα να του μείνουν 2 βαθμοί και να υποβιβαστεί και πρωτόδικα, αλλά και μέσω της Επιτροπής Εφέσεων. Έχει όμως καταφύγει στο Διαιτητικό για να δικαιωθεί και η εκδίκαση είναι την Τρίτη (8/8).

Αν πάρει πίσω τους βαθμούς η ομάδα της Κρήτης, τότε την επιλαχούσα θέση της παραμονής παίρνει η Καλλιθέα. Όσο για το πότε εκτιμάται ότι θα αρχίσει το πρωτάθλημα; Ενδέχεται αυτό να γίνει στις 30 Σεπτεμβρίου. Ίσως όμως και μια εβδομάδα νωρίτερα, αν κλείσουν γρήγορα τα χορηγικά θέματα που «τρέχει» η Λίγκα.

* Ο ΠΣΑΠ θα ζητήσει από την ΕΠΟ να επιτραπεί στις μη αδειοδοτούμενες ομάδες να αποκτήσουν έως πέντε ποδοσφαιριστών μέχρι 25 ετών, ώστε να μην μείνουν οι επαγγελματίες χωρίς ομάδα. Υπενθυμίζεται ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει απεριόριστος αριθμός για Έλληνες κάτω των 23 ετών, τρεις ξένοι κάτω των 23 και ελεύθερα κοινοτικοί, από τους οποίους σε κάθε ματς θα μπορούν οι ομάδες να χρησιμοποιούν μέχρι δύο.

* Ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί αν οι προπονητές της Stoiximan.gr Football League θα πρέπει να έχουν δίπλωμα UEFA Pro, ή UEFA A. Για αυτό και αρκετές ομάδες ακόμη δεν έχουν προσλάβει τεχνικό για τη νέα σεζόν.

TAGS FOOTBALL LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ