FOOTBALL LEAGUE

Στην Superleague η Νίκη, μπαράζ ο Ολυμπιακός!

Στην Superleague η Νίκη, μπαράζ ο Ολυμπιακός!

Η Νίκη Βόλου συνέτριψε με 4-0 τον Ηρακλη και ανέβηκε στην Superleague ενώ ο Ολυμπιακός Βόλου πήρε ισοπαλία 0-0 από τα Χανιά και θα θα διεκδικήσει την άνοδο στο μπαράζ κόντρα στην Ξάνθη.

Η Νίκη Βόλου πήρε αυτό που χρειαζόταν συντρίβοντας τον αδιάφορο Ηρακλή με 4-0 και ανέβηκε μετά από 48 χρόνια στην πρώτη κατηγορία ενώ ο Ολυμπιακός Βόλου άντεξε στην πίεση των Χανίων (0-0) και θα διεκδικήσει την άνοδο στο μπαράζ με την Ξάνθη (πιθανότατα στις 8/6).

Η νίκη που άργησε 48 χρόνια

Η Νίκη Βόλου χρειαζόταν έστω τον βαθμό της ισοπαλίας απέναντι στον αδιάφορο Ηρακλή και δεν αρκέστηκε σε αυτό. Με την έναρξη της αναμέτρησης ο Τζιώρας σκόρπισε τα φαντάσματα πάνω από τον Βόλο και άνοιξε το σκορ για την γηπεδούχο Νίκη.

Το γκολ αυτό του Τζιώρα έδωσε το έναυσμα για πανηγυρισμούς στους οπαδούς της Νίκης Βόλου οι οποίοι συνεχίστηκαν με το γκολ του Ανιέτε στο 12', ενώ στο 36' η αποβολή του Τσιλιανίδη για λογαριασμό του φιλοξενούμενου Ηρακλή απλοποίησε τα πράγματα.

Κάπου εκεί άρχισε η προσωπική παράσταση του Ανιέτε που με δύο γκολ στο 57' και στο 64' ολοκλήρωσε τον θρίαμβο, γράφοντας το τελικό 4-0, μίας εκπληκτικής σεζόν για την Νίκη Βόλου που κράτησε τις δυνάμεις για τα πλέι-οφ και πανηγύρισε εν τέλει την ιστορική άνοδο στα μεγάλα σαλόνια. Ο Ηρακλής δεν τα κατάφερε ακόμη μία σεζόν, και θα προσπαθήσει να βάλει τις βάσεις για να πετύχει αυτό που έκανε η σημερινή αντίπαλός του την νέα αγωνιστική περίοδο.

Νίκη Βόλου: Αποστολίδης, Ζουλιώτης, Σοϊλέδης, Ρεπετσάς (67’ Γιώτας), Γκότοβος, Πινιέιρο, Μπιτσάκος (63’ Μπακάλης), Μανουσάκης, Ισαάκ, Ανιέτε (73’ Παπαδόπουλος), Τζιώρας

Ηρακλής: Χουάντερσον, Αποστολίδης, Κουρούπης (41’ Ματσούκας), Κοντέων, Κοντοδήμος, Πουρτουλίδης, Ιντζόγλου (71’ Παληγεώργος), Παπαστεριανός, Σαββίδης, Σαράφογλου (59’ Χιονίδης), Τσιλιανίδης

Άντεξε στην Κρήτη και "παίζει" την άνοδο στο μπαράζ

Ο Ολυμπιακός Βόλου έπαιζε για δύο αποτελέσματα στην Κρήτη και κατάφερε αυτό που χρειαζόταν. Το τελικό 0-0 σφράγισε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων. Τα Χανιά είχαν κατοχή και ευκαιρίες αλλά δεν είχαν το γκολ και αυτό τους στέρησε την συμμετοχή στα μπαράζ.

Ο Ολυμπιακός Βόλου έμπαινε πιο δυνατά στις φάσεις, σε ορισμένες περιπτώσεις άτσαλα, γλίτωσε κάποιες κόκκινες χάρη στην επιείκεια του διαιτητή και τελικά ήταν οι "ερυθρόλευκοι" αυτοί που κατάφεραν να πάρουν την τρίτη θέση που οδηγεί στο μπαράζ με την Ξάνθη.

Εκ διαμέτρου αντίθετα συναισθήματα για τις δύο ομάδες μετά το τέλος της αναμέτρησης, η οποία πριν την έναρξή της σημαδεύτηκε από ένταση και φραστικό επεισοδίου μεταξύ του Δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου και φιλάθλων της κρητικής ομάδας. Το μπαράζ ανάμεσα στον Ολυμπιακό Βόλου και την Ξάνθη σχετικά με το ποια ομάδα θα παίξει την επόμενη αγωνιστική περίοδο στην Superleague θα διεξαχθεί πιθανότατα στις στις 8 Ιουνίου .

Χανιά: Ρίζος, Παπατζίκος, Μανωλάς, Παγώνης, Χατζηησαΐας, Γκούμας, Βασιλόγιαννης (74' Λουκίνας), Πάγκαλος, Πότσι, Μαραγκουδάκης, Βαλλιάνος (63' Κοσταντίνοφ).

Ολυμπιακός Βόλου: Γκίτκος, Μελίσσης, Γιαλούσης, Κατσιαρός, Πινδώνης, Ζέρης, Ρόκας, Νικολιάς (87' Μπρέσκα), Κολημήτρας, Γκούρμα (79' Κατσίκης), Ιωάννου (90'+4' Ντινόπουλος).

Έβγαλαν την αγγαρεία

Το παιχνίδι του Ηρακλή Ψαχνών με τον Φωστήρα ήταν αγγαρεία καθώς και οι δύο ομάδες πριν από την έναρξη του αγώνα δεν είχαν ελπίδες για άνοδο. Αδιάφορη ήταν και η εξέλιξη όπου όλα ήταν μηδέν από το σκορ και τις φάσεις μέχρι την απόδοση των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων.

Και οι δύο ομάδες θεωρούνται από τις ευχάριστες εκπλήξεις της φετινής σεζόν αν και τελικά η γεύση που έμεινε σε αμφότερες είναι ιδιαίτερα πικρή, ιδιαίτερα για τον Ηρακλή Ψαχνών που σε κάποιο σημείο της μίνι διοργάνωσης των πλέι-οφ διεκδικούσε με αξιώσεις την άνοδο.

Φωστήρας: Γιαννιώτης, Κακαράς, Ρουγκάλας, Μακρίδης (73' Γ. Μπαστάνης), Λύρας (46' Θ. Μπαστάνης), Γαρουφαλιάς (59' Μουστόγιαννης), Λεοντίου, Ζιαμπάρης, Σεχολάρι, Τεγούσης, Εμέκα

Ηρακλής Ψαχνών: Αγγελόπουλος, Νικολόπουλος, Πατσατζόγλου Β., Βιγιαρέχο, Μπακομήτρος, Πατσατζόγλου Χρ. (46' Πετρούσης), Ντελέκος (76' Καλαϊτζίδης), Παληγεώργος, Κρητικός, Ντινιωτάκης, Σταματής.

Από τα πανηγύρια στο γήπεδο

Η Κέρκυρα δεν είπε να συνέλθει από τις γιορτές και πανηγύρια καθώς είχε εξασφαλίσει από την προτελευταία αγωνιστική την άνοδο στην Superleague. Αυτό εκμεταλλεύτηκε ο Αιγινιακός καθώς νίκησε με 1-0 τους αδιάφορους νησιώτες και έκλεισε με καλό τρόπο την σεζόν.

Ο Κουτσοσπύρος στο 36' σημείωσε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, που γενικά παρά τον χαρακτήρα του αδιάφορου που είχε, διέπετο από ρυθμό. Ο Αιγινιακός θα προσπαθήσει να επαναλάβει την φετινή πορεία και του χρόνου ενώ η Κέρκυρα ήδη κάνει τα πλάνα για την Superleague με την επιστροφή της στην κατηγορία.

Αιγινιακός: Μπαϊμάκης, Δήμου, Γιαζιτζόγλου, Σαμαράς, Ζούρκος, Φαμπίνιο (30' Λ. Αχαλινόπουλος), Πέντα, Δεμηρτζόγλου (58' Γκέσιος), Λαζαρίδης, Κυνηγόπουλος (53' Κ. Αχαλινόπουλος), Κουτσοσπύρος

Κέρκυρα: Γκίνης, Καραγιαννίδης, Παππάς, Αρμένης, Γκόμες, Κουλούρης (46' Μπέριαν), Κρητικός, Ανδρεόπουλος (63' Ελληνίδης), Γυφτοκώστας, Γεωργακόπουλος, Σουάνης (46' Κόντος)

Τα αποτελέσματα της 14ης (τελευταίας) αγωνιστικής των πλέι - οφ της Football League:

Κυριακή 1/6

Νίκη Βόλου-Ηρακλής 4-0 (2' Τζιώρας, 12',59', 64' Ανιέτε)

Χανιά-Ολυμπιακός Βόλου 0-0

Φωστήρας-Ηρακλής Ψαχνών 0-0

Αιγινιακός-Κέρκυρα 1-0 (36' Κουτσοσπύρος)

Η τελική βαθμολογία:

Νίκη Βόλου 29

Κέρκυρα 28

Ολυμπιακός Βόλου 25

Χανιά 22

Ηρακλής Ψαχνών 19

Αιγινιακός 16

Ηρακλής 15

Φωστήρας 10

Τα κριτήρια σε περίπτωση ισοβαθμιών: 1) Βαθμοί στα μεταξύ τους παιχνίδια 2) Γκολ στα μεταξύ τους παιχνίδια 3) Θέση στην κανονική διάρκεια

Δείτε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα και την βαθμολογία

TAGS FOOTBALL LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ