FOOTBALL LEAGUE

Στη Super League ΟΦΗ και Άρης!

FOOTBALL LEAGUE / ΑΕ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ - ΑΡΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΡΒΙΣΗΣ / EUROKINISSI)
Άρης EUROKINISSI SPORTS

Μεγάλες στιγμές για τον ΟΦΗ και τον Άρη. Οι Κρητικοί και οι Θεσσαλονικείς ανήκουν και πάλι στη Super League, πέντε αγωνιστικές πριν από το τέλος της Football League, μετά τις νίκες τους απέναντι σε Απόλλωνα Πόντου και Καραϊσκάκη.

Ο ΟΦΗ νίκησε 1-0 τον Απόλλωνα Πόντου στην Καλαμαριά με εκτέλεση πέναλτι του Ντίνα στο 79', στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής της Football League, και εξασφάλισε και μαθηματικά την άνοδο στη Super League της επόμενης σεζόν! Στη μεγάλη κατηγορία και ο Άρης, ο οποίος πέρασε νικηφόρα (2-0) από την Άρτα κόντρα στον Καραϊσκάκη!

Ο ΟΦΗ επιστρέφει στη Super League ύστερα από τρία χρόνια (είχε παίξει τελευταία φορά το 2014-2015), ενώ ο Άρης είχε συμμετάσχει τελευταία φορά στη μεγάλη κατηγορία το 2013-2014! Δίκαια οι δύο ομάδες εξασφάλισαν τον προβιβασμό. Ήταν μακράν καλύτερες από τις υπόλοιπες, έχοντας στα ρόστερ τους εξαιρετικούς παίκτες, που μπορούν εύκολα να σταθούν στην πρώτη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο ΟΦΗ νίκησε 1-0 τον Απόλλωνα Πόντου χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Θανάση Ντίνα στο 79'. Την εσχάτη των ποινών είχε κερδίσει ο νεισελθών Κοέλιο, έπειτα από αντικανονικό μαρκάρισμα του τερματοφύλακα Καλογεράκη. Στο 70' η ομάδα της Καλαμαριάς έμεινε με δέκα παίκτες, καθώς αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Αμαραντίδης (άπλωσε το χέρι του στο πρόσωπο του Ντίνα, ύστερα από μαρκάρισμα που του έκανε ο παίκτης του ΟΦΗ).

FOOTBALL LEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ - ΟΦΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
ΟΦΗ MOTIONTEAM
FOOTBALL LEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ - ΟΦΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
ΟΦΗ MOTIONTEAM

Ο Άρης ήθελε δύο βαθμούς για να "κλειδώσει" την άνοδο, αλλά τελικά έφυγε με τρίποντο από την Άρτα απέναντι στον Καραϊσκάκη. Το 0-1 έγινε στο 13', όταν από γύρισμα του Διαμαντόπουλου, η μπάλα άλλαξε πορεία στο κεφάλι του Καραγιαννίδη και ο Κάσσος με σουτ βρήκε δίχτυα. Το 0-2 σημειώθηκε στο 44', έπειτα από σέντρα του Μπαργκάν και εναέριο σουτ του Σόουζα (στόπερ)!

FOOTBALL LEAGUE / ΑΕ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ - ΑΡΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΡΒΙΣΗΣ / EUROKINISSI)
Άρης, Σόουζα EUROKINISSI SPORTS

Τα Τρίκαλα τέθηκαν αντιμέτωπα με τον Πανσερραϊκό και άνοιξαν το σκορ στο 11' με κεφαλιά του Πάνου, αλλά οι Σερραίοι ισοφάρισαν στο 15' με σουτ του Πόζογλου. Εντέλει οι Θεσσσαλοί πήραν τη νίκη με γκολ του Βέρτζου στο 93' (με γυριστό σουτ). Οι οπαδοί του ΑΟΤ αποδοκίμαζαν διαρκώς παίκτες και προπονητή (Θωμά Γράφα).

Στο ντέρμπι της παραμονής, Αιγινιακός και Αναγέννησης Καρδίτσας έπαιξαν στο Αιγίνιο. Οι φιλοξενούμενοι κρατούσαν το τρίποντο έως το 90', αλλά τελικά ισοφαρίστηκαν. Οι Θεσσαλοί άνοιξαν το σκορ στο 33' με πλασέ του Χαντζάρα στο δεύτερο δοκάρι, αλλά οι γηπεδούχοι κατόρθωσαν να φέρουν στα ίσια το ματς στο 92' με πέναλτι που κέρδισε ο Γιαζιτζόγλου (έβγαλε σέντρα και έκανε χέρι ο Τζέκος) και εκτέλεσε εύστοχα ο ίδιος.

Η Δόξα Δράμας νίκησε εύκολα με 3-1 τον Απόλλωνα Λάρισας στη Φιλιππούπολη. Μόλις στο 4' ο Γουνδουλάκης άνοιξε το σκορ με πλασέ, ενώ στο 27' ο Ριζογιάννης έκανε το 0-2 με δυνατό σουτ μακριά έξω από την περιοχή. Οι Θεσσαλοί μείωσαν στο 55' με σουτ του Καρακατσάνη μέσα από την περιοχή, αλλά ο Κουσκουνάς στο 89' "κλείδωσε" το τρίποντο με σουτ από το ύψος του πέναλτι, έπειτα από γύρισμα του Μπαϊκαρά.

FOOTBALL LEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
Δόξα Δράμας EUROKINISSI SPORTS

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Καλογεράκης, Αμαραντίδης, Καλί, Σαμαράς, Γεωργιάδης, Συμελίδης, Βλαχομήτρος (68' Ηλιάδης), Βεργώνης, Καλογέρης (87' Καλαϊτζίδης), Χασομέρης (90' Λιόνης), Μπρίτο.

ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Στρέζος, Μπολάκης, Κοιλιάρας (37' λ. τρ. Αργυρόπουλος), Κομεσίδης, Ποτουρίδης, Νάστος, Μαχαίρας (58' Παπαστεριανός), Πουρτουλίδης (76' Κοέλιο), Βουό, Κουτσιανικούλης, Ντίνας.

Διαιτητής: Βρέσκας (Πιερίας)

Βοηθοί: Τζιώτζιος (Θράκης), Θεοδώρου (Πιερίας)

ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ ΑΡΤΑΣ (Σάκης Παπαβασιλείου): Μέλκας (46' Ραχιώτης), Παπανίκου, Μπεκατώρος, Καραγιαννίδης, Θεολόγου (38' Νικολόπουλος), Μακρής, Χούσος, Ψιάνος, Δημητριάδης (69' Ευαγγέλου), Ρανγκέλοφ, Λουκίνας.

ΑΡΗΣ (Δημήτρης Σπανός): Καντιμοίρης, Μπούρμπος, Σόουζα, Δεληζήσης, Βαλεριάνος, Νίκιτς, Ιντζόγλου, Κάσσος, Μπαργκάν (83' Μουμίν), Πλατέλλας (71' Πασάς), Διαμαντόπουλος (86' Μπαστακός).

Διαιτητής: Μανούχος (Αργολίδας)

Βοηθοί: Κωνσταντίνου (Πρέβεζας), Τριανταφύλλου (Αιτ/νίας)

ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ (Κώστας Νικολαΐδης):Τόλιος, Προσκυνητόπουλος, Γιαζιτζόγλου, Λιόλιος, Βλάχος (52’ Πολύζος), Πετρούσης, Γκατσολάρι (75’ Κούστα), Πέριτς, Σοφιάνης, Ζούρκος, Τσολακίδης.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Γιώργος Βαζάκας):Κατσίκας, Καρρίκι, Κωνσταντινόπουλος, Τζέκος, Θεοδωράκης (74’ Μπούσδρας), Μπιτέλης, Σταματάκης (58’ Βατουσιάδης), Χαντζάρας, Κονέ (86’ Ντάγκρας), Σουντουρά, Καραγιάννης.

Διαιτητής:Φωτιάδης (Καστοριάς)

Βοηθοί:Μηναδάκης (Κιλκίς), Νίκζας (Λάρισας)

ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ(Θωμάς Γράφας): Γιδόπουλος, Πάνος, Γκόλιας, Βέρτζος, Μυρσινιάς (46’ Κοτσώνης), Μάκος, Τσιάρας (83’ Μιλοσάβλιεφ), Τόμιτς, Τσίπρας, Σαχινίδης, Κατσαντώνης (53’ Γιαννιτσάνης).

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ(Πέτρος Στοΐλας): Άντμαν, Στέβιτς, Μακούσης, Τσελεπίδης, Τσαμούρης, Ναζίμ, Αναστασόπουλος, Δούμτσιος, Πόζογλου (92’ Πέτρου), Γιαξής, Ενομό.

Διαιτητής: Βουρνέλης (Μακεδονίας)

Βοηθοί: Παπαδημητρίου (Θεσσαλίας), Τοροσιάδης (Μακεδονίας)

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Νίκος Θεοδοσιάδης): Παϊτέρης, Σκούπρα, Κουρτεσιώτης, Σουλιώτης, Ανδρέου Ευάγ., Αγρόδημος, Μαυριάς, Χατζής, Κανούλας (60′ Σουλίδης), Λίταινας (80′ Συράκος), Δημολιός (46′ Καρακατσάνης).

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ (Κώστας Βασιλακάκης): Μένκα, Σπυρόπουλος, Ριζογιάννης, Ματσούκας (44′ λ.τ. Μαρκόπουλος), Κουσκουνάς, Γουνδουλάκης (60′ Βιτλής), Ντιμιτρόφσκι, Βαλλιάνος, Γκότοβος, Μπαϊκαρά, Γεωργιάδης (71′ Στεφάνοβιτς).

Διαιτητής: Κακριδής (Πειραιά)

Βοηθοί: Κεσίσογλου (Πέλλας), Μωυσιάδης (Ηπείρου)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σάββατο 28 Απριλίου

Καλλιθέα - Σπάρτη 0-0

Κυριακή 29 Απριλίου

Αιγινιακός - Αναγέννηση Καρδίτσας 1-1 (92' Γιαζιτζόγλου - 33' Χαντζάρας)

Απόλλων Πόντου - ΟΦΗ 0-1 (79' πεν. Ντίνας)

Τρίκαλα - Πανσερραϊκός 2-1 (11' Πάνος, 93' Βέρτζος - 15' Πόζογλου)

Απόλλων Λάρισας - Δόξα Δράμας 1-3 (55' Καρακατσάνης - 4' Γουνδουλάκης, 27' Ριζογιάννης, 89' Κουσκουνάς)

Καραϊσκάκης Άρτας - Άρης 0-2 (13' Κάσσος, 44' Σόουζα)

Εργοτέλης - Βέροια Δ.Δ.

Παναχαϊκή - Αχαρναϊκός Δ.Δ.

Δευτέρα 30 Απριλίου

ΑΟΧ Κισσαμικός - Παναιγιάλειος (17:00, Δημ. Περιβολίων)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. ΟΦΗ 71

2. Άρης 70

................................................

3. Παναχαϊκή 60

4. ΑΟΧ Κισσαμικός 51

5. Δόξα Δράμας 50

6. Τρίκαλα 48

7. Απόλλων Πόντου 44

8. Καραϊσκάκης 43

9. Απόλλων Λάρισας 43

10. Εργοτέλης 39

11. Σπάρτη 39

12. Αναγέννηση Καρδίτσας 36

................................................

13. Αιγινιακός 36

14. Πανσερραϊκός 28

15. Παναιγιάλειος 24

16. Καλλιθέα 23

17. Βέροια 5

18. Αχαρναϊκός -51

** Βέροια και Αχαρναϊκός έχουν αποσυρθεί από το πρωτάθλημα.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (30Η)

Παρασκευή 4 Μαΐου

Σπάρτη – Εργοτέλης (16:00, Δημ. Στάδιο Σπάρτης)

Σάββατο 5 Μαΐου

ΟΦΗ - Απόλλων Λάρισας (17:00 ΕΡΤ3, «Θ. Βαρδινογιάννης»)

Κυριακή 6 Μαΐου

Αιγινιακός - ΑΟΧ Κισσαμικός (17:00, «Γ. Παραλυκίδης»)

Παναιγιάλειος - Απόλλων Πόντου (17:00, Δημ. Στάδιο Αιγίου)

Αναγέννηση Καρδίτσας – Τρίκαλα (17:00 ΕΡΤ3, Δημ. Στάδιο Καρδίτσας)

Πανσερραϊκός – Καλλιθέα (17:00, Δημ. Σερρών)

Δόξα Δράμας – Καραϊσκάκης Άρτας (17:00, Γήπεδο Δόξας)

Άρης – Αχαρναϊκός Δ.Δ.

Βέροια – Παναχαϊκή Δ.Δ.

Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΩΝ ΣΚΟΡΕΡ

22

Μάνος

20

Κάιπερς (Εργοτέλης)

14

Διαμαντόπουλος (Άρης)

12

Κουσκουνάς (Δόξα Δράμας)

11

Λουκίνας (Καραϊσκάκης)

Μωραΐτης (Παναχαϊκή)

9

Ξύδας (ΑΟΧ Κισσαμικός)

Πλατέλλας (Άρης)

Κουτσιανικούλης (ΟΦΗ)

Γκούρτσας (Πανσερραϊκός)

Photo credits: Eurokinissi

TAGS FOOTBALL LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ