FOOTBALL LEAGUE

Σπουδαία νίκη για τα Τρίκαλα, 1-0 τον ΟΦΗ

Σπουδαία νίκη για τα Τρίκαλα, 1-0 τον ΟΦΗ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τα Τρίκαλα νίκησαν με 1-0 τον ΟΦΗ, χάρη στο γκολ του Νίκου Γιαννιτσάνη, για την 4η αγωνιστική της Football League και μείωσαν στους τρεις βαθμούς τη διαφορά από την κορυφή. Έμειναν στους πέντε βαθμούς οι Κρητικοί.

Ο Νίκος Γιαννιτσάνης νίκησε με κεφαλιά τον Κώστα Δαύκο στο 55ο λεπτό κι έδωσε τη νίκη στα Τρίκαλα, με 1-0 επί του ΟΦΗ, για την 4η αγωνιστική της Football League. Ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια του ματς οι Θεσσαλοί, πανηγύρισαν μια σπουδαία νίκη και μείωσαν στους τρεις βαθμούς τη διαφορά από τους πρωτοπόρους της κατάταξης, Λαμία κι Απόλλωνα Σμύρνης.

Άλλωστε την πρώτη αντιμετωπίζει στη Φθιώτιδα, την Κυριακή, για την 5η αγωνιστική. Αντίθετα, η εικόνα του ΟΦΗ στα Τρίκαλα ήταν αποκαρδιωτική. Οι Κρητικοί σπατάλησαν το πρώτο ημίχρονο και "ξύπνησαν" μόνο μετά το γκολ που δέχθηκαν. Ωστόσο, στις ευκαιρίες που είχαν για την ισοφάριση συνάντησαν τον εξαιρετικό γκολκίπερ των γηπεδούχων, Γιάννη Σιδεράκη. Μπορεί σε αυτή την "αλλοπρόσαλλη" σεζόν της Football League μέχρι τις 7 Δεκέμβρη να έχουν ολοκληρωθεί μόλις τέσσερις αγωνιστικές, αλλά ο ΟΦΗ είναι ήδη στο -5 από την κορυφή.

Η ανασκόπηση του ματς

Στο 23ο λεπτό ο Δουκάκης υποδέχθηκε την μπάλα στο κέντρο, έβγαλε στον Μουμίν στα πλάγια με τον δεύτερο να κάνει το γύρισμα, αλλά τον Λαμπάκη να μην μπορεί να γίνει κάτοχος της μπάλας, καθώς οι αμυντικοί του ΟΦΗ απομάκρυναν.

Ένα λεπτό αργότερα (24'), ο Γιαννιτσάνης έκανε το σουτ, αλλά ο Δαύκος προέβη σε εξαιρετική απόκρουση. Μια σύγχυση στην άμυνα του ΟΦΗ, στο 28ο λεπτό, έδωσε την αφορμή για νέα ευκαιρία εκ μέρους των Τρικάλων. Ο Δαύκος τροφοδότησε απρόσεκτα τον Κομεσίδη, ο Δουκάκης έκλεψε την μπάλα, γύρισε στον Γιαννιτσάνη, ο οποίος δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την κενή εστία του ΟΦΗ. Κι αυτό γιατί ο Νάστος απομάκρυνε την τελευταία στιγμή σε κόρνερ.

Στο 32', ο Γιαννιτσάνης επιχείρησε ένα ακόμη σουτ με την μπάλα να περνά δίπλα από την εστία του Δαύκου. Ίδιο σκηνικό και στο 34ο λεπτό, όταν ο Στογιάνοβιτς έκανε τη σέντρα, ο Δουκάκης έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως τελείωσε το πρώτο. Με πίεση από τα Τρίκαλα, δηλαδή. Στο 47', ο Γκόλιας εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά, ο Δαύκος όμως επενέβη έγκαιρα πριν ο Λεάντρο κατορθώσει και πιάσει την κεφαλιά. Τρία λεπτά αργότερα, ο Ριζογάννης έπιασε το σουτ, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

Στο 53ο λεπτό, ο Ντενίζ Μπαϊκαρά βρήκε χώρο, διείσδυσε την περιοχή, έκανε το σουτ, αλλά ο Δαύκος αντέδρασε ενδεδειγμένα, καθώς μπλόκαρε την μπάλα στη γωνία του.

Τελικά, η παρατεταμένη πίεση που άσκησαν τα Τρίκαλα απέφερε καρπό δύο λεπτά αργότερα. Ο Μουμίν στο 55ο λεπτό έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Μπαϊκαρά έπιασε την πρώτη κεφαλιά, τροφοδότησε τον Γιαννιτσάνη κι αυτός με δεύτερη κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να ανοίξει το σκορ, υπέρ των γηπεδούχων.

Στο 71', ο Βαλλιάνος έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Βουό την κεφαλιά, αλλά ο Σιδεράκης ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε την μπάλα. Στο 76ο λεπτό, ο Ράντι εκτέλεσε το κόρνερ, ο Όγκμποε έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Σιδεράκης μπλόκαρε και πάλι.

Στο 82', ο Βαλλιάνος έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Σιδεράκης προέβη σε λάθος εκτίμηση, ο Ράντι έγινε κάτοχος της μπάλας, αλλά το σουτ του πέρασε άουτ. Τρία λεπτά αργότερα (85'), ο Ριζογιάννης επιχείρησε το σουτ, η μπάλα ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι του Δαύκου.

Στο 89ο λεπτό, ο ΟΦΗ είχε την ευκαιρία για να ισοφαρίσει, αλλά ο Σιδεράκης απέκρουσε με εντυπωσιακό τρόπο την κεφαλιά του Πατρίκ Βουό.

ΤΡΙΚΑΛΑ (Γ. Γεωργιάδης):Σιδεράκης, Λαμπάκης, Γκόλιας, Λεάντρο Πίντο, Βέρτζος, Μουμίν, Δούκακης (63' Κουσκουνάς), Ριζογιάννης, Γιαννιτσάνης, Στογιάνοβιτς (46' Στεφάνοβιτς), Μπαϊκαρά (70' Σερζίνιο)

ΟΦΗ (Ν. Νιόπλιας):Δαύκος, Νάστος, Μιλοσάβλιεβ (74' Μάνος), Όστοϊς, Βουό, Χαντί (62' Όγκμποε), Μπουρσέλης (42' Ράντι), Κομεσίδης, Αντούκορ, Κιάσσος, Βαλλιάνος

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου

Αν. Καρδίτσας – Απόλλων 0-0

Παναιγιάλειος - Αγροτικός Αστέρας 1-0 (83' Ξόμπλιος)

Σπάρτη – Αιγινιακός 3-2 (2' Γιαννίτσης, 80' Μπουντόπουλος, 82' Αναστασάκος - 29' Ζούρκος, 55' Πατράλης)

Πανθρακικός – Κισσαμικός 1-0 (85' πεν. Κουσίδης)

ΑΟ Χανιά – Αχαρναϊκός 2-3 (40' Θεολόγου, 95' Σταματής - 34', 57' Ματσούκας, 90' πεν.Τζιώρας)

Λαμία – Πανελευσινιακός 4-0 (13', 45' Βασιλόγιαννης, 38' Ντουρμισάι, 42' Όμο)

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου

Καλλιθέα – Πανσερραϊκός 0-1 (42' Χατζηδημητρίου)

Άρης – Καλλονή 5-0 (12' Ίλιτς, 75' , 88' Τάτος, 76' Καπνίδης, 80' Μπαργκάν)

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου

ΑΟ Τρίκαλα – ΟΦΗ 1-0 (55' Γιαννιτσάνης)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Λαμία 10

2. Απόλλων Σμύρνης 10

3. Αγροτικός Αστέρας 9

4. Σπάρτη 9

5. Άρης 8

6. Τρίκαλα 7

7. Πανσερραϊκός 7

8. Αχαρναϊκός 7

9. ΟΦΗ 5

10. Αιγινιακός 5

11. Χανιά 4

12. Παναιγιάλειος 4

13. Πανθρακικός 4

14. Καλλιθέα 3

15. Αναγέννηση Καρδίτσας 3

16. Καλλονή 1

17. Κισσαμικός 1

18. Ελευσίνα 0

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (5Η)

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου

Απόλλων - Αγροτικός Αστέρας (15:00)

Αιγινιακός - Αναγέννηση Καρδίτσας (15:00, Δημ. «Γ. Παραλυκίδης»)

Πανσερραϊκός - Παναιγιάλειος (15:00, Δημ. Σερρών)

Κισσαμικός - Σπάρτη (15:00)

Αχαρναϊκός - Καλλιθέα (15:00, Δημ. Αχαρνών)

Καλλονή - Πανθρακικός (15:00, Δημ. Στάδιο Μυτιλήνης)

ΟΦΗ - ΑΟ Χανιά (15:00, «Θ. Βαρδινογιάννης»)

Πανελευσινιακός - Άρης (15:00, Δημ. Στάδιο Ελευσίνας)

Λαμία - Τρίκαλα (15:00, ΔΑΚ Λαμίας)

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS FOOTBALL LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ