FOOTBALL LEAGUE

Σφακιανάκης: "Να απομακρύνω όλα τα σκοτάδια"

Σφακιανάκης: "Να απομακρύνω όλα τα σκοτάδια"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο νέος πρόεδρος της Football League, Στέλιος Σφακιανάκης, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη αναφέρθηκε στις σκιές που υπάρχουν πάνω από το πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας.

Συνέντευξη σε ραδιόφωνο της Κρήτης και συγκεκριμένα στον Athletic Radio 104,2 παραχώρησε ο νέος πρόεδρος της Football League, Στέλιος Σφακιανάκης και αναφέρθηκε στο γιατί επέλεξε να βγει πάλι στο προσκήνιο.

Όπως τόνισε θέλει να διαλύσει τις σκιές που υπάρχουν πάνω από το πρωτάθλημα, αναφέρθηκε στις κινήσεις που θα γίνουν άμεσα και μίλησε τόσο για την τηλεοπτική στέγη του πρωταθλήματος όσο και για την χορηγία από τον ΟΠΑΠ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Στέλιος Σφακιανάκης στον Athletic Radio 104,2

Για την επιστροφή του, σε ενεργό ρόλο στο ελληνικό ποδόσφαιρο:
"Εάν έχεις φόβο για σκιές και τις φοβέρες που ακούγονται τότε κάθεσαι σπίτι σου. Εγώ αισθάνθηκα την ανάγκη να το τολμήσω. Για 2,5 χρόνια ήμουν έξω από το ποδόσφαιρο όμως η σιωπή μου δεν έκανε κρότο και έτσι αποφάσισα να επιστρέψω έχοντας ως γνώμονα τον μεγάλο Κρητικό πατριώτη, το Νίκο Καζαντζάκη, που έχει πει «η μεγαλύτερη στιγμή της θεωρίας είναι η πράξη». Ήθελα να δουλέψω με αδούλωτο μάτι και να απομακρύνω όλα τα σκοτάδια".

Για το πως αισθάνεται που εξελέγη παμψηφεί:
"Το μόνο που έχει ως αποτέλεσμα είναι να με φορτώνει με μεγαλύτερη ευθύνη. Έχω περάσει από πολλές θέσεις, δεν έχω ανάγκη να αποδείξω κάτι στον εαυτό μου. Θέλω να προσφέρω τον εαυτό μου στην Football League και να προσπαθήσω να αποδείξω ότι υπάρχει και αύριο".

Για την απαξίωση του πρωταθλήματος μέσω των «σκιών» των ύποπτων αγώνων:
"Αυτές οι σκιές ήταν που δημιούργησαν τα προβλήματα στις χορηγίες και τα έσοδα του πρωταθλήματος. Η Ένωση είναι ένας θεσμός που λειτουργεί για την πρόοδο και την βελτίωση των ΠΑΕ. Πως λοιπόν θα προκύψουν έσοδα όταν υπάρχουν τέτοιες σκιές; Πως η κάθε λογής εταιρεία θα δώσει τα χρήματα της προκειμένου να διαφημιστεί σε ένα προϊόν που δεν έχει την καλή εικόνα;"

Για την συνεδρίαση του Δ.Σ. της Football League:
"Ίσως η συμπεριφορά του κυρίου Φωτάκη είναι μια συμπεριφορά μέσα στο Δ.Σ που είναι ο στόχος για όλους τους προέδρους. Η στόχευση μου είναι και μάλιστα το είπα ότι «επιθυμώ από δακτειλοδεικτόμενους να μετατραπούν σε ανθρώπους που δείχνουν το καλό παράδειγμα. Έχω κάποιες απόψεις που πρέπει να κοινοποιηθούν τόσο στην Πολιτεία ώστε να με βοηθήσει να νομοθετήσω την Επιτροπή Κρίσεων που την θέλω για τα ύποπτα παιχνίδια. Πάντως, όταν και εφόσον συμφωνήσουμε γιατί σε λίγες ημέρες έχω μια συζήτηση για αυτό ακριβώς το θέμα τότε θα μπορούμε να πούμε πολλά περισσότερα.

Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνει μια παρουσίαση της Sport Radar στους εκπροσώπους και τους προέδρους των ΠΑΕ που θα τις ενημερώσει με ποια στοιχεία κρίνει «ύποπτο» ένα παιχνίδι. Το δεύτερο σημείο που θέλω να σταθώ είναι ότι έχω ανάγκη την συνδρομή της Πολιτείας ώστε να έχουμε έναν εν ενεργεία δικαστικό που θα βρίσκεται σε μια επιτροπή που θα ελέγχει την πληροφορία που έχει η Sport Radar και θα κρίνει εάν ένα παιχνίδι υπόκειται σε αυτήν την φήμη και θα αποφασίζουμε αν θα σταματάει ή θα αποφασίζει να διεξαχθεί".

Για την τηλεοπτική στέγη της επόμενης περιόδου:
"Υπάρχει μια δυσκολία, όχι ότι δεν έχουμε πρόταση. Υπάρχει πρόταση η οποία όμως υπολείπεται των αναγκών μας και έτσι δεν θα την αποδεχτώ σε αυτό το ύψος. Υπάρχει και το ενδεχόμενο να μην υπάρξει κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων”.

Για την χορηγία που περιμένουν από τον ΟΠΑΠ:
"Εάν ο ΟΠΑΠ δεν μας κάνει μια πρόταση που να καλύπτει τις ελάχιστες ανάγκες τότε μπορούμε να πάμε και σε άλλες στοιχηματικές εταιρείες. Είπα και το εννοώ ότι στόχος είναι αυτό το πρωτάθλημα να αποτελέσει έναν «φάρο» για τις επαγγελματικές κατηγορίες και κακά τα ψέμματα η Football League είναι η κατηγορία που αποτελεί τον προθάλαμο της Super League".

Για το πως θα αποφευχθούν αποχωρήσεις ομάδων μέσα στην χρονιά:
"Είμαι σίγουρος ότι θα ξεκινήσουμε και θα τελειώσουμε με τις ίδιες ομάδες. Αν μια ομάδα δεν έχει την δυνατότητα να αγωνιστεί, θα φύγει πριν μπει στην κληρωτίδα. Υπάρχει ο φόβος ότι μπορεί να μην είναι 18 οι ομάδες όμως είμαι αισιόδοξος ότι στην κλήρωση θα είναι όλες . Αλλά δεν μπορώ να αποκλείσω ότι δεν θα αποχωρήσει ομάδα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος".

Για την παρουσία του ΟΦΗ στο πρωτάθλημα:
"Με χαροποιεί ιδιαιτέρως που μια ιστορική ομάδα όμως ο ΟΦΗ ξεκίνησε την επιστροφή της. Ξέρετε συγκινούμαι γιατί θυμάμαι τα μεγάλα ευρωπαϊκά παιχνίδια όπως με την Φερεντσβάρος που τα έζησα από κοντά. Όμως από εκεί και πέρα εγώ θα συμπεριφερθώ αντικειμενικά προς όλες τις ομάδες. Είναι ένα πρωτάθλημα με πολλές και ιστορικές ομάδες".

TAGS FOOTBALL LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ