FOOTBALL LEAGUE

Πρωταθλήτρια η ΑΕΛ, σώθηκε ο Πανελευσινιακός

Πρωταθλήτρια η ΑΕΛ, σώθηκε ο Πανελευσινιακός
ΑΕΛ, Βαρέλα ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η ΑΕΛ έκοψε πρώτη το νήμα στη Football League 2015-2016. Νίκησε τον Αχαρναϊκό, η Κέρκυρα έχασε από τον Αγροτικό και έτσι οι "βυσσινί" κατέκτησαν το πρωτάθλημα. Παραμονή για τον Πανελευσινιακό με την ισοπαλία στη Λαμία.

Και άνοδος και πρωτάθλημα για την ΑΕΛ. Η ομάδα του Σάκη Τσιώλη νίκησε 2-1 στο Μενίδι τον Αχαρναϊκό και σε συνδυασμό με την ήττα (3-1) της Κέρκυρας από τον Αγροτικό Αστέρα, κατέκτησε την πρωτιά, έπειτα από 34 αγώνες στη Football League.

Το πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε με τον Πανελευσινιακό να πετυχαίνει την παραμονή στην κατηγορία με το 1-1 απέναντι στη Λαμία.

Πατήστε εδώ και θυμηθείτε τη λεπτό οπρος λεπτό εξέλιξη των αγώνων

Λαμία - Πανελευσινιακός 1-1

Ισοπαλία που του χάρισε την παραμονή στη Football League εξασφάλισε ο Πανελευσινιακός. Η ομάδα της Δυτικής Αττικής τέθηκε αντιμέτωπη με τη Λαμία στη Φθιώτιδα και με γκολ του Γιαννιτσάνη στο 84' ισοφάρισε σε 1-1. Από ασίστ του Λίτσου ο μεσοεπιθετικός της ομάδας της δυτικής Αττικής με συρτό σουτ έστειλε τη μπάλα στο βάθος της εστίας του Πίτκα. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 28' με τον Σιατραβάνη, ο οποίος, μάλιστα, ήταν ήδη τραυματίας και ετοιμαζόταν να γίνει αλλαγή.

ΛΑΜΙΑ (Δημήτρης Σπανός): Πίτκας, Παπαργυρίου, Γιαλούσης, Ντάσιος, Σιλιγαρδάκης (87' Αλεξίου), Τζόκιτς, Σιατραβάνης (29' Νεόφυτος), Μπουλούλης, Νατσιόπουλος, Καραλής (66' Αντωνόπουλος), Πίντο.

ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ (Θανάσης Δημόπουλος): Μανιάτης, Τσίγκρος, Ανδρίκος, Αρβανίτης, Βαλιτζό, Κωνσταντινίδης, Κασνέτση (46' Βαϊσχάιμερ), Κυζιρίδης (65' Λίτσος), Σταματάκης (46' Τσολακίδης), Γιαννιτσάνης, Πλαβούκος.

Διαιτητής: Καραλιόλιος (Γρεβενών)

Βοηθοί: Σπανός, Σιδέρης (Αχαΐας)

Αγροτικός Αστέρας - Κέρκυρα 3-1

Αγνώριστη η Κέρκυρα στον Εύοσμο. Έχασε από τον Αγροτικό Αστέρα 3-1 και παράλληλα την πρωτιά και τον τίτλο. Η ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη βρέθηκε με 3-0 πίσω στο σκορ στο πρώτο 45λεπτο. Το 1-0 για τους πράσινους έκανε στο 15' ο Μπιτάνγκ με σουτ μέσα από την περιοχή. Στο 33' ο γκολκίπερ Τριαντάφυλλος, που έκανε ντεμπούτο στη Football League, επιχείρησε να διώξει τη μπάλα, αλλά την έστειλε πάνω στον Γρομητσάρη. Ο Βελλίνης, που... παραμόνευε, πρόλαβε στην κούρσα προς το τέρμα τον γκολκίπερ της Κέρκυρας και με το κεφάλι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

Πρωταθλήτρια η ΑΕΛ, σώθηκε ο Πανελευσινιακός
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Απόλυτος αιφνιδιασμός για τους Κερκυραίους, που στο 34' δέχτηκαν και τρίτο τέρμα. Ο Συμελίδης έβγαλε τον Βελλίνη μόνο απέναντι στον Τριαντάφυλλο και με σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Το μόνο που κατάφερε η Κέρκυρα ήταν να μειώσει σε 3-1 με σουτ του Γκόμεζ στο 60', μέσα από την περιοχή.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (Κώστας Γεωργιάδης):Γιακουμής, Σκλιοπίδης, Βαφέας, Μπάρμπας, Αμαραντίδης (51' Καραμπάς), Μακρυδημήτρης, Έππας, Συμελίδης (36' Τοπούζης), Μπιτάνγκ, Βελλίνης, Διαμαντόπουλος (62' Σιαμπάνης)

ΚΕΡΚΥΡΑ (Αλέκος Βοσνιάδης):Τριαντάφυλλος, Σουάνης (46' Μπαλντοβαλίεφ), Κρητικός, Γκόμεζ, Παμλίδης, Κόντος (62' Φάμπιο), Χιντζίδης, Βλάχος, Γρομητσάρης, Ιωάννου, Γεωργακόπουλος (46' Αρναρέλλης).

Διαιτητής: Κοτσάνης (Δράμας)

Βοηθοί: Χατζηνάκος (Δράμας), Κεντζιόπουλος (Καστοριάς)

Καλλιθέα - Παναχαϊκή 4-2

Αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι στο Ελ Πάσο ανάμεσα σε Καλλιθέα και Παναχαϊκή. Οι Αχαιοί κατέβηκαν στο ματς με 13 παίκτες, εκ των οποίων οι 4 ήταν τραυματίες. Το 1-0 έκανε για τους γηπεδούχους στο 20' ο Γκίνη με κεφαλιά, από κόρνερ του Μπέλη. στο 46' οι Πατρινοί ισοφάρισαν σε 1-1. Ο Ρουμπάτος με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα έπειτα από ωραία προσπάθεια και σέντρα του Σαμπατάκου από αριστερά.

Πρωταθλήτρια η ΑΕΛ, σώθηκε ο Πανελευσινιακός
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στο 63' ο Ηλιάδης έκανε μεγάλη μπαλιά στην περιοχή, ο Λεβέντης έκανε το κοντρόλ και την πάσα στον Φράγκο που με σουτ την έσπρωξε στα δίχτυα για το 2-1 της Καλλιθέας. Οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι στο 71', σε μαρκάρισμα του Ρουμπάτου από τον Σταμόπουλο. Ο Χούσα από την άσπρη βούλα ευστόχησε και ισοφάρισε στο 72 σε 2-2.

Στπ 84' η αθηναϊκή ομάδα έκανε το 3-2. Ο Μπέλης δοκίμασε το σουτ από 25 μέτρα και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Τρίγκα που δεν περίμενε σουτ από τέτοια απόσταση. Το τελικό 4-2 έγινε στο 89'. Ο Σταύρου με διαγώνιο σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή της Παναχαϊκής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

ΚΑΛΛΙΘΕΑ (ΛΟΥΚΑΣ ΚΑΡΑΔΗΜΟΣ): Γκέκας, Λεβέντης, Σταμόπουλος, Τσώνης, Ευαγγέλου, Γκίνη (75' Σταύρου), Τεγούσης (53' Κατσικογιάννης), Μπέλης, Φράγκος, Ηλιάδης, Τσίπρας (58' Ντουρμισάι)

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (ΗΛΙΑΣ ΦΥΝΤΑΝΗΣ): Στρέζος, Χούσα, Ασίγκμπα, Λαμπρόπουλος Γ., Πινδώνης, Μουκίδης, Χαρτσιάς, Παπανικολάου, Σαμπατάκος, Ρουμπάτος (79' Πέδρο), Μητρόπουλος

Διαιτητής: Φωτιάς (Πέλλας)

Βοηθοί: Τζαφόλιας (Αν. Αττικής), Μανούρας (Τρικάλων)

Αχαρναϊκός - ΑΕΛ 1-2

Ιδανικά κύλησε η 34η και τελευταία αγωνιστική της Football League για την ΑΕΛ. Νίκη στο Μενίδι επί του Αχαρναϊκού με 2-1, ήττα της Κέρκυρας στον Εύοσμο και πρωτάθλημα. Η ΑΕΛ είχε ένα δοκάρι στο 36’ με τον Λαμπρόπουλο και στο φινάλε του ημιχρόνου καλές στιγμές με τον Βαρέλα. Ωστόσο το 0-0 ήταν το σκορ του πρώτου 45λεπτου.

Στο 54’ όμως ο Παβίσεβιτς έβγαλε τη σέντρα και ο Παπατόλιος με σουτ στην κίνηση έκανε το 1-0 για τον Αχαρναϊκό. Η απάντηση της ΑΕΛ ήταν άμεση και στο 56’ από φάουλ του Βαρέλα ο Γιοβάνοβιτς με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1. Στο 64’ ο Βαρέλα με άπιαστο σουτ έξω από την περιοχή πέτυχε το 1-2, βάζοντας την ομάδα του Σάκη Τσιώλη σε θέση οδηγού στο παιχνίδι. Δεν άλλαξε τίποτα μέχρι τέλους και το πρωτάθλημα βάφτηκε στα "βυσσινί".

ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ (Δημήτρης Αρναούτης): Παγούδης, Σωτηράκος, Μωυσιάδης, Ταμπάκης (61’ Χριστόπουλος), Ματσούκας, Όμο, Παπατόλιος, Μάρης (84’ Μακρίδης), Παβίσεβιτς, Μουστάκης (79’ Αναστασίου), Κωστόπουλος.

ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης):Καβουσάκης, Ρέντζας, Μονιάκης, Γιοβάνοβιτς, Δαμιανάκης, Αναστασόπουλος, Λαμπρόπουλος (57’ Κουτσιανικούλης), Ροβίθης (46’ Μπανούσης), Καπός, Βαρέλα, Πάτο (83’ Χοτζάλι).

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ:Παναγιωτόπουλος (Αιτ/νίας)

ΒΟΗΘΟΙ: Κολοσιώνης (Αιτ/νίας), Οικονόμου (Αχαΐας)

ΑΟ Χανιά - Παναιγιάλειος 3-2

ΑΟ Χανιά και Παναιγιάλειος δεν είχαν βαθμολογικό κίνητρο στο ματς των Περιβολίων. Στόχος τους απλά μία καλή εμφάνιση. Το 1-0 έγινε στο 16'. Ο Μασάδο εκτέλεσε το φάουλ από τα αριστερά και ο Μπριλάκης με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Στο 43' ήρθε η ισοφάριση. Μπαλιά από τον Γκούφα στον Γκοτσούλια, ο τελευταίος με το δεξί σούταρε και έφερε το ματς στα ίσα.

Το 2-1 για τον ΑΟΧ έγινε στο 68'. Ο Μασάδο έβγαλε το κόρνερ, ο Τσούτσης έπιασε την κεφαλιά και έβαλε μπροστά την ομάδα του. Στο 79' οι Αιγιώτες έφεραν το ματς στα ίσια. Από κόρνερ του Ζουνίνιο άθελά του ο Καμινιώτης με κεφαλιά έκανε το 2-2. Στο 85' οι Κρητικοί έφτασαν στο 3-2. Κάθετη πάσα του Τσούτση, ο Γκέσιος βρέθηκε τετ α τετ με τον Τσάπαλο σούταρε και έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στον ΑΟΧ, που έμεινε μέχρι τέλους.

ΑΟΧ (Κυριάκος Γρηγοράκης):Πρίφτης, Παγώνης, Μπριλάκης, Σάντερσον, Παλιάτσιος (88’ Μουντοκαλάκης), Μασάδο, Ρίκκα (56’ Τσούτσης), Καρτσαμπάς, Καμινιώτης (81’ Νύκταρης Μ.), Γκέσιος, Διαμαντόπουλος.

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ (Χρήστος Παρασκευόπουλος):Τσάπαλος, Σανδραβέλης, Μαυρόπουλος, Ρέλλας, Γκατσέσα (84’ Σπίνουλας), Γκούφας, Γκοτσούλιας, Λινάρδος (64’ Σκαρτσίλας), Στίκας, Ζουνίνιο, Κολόκας.

Διαιτητής: Ευαγγέλου (Αθηνών)

Βοηθοί: Γιαννουγλίδης (Αθηνών), Γαρεφαλλάκης (Ηρακλείου)

Κισσαμικός - Αναγέννηση Καρδίτσας 0-1

Με νίκη αποχαιρετά την Αναγέννηση Καρδίτσας ο Σάκης Θεοδοσιάδης. Ο Έλληνας τεχνικός βρίσκεται στην ΑΣΑ από το 2010 και το παιχνίδι με τον Κισσαμικό στα Χανιά ήταν το τελευταίο του. Οι Θεσσαλοί επικράτησαν με 1-0, χάρη σε γκολ του Τζέκου στο 53'. Ο Καρδιτσιώτης στράικερ με πλάτη προς την εστία σούταρε και έκανε το 0-1.

ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ (Σπύρος Μπαξεβάνος):Γιαγκιόζης, Τσερκέζος, Τζημογιάννης, Παντελάκης, Τσοντάκης Σμίλτος, Μάνιας, Αυγενικού, Βλάχος, Ποκόνγκ, Μάντζης.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Σάκης Θεοδοσιάδης):Γεωργατζάς, Σάββας, Τζάνης, Δημόπουλος, Κισκαμπάνης, Καραχάλιος, Τσιλούλης, Μαυριάς, Τζέκος, Μπιτέλης, Γκουγκούδης.

Διαιτητής: Σταυρουλάκης (Ρεθύμνου)

Βοηθοί: Δασκαλάκης (Ηρακλείου), Λιαμπότης (Αθηνών)

Πανσερραϊκός - Απόλλων Σμύρνης 0-5

Πεντάρα και τετράδα για τον Απόλλωνα. Η Ελαφρά Ταξιαρχία συνέτριψε με 5-0 στις Σέρρες τον Πανσερραϊκό και κατέκτησε την τέταρτη θέση της Football League. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους φιλοξενούμενους ο Ανρί Καμαρά που σημείωσε τρία τέρματα (32',34',45'+1'), με τον Στεργίδη στο 45' και τον Βάντερσον στο 51' να δίνουν συνέχεια στον χορό των γκολ και να διαμορφώνουν το επιβλητικό αποτέλεσμα υπέρ των «κυανόλευκων».

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Νικηφόρος Κάκογλου): Καστανιώτης, Καρράς, Ιωαννίδης (46’ Καψάλης), Βοσκόπουλος, Παπατζίκος, Τριανταφυλλάκος, Ρούτσης, Ανδρέου (46’ Γιάντσης), Τσιμίκας, Παπαστεργίου (66’ Ντα κόστα) , Δωματάς.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιώργος Βαζάκας): Ταΐρης, Πάνος, Δεληζήσης, Γκότοβος (53’ Ψιάνος), Αρναούτογλου, Παρπέξ, Σουνάς (78’ Φαρινόλα), Στεργίδης, Φατιόν, Βάντερσον, Καμαρά (60’ Καλλέργης).

Διαιτητής: Γκράνας (Θράκης)

Βοηθοί: Χαδήμογλου (Μακεδονίας), Χατζημωυσιάδης (Ξάνθης)

Τα αποτελέσματα της 34ης αγωνιστικής:

Κυριακή 29 Μαΐου

Λαμία - Πανελευσινιακός 1-1 (28' Σιατραβάνης / 84' Γιαννιτσάνης)

Καλλιθέα - Παναχαϊκή 4-2 (19' Γκίνη, 63' Φράγκος, 84' Μπέλης, 89' Σταύρου / 46' Ρουμπάτος, 72' πεν. Χούσα)

Αχαρναϊκός - ΑΕΛ 1-2 (54' Παπατόλιος / 56' Γιοβάνοβιτς, 64' Βαρέλα)

Αγροτικός Αστέρας - Κέρκυρα 3-1 (16' Μπιτάνγκ, 33', 34' Βελλίνης - 60' Γκόμεζ)

ΑΟ Χανιά - Παναιγιάλειος 3-2 (15' Μπριλάκης, 68' Τσούτσης, 85' Γκέσιος / 43' Γκοτσούλιας, 79' Σκαρτσίλας)

Κισσαμικός - Αναγέννηση Καρδίτσας 0-1 (53' Τζέκος)

Πανσερραϊκός - Απόλλων Σμύρνης 0-5 (32', 34', 45'+1'Καμαρά, 45' Στεργίδης, 51' Βάντερσον)

Ζάκυνθος - Εργοτέλης 3-0 (α.α.)

Ολυμπιακός Βόλου - ΑΟ Τρίκαλα 0-3 (α.α.)

Η τελική βαθμολογία:

(σε 34 αγώνες)

1. ΑΕΛ 78

2. Κέρκυρα 75

..............................................

3. Τρίκαλα 67

4. Απόλλων Σμύρνης 61

5. Λαμία 59

6. Κισσαμικός 51

7. Καλλιθέα 49

8. Αχαρναϊκός 45

9. Αναγέννηση Καρδίτσας 45

10. Αγροτικός 43

11. Πανσερραϊκός 43

12. Παναιγιάλειος 41

13. ΑΟΧ 38

14. Πανελευσινιακός 35

..............................................

15. Ζάκυνθος 34

16. Παναχαϊκή 28

17. Ολυμπιακός Βόλου 10

18. Εργοτέλης 7

Photo credits: Action images

Follow me on twitter: Dimitris Samolis

TAGS FOOTBALL LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ