FOOTBALL LEAGUE

Πήρε βαθμό η Κέρκυρα, 1-1 με τη Λαμία

Πήρε βαθμό η Κέρκυρα, 1-1 με τη Λαμία
Καλλιθέα, Λαμία ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η Λαμία ήταν ανώτερη, αλλά δεν κατέστη εφικτό να νικήσει την Κέρκυρα, με την οποία έμεινε στο 1-1, για την 27η αγωνιστική της Football League. Βαθμός ανόδου για τους Φαίακες. Φοβερό ματς στα Χανιά: ΑΟΧ - Τρίκαλα 2-2.

Επιτακτική ήταν για τη Λαμία ή νίκη στο ματς κόντρα στην Κέρκυρα, αλλά η υπεροχή της δεν απέδωσε καρπούς. Στο σπουδαιότερο ματς της 27ης αγωνιστικής της Football League, η ομάδα της Φθιώτιδας έμεινε στο 1-1 με τους Φαίακες, αποτέλεσμα που περισσότερο ικανοποιημένους αφήνει τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι έκαναν ένα ακόμα βήμα για την άνοδο στη Super League.

Η Λαμία -δεν έχει γνωρίσει ήττα στο γήπεδό της από τον Ιανουάριο του 2014, σερί που κρατά 27 μήνες, τελευταία ήττα στις 5 Ιανουαρίου 2014 από τα Τρίκαλα- μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και είχε δοκάρι στο 4'. Ο Πίντο τροφοδότησε τον Μίλιεβιτς και αυτός με σουτ εκτός περιοχής στέλνει τη μπάλα στο δεξί δοκάρι της εστίας του Κουτζαβασίλη. Το 1-0 έγινε στο 8'. Ο Πίντο ντα Σίλβα έφυγε στην πλάτη της άμυνας και πλάσαρε πάνω στην κίνηση τον εξερχόμενο Κουτζαβασίλη.

Στο 14' θα μπορούσε να είχε γίνει το 2-0, αλλά η Λαμία είχε και δεύτερο δοκάρι. Ο Πίντο έδωσε στον Μίλιεβιτς, αυτός έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, στέλνοντας τη μπάλα στο δεξί δοκάρι. Η ισοφάριση για την ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη ήρθε στο 29'. Ο Ζορμπάς εκτέλεσε κόρνερ, ο Νίκιτς έκανε το σουτ εκτός περιοχής, αλλά η μπάλα κόντραρε. Ο Αρναρέλλης έγινε αποδέκτης της και με νέο σουτ σκόραρε ( 1-1). Έξαλλοι σε αυτή τη φάση οι γηπεδούχοι, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν για επιθετικό φάουλ του σκόρερ στον Καραλή.

Πήρε βαθμό η Κέρκυρα, 1-1 με τη Λαμία
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η φάση αυτή προκάλεσε εκνευρισμό στις τάξεις των γηπεδούχων μέχρι και το τέλος του πρώτου μέρους. Στο 54' άλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες. Ο Καραλής προσπάθησε να κερδίσει σε μονομαχία τον Γκομές, άπλωσε το χέρι και ο Γάλλος έπεσε στο έδαφος. Ο διαιτητής Φουκάκης έδειξε κίτρινη κάρτα στον επιθετικό της Λαμίας, που ήταν η δεύτερη (τραβηγμένη η απόφαση του ρέφερι). Έτσι οι γηπεδούχοι κλήθηκαν να παίξουν με παίκτη λιγότερο για σχεδόν 35 λεπτά. Και πάλι όμως, η εστία της δεν παραβιάστηκε σοβαρά, πέρα από ένα σουτ του Παμλίδη στο 61'.

Η Λαμία με την ισοπαλία αυτή πήγε στους 42 βαθμούς και έχασε την ευκαιρία να πλησιάσει τον Απόλλωνα (50 με την αφαίρεση 6 βαθμών). Οι "κυανερυθροι" από την άλλη πέρασαν από μία δύσκολη έδρα και ουσιαστικά ξέφυγαν στους 9 πόντους από την "Ελαφρά Ταξιαρχία".

ΛΑΜΙΑ (Δημήτρης Σπανός): Πίτκας, Ζουλιώτης, Κυριακόπουλος, Ντάσιος, Γιαλούσης, Μπαλού, Τζόκιτς (68' Σιλιγαρδάκης), Σιατραβάνης (90'+1' Μπουλούλης), Μίλιεβιτς (82' Νεόφυτος), Καραλής, Πίντο.

ΚΕΡΚΥΡΑ (Αλέκος Βοσνιάδης): Κουτζαβασιλης, Γκόμεζ, Ντιόγκο, Βενέτης, Ιωάννου, Κόντος (46' Καρντόσο), Ντουαλά (67' Μπαλντοβαλίεφ), Νίκιτς, Παμλίδης, Ζορμπάς (78' Σουάνης), Αρναρέλλης.

Διαιτητής: Φουκάκης (Ηρακλείου)

Βοηθοί: Σταθόπουλος (Ηλείας), Σινιοράκης (Χανίων)

ΑΟΧ - ΤΡΙΚΑΛΑ 2-2

Καταπληκτικό παιχνίδι έγινε στα Χανιά. Ο ΑΟΧ που παλεύει για την παραμονή τέθηκε αντιμέτωπος με τα Τρίκαλα, τα οποία επιδιώξκουν να τερματίσουν έστω στην τρίτη θέση της Football League. Ο ΑΟΤ άνοιξε το σκορ στο 1'! Προτού συμπληρωθούν 20 δευτερόλεπτα ο Κουσκουνάς με δεξί πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα (0-1). Στο 14' τα Τρίκαλα κέρδισαν πέναλτι σε τράβηγμα του Μουμίν στον Γκέσιο. Στο 17' ο Γκέσιος έγραψε το 1-1 από την άσπρη βούλα (1-1). Στο20' ο τεχνικός των Τρικάλων αποβλήθηκε από τον πάγκο, για διαμαρτυρία. Στο 39' οι Χανιώτες ζήτησαν εκ νέου πέναλτι, πάλι για μαρκάρισμα στον Γκέσιο, δίχως αυτή τη φορά να καταλογιστεί παράβαση.

Πήρε βαθμό η Κέρκυρα, 1-1 με τη Λαμία
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στο 83' τα Τρίκαλα κέρδισαν πέναλτι με τον Στεφάνοβιτς και ο Ριζογιάννης έκανε το 1-2 στο 85'. Και ενώ όλα έδειχναν ότι οι Θεσσαλοί θα "δραπετεύσουν" με το τρίποντο από την Κρήτη, στο 89' ο Δεινόπαπας μετά από κεφαλιά του Γκέσιου σε φάουλ του Μασάντο σημείωσε το 2-2, που έμεινε μέχρι τέλους. Στο 90'+1' αποβλήθηκε ο Ιωαννίδης των γηπεδούχων με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

ΧΑΝΙΑ (Θωμάς Γράφας): Πρίφτης, Ιωαννίδης, Μπριλάκης (83' Παλιάτσιος), Καρτσαμπάς, Παγώνης, Μασάδο, Σάντερσον, Χατζηλιάδης (73' Νάκας, 90'+3' Καμινιώτης), Δεινόπαπας, Τσούτσης, Γκέσιος

ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ (Σταύρος Ψιμουλάκης): Χιώτης, Ριζογιάννης, Νιάρος (46' Γκμπαλέ), Παπαπαναγιώτου, Σαρακατσάνος, Μουμίν, Σερτζίνιο, Βρούτσινα (72' Χαροντάκης), Ναβάρο (46' Δουκάκης), Στεφάνοβιτς, Κουσκουνάς

Διαιτητής: Μουρτζάκης (Ηρακλείου)

Βοηθοί: Μήταρης (Αν. Αττικής), Πάγκαλος (Λασιθίου)

Πατήστε εδώ και θυμηθείτε τη λεπτό προς λεπτό εξέλιξη της αναμέτρησης

ΚΑΛΛΙΘΕΑ - ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ 1-2

Η αποδεκατισμένη λόγω τιμωριών και τραυματισμών Καλλιθέα υπέστη εντός έδρας ήττα (1-2) από τον Παναιγιάλειο στο Ελ Πάσο. Πριν από το ξεκίνημα του αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του γενικού αρχηγού της ομάδας των Αιγιωτών, Βασίλη Κατσίβελου, που "έφυγε" προ ημερών από τη ζωή. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 31' με πέναλτι. Ο Σταμόπουλος έκανε χέρι μετά από κεφαλιά του Σκαρτσίλα και αυτός δεν αστόχησε κάνοντας το 0-1.

Πήρε βαθμό η Κέρκυρα, 1-1 με τη Λαμία
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Οι "μελανόλευκοι" έφτασαν και σε δεύτερο τέρμα, στο 39'. Ο Σκαρτσίλας με σουτ μέσα από την περιοχή της Καλλιθέας τελείωσε με ιδανικό σουτ στο παραθυράκι πολύ ωραίο συνδυασμό των ποδοσφαιριστών του Παναιγιαλείου ( 0-2). Το μόνο που κατάφερε η ομάδα του Λουκά Καραδήμου ήταν να μειώσει σε 1-2 στο 64'. Ο Ρικάρντο Φαρία με σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, ενώ είχε προηγηθεί σουτ του Σταύρου που έδιωξε δύσκολα ο Αθανασόπουλος.

ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Λουκάς Καραδήμος): Τσεκρέζι, Λεβέντης, Σταμόπουλος, Τσώνης, Νόνης, Τζάκσον, Σταύρου, Γκίνη, Σμυρλής, Τσίπρας (58' Φαρία), Φράγκος.

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ (Χρήστος Παρασκευόπουλος): Αθανασόπουλος, Σανδραβέλης, Σπίνουλας, Γκοτσούλιας, Κολόκας, Παπαχρήστος, Κρισμάρεβιτς, Λινάρδος (83' Μαυρόπουλος), Ζουνίνιο (67' Ζαχαρόπουλος), Μπουρλάκης, Σκαρτσίλας (77' Γκούφας).

Διαιτητής: Κακριδής (Κορινθίας)

Βοηθοί: Τζιλίρης, Χαλβατζάκος (Πειραιά)

Τα αποτελέσματα της 27ης αγωνιστικής

Παρασκευή 8 Απριλίου

Κισσαμικός - Απόλλων Σμύρνης 0-0

Κυριακή 10 Απριλίου

Ζάκυνθος - Πανσερραϊκός 1-2 (74' Κάρδαρης / 22' Τσιμίκας, 32' Παπατζίκος)

Αχαρναϊκός - Αναγέννηση Καρδίτσας 1-0 (58' Ομπράντοβιτς)

ΑΕΛ - Παναχαϊκή 1-0 (37' αυτ. Λαμπρόπουλος)

Πανελευσινιακός - Ολυμπιακός Βόλου 3-0 α.α

Αγροτικός Αστέρας - Εργοτέλης 3-0 α.α

Δευτέρα 11 Απριλίου

Λαμία - Κέρκυρα 1-1 (8' Πίντο / 29' Αρναρέλλης)

ΑΟ Χανιά - ΑΟ Τρίκαλα 2-2 (17' πεν. Γκέσιος, 89' Δεινόπαπας / 1' Κουσκουνάς, 85' πεν. Ριζογιάννης)

Καλλιθέα - Παναιγιάλειος 1-2 (64' Φαρία - 31' Σκαρτσίλας, 39' Γκοτσούλιας)

H βαθμολογία:

1. ΑΕΛ 62

2. Κέρκυρα 59

...................................................

3. Απόλλων Σμύρνης 56

4. Τρίκαλα 50

5. Λαμία 42

6. Κισσαμικός 41

7. Καλλιθέα 37

8. Παναιγιάλειος 37

9. Πανσερραϊκός 36

10. Αχαρναϊκός 34

11. Αναγέννηση Καρδίτσας 33

12. Αγροτικός 28

13. Ζάκυνθος 27

14. Χανιά 27

...................................................

15. Πανελευσινιακός 24

16. Παναχαϊκή 17

17. Ολυμπιακός Βόλου 10

18. Εργοτέλης 7

* Η βαθμολογία έχει διαμορφωθεί έτσι καθώς αφαιρέθηκαν τρεις βαθμοί από Καλλιθέα, Ζάκυνθο και Παναχαϊκή, επειδή δεν πέρασαν με επιτυχία από τη διαδικασία επιτήρησης.

Η επόμενη (28η) αγωνιστική

Παρασκευή 15 Απριλίου

Απόλλων Σμύρνης - Αγροτικός Αστέρας (18:00 ΟΤΕ, Γήπεδο «Γ. Καμάρας»)

Σάββατο 16 Απριλίου

Κέρκυρα - ΑΕΛ (18:30 ΟΤΕ, ΕΑΚ Κέρκυρας)

Κυριακή 17 Απριλίου

Πανσερραϊκός - ΑΟ Χανιά (15:00, Δημ. Σερρών)

Ζάκυνθος - Πανελευσινιακός (16:00, Δημ. Στάδιο Ζακύνθου)

ΑΟ Τρίκαλα - Αχαρναϊκός (16:00, Δημ. Στάδιο Τρικάλων)

Παναιγιάλειος - Παναχαϊκή (16:00, Δημ. Στάδιο Αιγίου)

Ολυμπιακός Βόλου - Κισσαμικός ΜΑΤΑΙΩΣΗ

Εργοτέλης - Καλλιθέα ΜΑΤΑΙΩΣΗ

Δευτέρα 18 Απριλίου

Αναγέννηση Καρδίτσας - Λαμία (18:00 ΟΤΕ, Δημ. Στάδιο Καρδίτσας)

PHOTO CREDITS: ACTION IMAGES

TAGS FOOTBALL LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ