FOOTBALL LEAGUE

Παραίτηση Κούγια, ένταση στο ΔΣ της Football League

Παραίτηση Κούγια, ένταση στο ΔΣ της Football League
Football League, διοικητικό συμβούλιο ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Επεισοδιακό ήταν το διοικητικό συμβούλιο της Football League την Τετάρτη (23/3). Παραίτηση Κούγια, ένταση με Λεβεντογιάννη. Δεν θα ορίζονται τα παιχνίδια της Παναχαϊκής, σε νέο ΔΣ η ενεργοποίηση του -3 σε Καλλιθέα, Παναχαϊκή, Ζάκυνθο, έλεγχος όλων των φακέλων των ΠΑΕ.

Ο Αλέξης Κούγιας παραιτήθηκε από τη θέση του α' αντιπροέδρου στη Football League. Εκτός από τον Απόλλωνα Σμύρνης, και άλλες ΠΑΕ έκαναν πρόταση μομφής κατά του ιδιοκτήτη της ΑΕΛ, ο οποίος είναι διατεθειμένος να ορίσει και άλλο εκπρόσωπο της θεσσαλικής ομάδας στα επόμενα συμβούλια (τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΕΛ, Ανδρέα Λιόντο).

Ο Κούγιας ήρθε σε έντονη αντιπαράθεση με τον β' αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Απόλλων, Αντώνη Λεβεντογιάννη. Οι δύο άνδρες αντάλλαξαν βαριές εκφράσεις, ως συνέχεια της κόντρας τους από τον αγώνα των δύο ομάδων στο AEL FC Arena. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι περισσότερες ομάδες συμφώνησαν να στείλουν αίτημα εξαίρεσης του Πρωτοδίκη, Ελευθέριου Βόμβα, από τις υποθέσεις της Football League, με πρωτοβουλία του Κούγια, ωστόσο η ΠΑΕ Απόλλων ήταν αντίθεση με αυτό, τονίζοντας ότι "έχουμε εμπιστοσύνη στον συγκεκριμένο δικαστή και γενικά στην Ελληνική Δικαιοσύνη".

Από εκεί και πέρα, κινήθηκαν διαδικασίες για να διαπιστωθεί ποιες ΠΑΕ μετέχουν νόμιμα στο πρωτάθλημα και ποιες όχι. Να ελεγχθούν, δηλαδή, οι φάκελοι όλων των αδειοδοτήσεων των ΠΑΕ της κατηγορίας. Αυτό με πρωτοβουλία του ιδιοκτήτη των Τρικάλων, Χρήστου Γιαλιά, που έδωσε για πρώτη φορά το παρών σε ΔΣ της Football League. Ούτε αυτή τη φορά πάρθηκε απόφαση για την ενεργοποίηση του -3 σε Καλλιθέα, Παναχαϊκή και Ζάκυνθο, οι οποίες δεν πέρασαν με επιτυχία από την 3η φάση της διαδικασίας επιτήρησης της ΕΠΟ.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την ΠΑΕ Παναχαϊκή, με ψήφους 9-5 αποφασίστηκε να μην ορίζονται τα παιχνίδια της μέχρι να βγάλει απόφαση ο αθλητικός δικαστής, σχετικά με το γεγονός ότι έχει ανακληθεί το πιστοποιητικό συμμετοχής της. Πάντως οι Αχαιοί έχουν σκοπό την Πέμπτη (24/3), οπότε και θα εκδικαστεί η υπόθεση, να ζητήσουν δεύτερη αναβολή. Η Football League ανακοίνωσε για το Διοικητικό Συμβούλιο της Τετάρτης (23/3):

«Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της FOOTBALL LEAGUE παραιτήθηκε ο Α’ Αντιπρόεδρος της διοργανώτριας κος Αλέξιος Κούγιας. Το Δ.Σ. αποφάσισε κατά πλειοψηφία να μην ορίζονται οι αγώνες της ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 2005 έως την έκδοση απόφασης του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Οργάνου. Τέλος, οι ομάδες Νέων των ΠΑΕ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ και ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ αποβάλλονται από το πρωτάθλημα ΝΕΩΝ FOOTBALL LEAGUE ΟΠΑΠ 2015-2016».

Από τα αξιοσημείωτα του ΔΣ της Τετάρτης (23/3) ότι για πρώτη φορά έδωσαν το παρών οι Ηρακλής Νύκταρης (ΑΟΧ), Χρήστος Γιαλιάς (Τρίκαλα) και Πανουργιάς Παπαϊωάννου (Λαμία).

PHOTO CREDITS: ACTION IMAGES

TAGS FOOTBALL LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ