FOOTBALL LEAGUE

Παναχαϊκή-ΑΕΚ 1-3

Παναχαϊκή-ΑΕΚ 1-3
ΑΕΚ INTIME SPORTS

Η ΑΕΚ έκανε τα απολύτως απαραίτητα, νίκησε 3-1 την Παναχαϊκή στην Πάτρα και σημείωσε την πέμπτη νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια. Ντακόλ (3'), Πλατέλλας (31') , Μπαρμπόσα (89') τα γκολ του Δικεφάλου, είχε μειώσει ο Γκαντιάγκα στο 80'.

Ένα ακόμη εμπόδιο ξεπεράστηκε με επιτυχία για την ΑΕΚ στη Football League. Η ''Ένωση'' πέρασε εύκολα από την Πάτρα, καθώς επικράτησε με 3-1 της Παναχαϊκής. Ύστερα από πέντε παιχνίδια είναι μόνη στην κορυφή, έχοντας συγκεντρώσει 15 βαθμούς.

Διαφορά κλάσης στο στάδιο της Πάτρας. Η ΑΕΚ με σαφώς πιο ποιοτικό ρόστερ από την Παναχαϊκή πήρε τη νίκη χωρίς να εντυπωσιάσει με το ποδόσφαιρο που έπαιξε. Σκοπός, ασφαλώς, είναι οι νίκες και η εξασφάλιση της ανόδου. Ο Δικέφαλος βρέθηκε στην ευτυχή συγκυρία να σκοράρει πολύ γρήγορα (3') και αυτό έκανε το έργο του πιο εύκολο.

Οι Αχαιοί θεωρητικά είναι από τις ομάδες που στοχεύουν και αυτοί στην άνοδο, οπότε άλλος ένας αντίπαλος με τον ίδιο στόχο βρέθηκε στο καναβάτσο. Αυτή ήταν, μάλιστα, η πρώτη τους ήττα στο φετινό πρωτάθλημα της Football League, ύστερα από τρεις νίκες.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Παμπελοποννησιακό στάδιο

Διαιτητής: Τζοβάρας (Φθιώτιδας)

Βοηθοί: Βεργέτης (Αρκαδίας), Σεφέρης (Κορινθίας)

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Δημήτρης Σπανός): Μπαλασάκης, Ασίγκμπα, Μπαλού, Άλμπι, Πατινιώτης, Γκαντιάγκα, Αναστασόπουλος (50' Κάργας), Ζλατκόφσκι (46' Χαρτσιάς), Ντα Κόστα, Στεργίδης, Μαρουκάκης.

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Ανέστης, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Πεταυράκης, Κορδέρο, Ανάκογλου, Πλατέλλας (82' Ρόβας), Μπαρμπόσα, Ντακόλ (86' Μπρέσεβιτς), Αραβίδης (69' Ζόριτς).

Γκολ: Γκαντιάγκα (80') - Ντακόλ (3'), Πλατέλλας (31') , Μπαρμπόσα (89')

Κάρτες: Στεργίδης (6'), Κάργας (82') - Κολοβέτσιος (11'), Πλατέλλας (20'), Κορδέρο (30'), Πεταυράκης (49')

Δείτε εδώ το Live της αναμέτρησης

Ανασκόπηση αγώνα

Ξεκίνημα και γκολ! Στο 2' ο Μπαρμπόσα επιχείρησε να μπει στην αριστερή περιοχή της ΑΕΚ, ο Μπαλού χρησιμοποίησε το χέρι και ο Τζοβάρας καταλόγισε πέναλτι. Στο επόμενο λεπτό ο Ντακόλ ευστόχησε από την άσπρη βούλα και άνοιξε το σκορ για την ''Ένωση'' (0-1). Στο 5' ο Στεργίδης έπεσε στην περιοχή του Δικεφάλου, ζήτησε πέναλτι, αλλά ''κιτρινίστηκε'' για ''θέατρο''. Δύο εξαιρετικές ευκαιρίες για την Παναχαϊκή χάθηκαν στο 15' και στο 21', με τον Αναστασόπουλο αρχικά να μην προλαβαίνει να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα, ενώ το χτύπημα φάουλ από τον Ντα Κόστα να φεύγει ελάχιστα εκτός εστίας. Οι φιλοξενούμενοι σημείωσαν και δεύτερο γκολ, με τον Πλατέλλα, ο οποίος ''άδειασε'' τον Πατινιώτη και με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή νίκησε τον Μπαλασάκη, που δεν υπολόγισε σωστά και είδε τη μπάλα να καταλήγει στην αριστερή του γωνία, στο 31'. Οι Αχαιοί είχαν την κατοχή της μπάλας, αλλά στην τελική προσπάθεια είχαν πρόβλημα. Μια ακόμη σημαντική στιγμή το σουτ του Μαρουκάκη, στο 35', που εξουδετερώθηκε από τον Ανέστη.

Ο Δημήτρης Σπανός επιχείρησε να ενισχύσει τη μεσαία γραμμή των Αχαιών, με τον Μπαλού να αφήνει το κέντρο των μετόπισθεν και να ανεβαίνει στο κέντρο, αλλά οι Πατρινοί περιορίστηκαν απλά σε ανούσια κατοχή μπάλας. Η πρώτη ευκαιρία που σημείωσαν οι ''κοκκινόμαυροι'' στο δεύτερο μισό ήταν στο 65', όταν ο Ανέστης σταμάτησε το δυνατό σουτ του Πατινιώτη, μέσα από την περιοχή της ΑΕΚ. Η απάντηση των ''κιτρινόμαυρων'' ήρθε στο 71'. Ωραιότατη ενέργεια του Μπαρμπόσα, που έβγαλε τον Ντακόλ απέναντι στον Μπαλασάκη, ο οποίος μέσα από την αντίπαλη περιοχή και αριστερή έστειλε τη μπάλα πάνω από το δοκάρι. Και ενώ όλα έδειχναν ότι η ΑΕΚ κρατάει στο ρελαντί το υπέρ της 2-0, μια λάθος εκτίμηση του Ανέστη έκανε ξανά... ντέρμπι το ματς. Ο Ντα Κόστα στο 80' εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων έχασε τη μπάλα από τα χέρια και ο Γκαντιάγκα με κοντινή προβολή μείωσε σε 2-1. Η Παναχαϊκή, ωστόσο, δεν μπόρεσε να ασκήσει πίεση στην ''Ενωση'' και όχι μόνο αυτό, αλλά δέχτηκε και τρίτο γκολ, στο 89' με κεφαλιά του Μπαρμπόσα. Εκεί τέλειωσαν όλα και η ΑΕΚ πέρασε από μια ακόμα δύσκολη έδρα.

Ο διαιτητής

Μια χαρά τα πήγε ο Τζοβάρας. Ο διαιτητής από τη Φθιώτιδα είχε δύσκολο έργο, ειδικά μετά τα όσα προηγήθηκαν στο εξωαγωνιστικό μέρος το προηγούμενο διάστημα. Στο γήπεδο όλα κύλησαν ομαλά και όχι μόνο αυτός αλλά και οι επόπτες ήταν σωστοί στις αποφάσεις τους.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Θα επιλέξουμε τον Μπαρμπόσα. Αρχικά διότι αυτός κέρδισε το πέναλτι με το οποίο η ΑΕΚ μπήκε μπροστά στο σκορ. Ακολούθως γιατί αυτός διαμόρφωσε το τελικό 3-1. Δεν ήταν μόνο αυτά, ωστόσο. Ο Πορτογάλος είναι πολύ ποιοτικός ποδοσφαιριστής και το έδειξε και στο παιχνίδι με την Παναχαϊκή. Έδινε τη μπάλα όποτε αυτό ήταν αναγκαίο, την... έσπαγε κατάλληλη στιγμή και γενικά υπήρχαν στιγμές που ξεχώριζε...

Μας άρεσε

Ωραίο πράγμα να βλέπει τόσο κόσμο σε παιχνίδια της Football League. Οι φίλοι της ΑΕΚ έδωσαν δυναμικό παρών στο Παμπελοποννησιακό, ενώ στο στάδιο υπήρχαν ασφαλώς και φίλοι της Παναχαϊκής, σαφώς όχι τόσοι, αρκετοί λιγότεροι. Το θέμα είναι ότι υπήρξαν οπαδοί και των δύο ομάδων, κάτι που λείπει από τα ελληνικά γήπεδα.

Δεν μας άρεσε

Παναχαϊκή-ΑΕΚ 1-3
Παναχαϊκή INTIME SPORTS

Ο γενικός αρχηγός της Παναχαϊκής έτρεξε προς τον α' βοηθό και τον άρχισε στις φωνές, στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους. Τον πλησίασε σε απόσταση αναπνοής και του φώναζε στο αυτί με απίστευτη δύναμη. Ακόμη και όταν έσπευσαν να τον απομακρύνουν μέλη των Αχαιών, αλλά και οι αστυνομικοί, εκείνος συνέχιζε να... αγριοκοιτάζει τον επόπτη και να επιδιώκει να του την... πέσει. Το χειρότερο ότι δεν αποβλήθηκε, παρά επέστρεψε στον πάγκο των Πατρινών.

TAGS FOOTBALL LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ